REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PUZ-ul lui MATICIUC, de la PESCĂRIE, a luat FLIT de la noua Comisie Tehnică de Urbanism

PUZ-ul lui MATICIUC, de la PESCĂRIE, a luat FLIT de la noua Comisie Tehnică de Urbanism

Replica API 15 mai 2021 | 00:40 10125

Proiectul lui Ion Maticiuc, tatăl mondenului Codin Maticiuc, privind realizarea unui complex imobiliar în zona căminelor studenţeşti, de la Pescărie, s-a află în atenția Comisiei Tehnice de Urbanism, care s-a întrunit în ședință vineri, 14 mai. PUZ-ul nu i-a convins pe membrii comisiei să dea aviz favorabil, elaboratorul acestuia fiind sesizat că documentația este incompletă.

După ce primăria are, în sfârșit, are Comisie Tehnică de Urbanism, aceasta s-a întrunit în ședință vineri, 14 mai. Au fost discutate PUZ-uri ce așteaptă de ceva timp avizul urbaniștilor și care, pot sau nu să dea o altfel direcție de dezvoltare a Constanței. Iată că noua comisie a schimbat macazul sau, cel puțin, așa pare. PUZ-ul lui Maticiuc, pe care l-au avut în atenție, nu a fost pe ”gustul” urbaniștilor. Aceștia au sesizat elaboratorilor documentației că lipsesc planuri obligatorii, că nu sunt specificate câte apartamente vor fi construite, câte familii se vor muta în zona, dacă există o scoală în zonă, dar un dispensar, studiu de trafic, etc. Comisia are rolul consultativ și de suport al arhitectului șef, Dan Leu care ar trebui să țină cont de recomandările acesteia. Leu va face un raport cu opiniile membrilor comisiei pe care-l va prezenta în Comisia de specialitate a primăriei.

Consilierii locali, membrii ai Comisiei de specialitate a primăriei de Urbanism au fost prezenți la ședință

Regulamentul prevede că membrii Comisiei de specialitate pot participa la ședințele Comisiei Tehnice de Urbanism.

”Elaboratorii de PUZ-uri trebuie să înțeleagă că perioada interesului privat în detrimentul interesului colectiv a apus. Trebuie să țină cont de recomandările noii comisii astfel încât Constanța sa aibă parte de o dezvoltare armonioasă”, ne-a declarat Mihaela Andrei.

PUZ-ul, respins în trecut de consilieri

PUZ-ul lui Maticiuc a ajunsese, inițial, în atenția consilierilor locali, spre aprobare, în august anul trecut, dar a fost respins, din aceleași motive. Pe terenul de la Pescărie Maticiuc vrea să ridice blocuri cu 12 etaje, a fost cumpărat treptat, începând cu anul 2004, 2005 și 2006. Un lot de 2.499,1 metri pătraţi a fost cumpărat prin licitaţie publică, în toamna anului 2004. Un teren de 500 mp a fost obţinut prin contract de vânzare - cumpărare, încheiat pe 11 martie 2005, altul tot de 500 mp a fost apoi cumpărat şapte luni mai târziu. Cinci loturi au fost achiziţionate de către Smaranda şi Ion Maticiuc, prin vânzare-cumpărare, în anii 2005 şi 2006.

Terenurile însumează peste 3.500 de metri pătraţi, sunt în proximitatea zonei de coastă şi prezintă interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Toate parcelele sunt libere de construcţii, cu excepţia unui lot de 2.500 de metri pătraţi, care are pe el trei corpuri vechi. Regimul de înălţime maxim propus este 2S+P+12 etaje, un procent de ocupare a terenului de 60% şi funcţiunii de servicii, inclusiv retail, birouri, sedii de bancă, activităţi comerciale şi de alimentaţie publică, locuire colectivă, spa, locuri de joacă şi activităţi sportive în spaţii acoperite.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Opriti macelarirea spatiilor verzi
1
2
"a luat flit" Ce vocabular de bisnitari au asa zisii ziaristi de pe pagina asta. Bezna mintii...
64
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108