REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Radarele Rutierei: câte acţionează la Constanţa şi unde

Radarele Rutierei: câte acţionează la Constanţa şi unde

Replica API 18 februarie 2014 | 00:00 153

În atenţia vitezomanilor: Poliţia e cu ochii pe voi!

În atenţia vitezomanilor: Poliţia e cu ochii pe voi!

Controale în trafic, dosare de pus la punct, procese verbale, sancţiuni, acţiuni preventive, sfaturi pentru participanţii la trafic - toate sunt elementele care alcătuiesc o mică parte din activitatea zilnică unui poliţist rutier. Chiar înainte ca ninsorile să pună stăpânire pe judeţul Constanţa şi să fie declarat cod roşu de viscol şi ninsori, mai exact la finele lunii ianuarie, reporterii "Replica" au vrut ca reprezentanţii Serviciului Rutier să vorbească despre aparatele radar, pentru ca participanţii la trafic să cunoască riscurile la care se expun.

Chiar dacă era mare agitaţie la nivelul instituţiei, mai toţi poliţiştii fiind pe teren pentru a verifica situaţia drumurilor, şeful de la Rutieră, Ciprian Sobaru, l-a delegat pe Marius Ghiţă. Acesta ne-a explicat cum stau lucrurile. "În judeţul Constanţa există 18 radare, 12 sunt model nou, cum este şi la acest autovehicul, 6 sunt model vechi. Din cele 18 radare, 17 sunt folosite de către Poliţia Rutieră şi 1 de către Secţia 9 de Poliţie Rurală Topraisar. Radarele au rolul de a identifica un conducător auto care depăşeşte limita de viteză şi de a filma diferite încălcări ale regimului rutier, cum ar fi depăşiri neregulamentare, întoarceri peste marcajul rutier sau cercetări ale accidentelor rutiere pentru a fi folosite ulterior ca mijloc de probă. Zilnic, aparatele radar sunt amplasate pe principalele drumuri naţionale din judeţ, DN 22C (Constanţa - Murfatlar - Cernavodă), DN 3 (Constanţa - Murfatlar - Băneasa) DN 22A (Ovidiu - Mihai Viteazu), DN2A (Constanţa - Hârşova) şi DN 39 (Constanţa - Mangalia), iar în municipiul Constanţa pe principalele bulevarde", a declarat Marius Ghiţă, din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

VEZI VIDEO!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212