REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

RADET a debranşat restanţierii la apă caldă şi căldură

RADET a debranşat restanţierii la apă caldă şi căldură

Replica API 29 iulie 2011 | 00:00 268

Campanie împotriva rău-platnicilor

Campanie împotriva rău-platnicilor

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) le-au pus gând rău restanţierilor. Ei şi-au propus să-i debranşeze pe toţi cei care au debite mai mari de şase luni la căldură şi apă caldă.

O echipă de angajaţi a instituţiei s-a deplasat, ieri, la mai multe adrese, unde aveau datornici pe liste. Primul abonat la care s-au deplasat a fost pe strada Decebal nr. 48, adresă la care figurează ca proprietar Ionel Petrina, cu debite restante în valoare de 2.671 lei. La această adresă, proprietarii imobilului nu au achitat decât 500 lei din totalul restant, motiv pentru care au fost debranşaţi. "Debitele cu care figurează în evidenţele noastre sunt din luna martie 2010. Fiind un consumator problemă, pentru recuperarea debitelor s-au înaintat dosare de acţionare în instanţă", au subliniat reprezentanţii RADET. Şi patronul SC Merlin SRL, cu sediul în strada Ştefan cel Mare se află în aceeaşi situaţie şi a fost debranşat pentru neplata a 7.026 lei de la sistemul centralizat de termoficare. "RADET continuă activitatea de debranşare a rău-platnicilor. În momentul în care nu se achită, îi debranşăm. Asta e situaţia!", a declarat Suleiman Demirel, şef secţie Sud. Acesta a mai spus că acţiunea vizează recuperarea tuturor debitelor şi că taxa de rebranşare este de 464 lei. Pentru o datorie de numai 735 lei, Elisabeta Feraru, o bătrânică din strada Cristea Georgescu nr. 8 a rămas fără apă caldă şi căldură. La data de 18 iulie, consumatorul figura încă în evidenţele RADET cu o datorie din luna martie 2010. Deşi a fost somată în repetate rânduri, pensionara spune că nu a primit nici o înştiinţare pentru că ea a fost plecată în Cluj la sora ei, care i-a fost alături după ce s-a externat din spital. "Nu am mai venit în Constanţa de câteva luni. Am suferit o paralizie şi am fost internată mult timp. Nu a avut cine să mă anunţe că voi fi debranşată", a spus dezamăgită femeia. Din păcate, ea are o pensie de 350 de lei şi pe deasupra mai trebuie să plătească şi 200 lei chirie pentru locuinţa în care stă. "Mi-a promis cineva că-mi dă jumătate din sumă săptămâna viitoare şi sper să achit diferenţa până la jumătatea lui august", a completat ea.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108