REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

RADET nu se GRĂBEȘTE să rezolve problema țevilor SPARTE, că e cald afară

RADET nu se GRĂBEȘTE să rezolve problema țevilor SPARTE, că e cald afară

Replica API 16 martie 2021 | 13:20 1998

Sub Podul de la Butelii a fost sesizată o spărtură într-una din țevile de transport a agentului termic. RADET însă spune că este un „por mic” și că vor încerca „cumva” să remedieze și această problemă. Rețeaua fiind veche de zeci de ani, această neînsemnată gaură ar putea oricând lăsa constănțenii din zonă fără apă caldă și căldură.

A devenit deja o tradiție ca aproape în fiecare zi, constănțenii din anumite zone ale orașului să fie anunțați că nu vor beneficia de apă caldă sau căldură din cauza avariilor RADET. Constanța se bazează pe o rețea de peste 70 de kilometri de conducte vechi care generează pierderi extrem de semnificative. De curând, constănțenii au semnalat faptul că sub Podul de la Butelii, una din țevile RADET este spartă și pierde apă. „Nu știu dacă cei de la RADET știu de această spărtură pentru că este așa de câteva zile. Trec pe acolo zilnic, dar cred că e nesemnificativă pentru că văd că nu au făcut nimic, încă. Parcă văd mâine-poimâine că rămânem fără căldură... iar!”, ne-a declarat un cetățean.

Click pe fotografie!

O spărtură „neînsemnată”

Conform directorului RADET, Liviu Popa, rețeaua este din anii 1970-1980, iar majoritatea conductelor au ruginit. „Până când intră proiectul de finanțare europeană în funcțiune și începe redimensionarea și înlocuirea integrală a rețelei de transport, suntem obligați să întreprindem măsuri de reparație, de anihilare a fiecărei avarii, pentru a nu ajunge în situația în care din veniturile pe care le producem să nu mai putem achita acele costuri suplimentare generate de avarii. Cedează rețeaua, trebuie să oprim și să reparăm”, spunea la un moment dat directorul RADET. Cât despre sesizarea făcută de cetățeni, Liviu Popa ne-a declarat: „E un por mic cât un creion. Vom încerca și acolo să rezolvăm cumva cu un colier.” Astfel, pare că spărtura este destul de neînsemnată, însă, nu se știe niciodată cum, acel por minuscul se poate transforma într-o avarie ce poate lăsa întreaga zonă fără apă caldă și căldură.

Click pe fotografie!

Problema a fost remediată!

În cursul zilei de marți, 16 martie, problema a fost remediată de o echipă a RADET Constanța. Detalii puteți citi aici: RADET a REPARAT CONDUCTA de la Podul de la Butelii

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce bulan are radet-ul cu incalzirea globala..altfel eram ca italienii la stalingrad
0
1
De ce sa repare fisura milimetrica, ca sunt destui fraieri care nu s-au debransat, care cotizeaza la talharii de la radet si care pot fi oricand jefuiti la facturi.
2
1
astia stiu ca afacerea asta e falimentara si de ce sa mai bage bani, pleaca lumea de la ei pe capete, iti pui centrala termica si ai apa calda cand vrei, la cate grade vrei si caldura ti-o faci cum vrei nu cum ti-o servesc ei, ca-ti da caldura si in Aprilie cand afara sunt 20 de grade, plus ca mai platiti si reparatiile astea de le tot fac ei la tevile astea care se sparg mereu
6
0
unde e muistul care spunea pe aici ca centralele de apartament nu se merita? poate era chiar asta de la radet!!!
10
1
Au trecut aproape 20 de ani de cand am fost in audienta la specimenul asta,pentru debransare si imi cerea si pe ma-sa si pe ta-su. Redimensionare,sa cumpar nu stiu ce contor mi-au facut si preturile cat ma costa.I-am spus cum s-au debransat ceilalti vecini si cei care lucreaza la primarie asa ma debransez si eu si nu ii platesc nimic.Si la raja este la fel,tevile sunt carpite de ani de zile avem probleme.Nu le schimba ca sa ne fure mai bine la facturi.Din ce bani au sediile alea? Astia 2 trebuie sa ajunga la puscarie pentru cat au furat constantenii la facturi.Intr-o tara civilizata asa erau.
16
1
Sa ma fwt pe radet.....as vrea si eu sa fiu la fel de fericit ca acest luviu popa...auzi ...asteapta fonduri....si eu astept fonduri de la soacra-mea dar....nimic.....eu nu am sanse sa fiu director acolo si sa tot astept....ce noroc au unii....vine ea ziua scadentei.....
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272