REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

RA-APPS face piscine şi jacuzzi la vilele de protocol din Neptun. Prietenul Robertei Anastase, printre câştigătorii contractului

RA-APPS face piscine şi jacuzzi la vilele de protocol din Neptun. Prietenul Robertei Anastase, printre câştigătorii contractului

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:00 1859

Totul pentru confortul genialilor noştri conducători

Totul pentru confortul genialilor noştri conducători

foto: booking.com

Statul nu se zgârceşte când vine vorba despre confortul aleşilor noştri şi cheltuie milioane pentru ca aceştia să huzurească departe de ochii prostimii. RAAPPS va cheltui peste 750.000 de euro pentru construcţia a două piscine, un jacuzzi şi amenajarea unei porţiuni de plajă cu piatră specială, astfel încât tălpile fine ale conducătorilor să nu se ardă pe nisip când ies din vilele de procotol să facă o baie în mare. Una din firmele beneficiare este deţinută de fostul şef de campanie şi prietenul de familie al Robertei Anastase, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor în guvernarea PDL.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RA-APPS) a atribuit pe 25 martie 2019 un contract pentru construirea a două piscine şi a unui jacuzzi în complexu vilelor de protocol Lotus din staţiunea Neptun. „Proiectul implică construirea a două piscine exterioare cu suprafața construită de 278,51 mp și respectiv cu suprafața construită de 54,59 mp și a unui jacuzzi de 8 persoane cu suprafața construită de 13,69 mp, precum și a unei zone de plajă placată cu piatră naturală”, se arată în documentaţia de atribuire. Contractul a fost oferit fără organizarea de licitaţie electronică, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie iniţiate pe 20 februarie 2019. Valoarea estimată iniţial era de 3.122.200 lei.

Contracte de 85 de milioane de euro

Câştigătoare a fost desemnată asocierea alcătuită din Topalis Engineering SRL (lider, reprezentată de Maria Rusea)- Klass Construct Engineering SRL (reprezentată de Dumitru Panţiru Pop, subcontractant cu 30% din lucrări)- Colen Impex SRL (reprezentată de Costin George Enescu). Cele trei firme, a căror asociere a fost unica înscrisă în competiţie, vor primi de la RA-APPS 2.903.648,74 lei, fără TVA. Interesant este faptul că SC Colen Impex SRL este deţinută de Alexandru Claudiu Coleşiu, fostul şef de campanie al Robertei Anastase, consilier al tatălui acesteia, pe când conducea compania de stat Conpet SA, dar şi partener de afaceri cu soţul politicienei. Prietenul Robertei Anastase a primit în ultimii ani aproape 50 de contracte de la stat, în valoare totală de 85 de milioane de euro.

Bar lângă piscine

Complexul de vile Lotus a fost construit în timpul lui Nicolae Ceauşescu şi cuprinde vilele Lotus, Nufărul, Trandafirul şi Ghiocelul. Aici se refugiază departe de ochii prostimii de rând înalţi demnitari ai statului, într-un lux exorbitant, plătit din banii publici. Pe marginea celor două piscine va fi construit inclusiv un bar deschis. Lucrările trebuie finalizate în maxim trei luni, astfel încât premierul, miniştrii sau alţi demnitari să aibă ocazia de a se scălda în piscină nouă chiar din acest sezon estival.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt inregistrarile in care ni se prezenta luxul in care traia Ceausescu si nomenclatura de partid?Astia de acum i-au depasit de mult,niste nesimtiti care cred ca totul li se cuvine!Se tot batea moneda ca a stat nea Nicu 25 de ani pe functie,acum.sunt unii care raman pe viata in functii!
3
0
nu le foloseste la nimic sunt niste buhaiti care nu iau nimic cu ei si tot intre cele 4 scanduri in pamantul rece ajung... sunt atatia amarati prin lumea a 3a care nu au ce manca si sunt mai fericiti ca noi care ne plangem toata ziua si aruncam tone de mancare
5
0
A invatat sa numere miliardele furate roberta.Vine UDREA si o lingeti iar.
5
1
... si urmasilor lor, in veacul-vecilor, amin!
5
1
Si-asa nu mai stim ce sa facem cu bani in tara asta. Scoli unde vomiti daca intri intr-o toaleta peste tot. Dar un jacuzzi la Neptun e essential. Sa aiba toti urmasii ratati ai lui Ceashka unde sa-si bucure ciolanele diforme.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108