REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Radu a reușit să ușureze Mangalia de încă un teren localizat lângă lac. Video

Radu a reușit să ușureze Mangalia de încă un teren localizat lângă lac. Video

Mirela PASCAL 1 martie 2023 | 00:00 12449

Încet, dar sigur, Mangalia rămâne fără terenuri, grație ”bunei administrări” a Primăriei Mangalia! ”Tarlaua” lui Cristian Radu mai pierde un teren, în Venus, după ce un executor judecătoresc l-a scos la licitație, în urma unui debit neachitat, reprezentând contravaloarea unor lucrări. Pe 6 martie are loc licitația pentru adjudecarea terenului în suprafață de peste 20000 mp. Interesant este că terenul a fost concesionat, pe 25 de ani, unei firme din Mangalia. Pentru cei care nu știu, nu este prima oară când mangalioții pierd un teren din pricina datoriilor acumulate de primăria lui Radu. La începutul anului 2021, un executor judecătoresc a pus la bătaie un teren din Jupiter, pentru o datorie neachitată la firma de termoficare Callatis Therm. Și tot în 2021, decembrie, un executor a scos la licitație un teren de 1000 mp, în urma unui debit neachitat către Ro-Mat Construct SRL.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

Face ce face și ajunge, din nou, pe mâna executorilor judecătorești. Cine? Cristian Radu, de la Mangalia. Nu persoana fizică Cristian Radu, ci primarul care, în timpul mandatului, a reușit să ușureze municipiul de câteva terenuri, în contul unor datorii. Și mai pierde unul… de peste 20.000 mp., după ce Primăria Mangalia nu a achitat un contract de lucrări de aproape 1 un milion de lei.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

Povestea este mai veche, din 2020, iar în doi ani n-a reușit să achite contravaloarea contractului. Care nu este deloc modică, vorbim despre suma de aproape 1 milion de  lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate de societatea Cucor SRL, la parcarea de pe strada Oituz, bloc 1 OS, în baza contractului de achiziţie publică de lucrări nr.28497/27.05.2020.

Creanța, pasată unei firme, Picadilly SRL,din Arad

Creanța datează din aprilie 2021, societatea Cucor SRL ”pasând-o” unei alte firme, Picadilly SRL, prin contractul de cesiune din octombrie 2021.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

Lucrările au fost recunoscute de primărie, fiind semnat și procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr.21062/19.03.2021.  Pentru că nu s-a efectuat plata sumei restante, în conformitate cu prevederile art.1014, creditoarea, respectiv societatea care a cumpărat creanța de la firma care a amenajat parcare, a demarat acțiunea privind emiterea ordonanței de plată. Acțiune care a fost admisă, ulterior societatea demarând procedurile de executare silită. ”Admite cererea formulată de executorul judecătoresc Stoica - Constantin Gabriela Simona. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului Municipiul Mangalia prin Primar, în formele permise de lege, la cererea formulată de creditoarea Picadilly S.R.L. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanței.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Videozona in care este situat terenul, indicată de semnul roșu

Astăzi, executorul  Stoica Constantin Gabriela Simona anunță că, pe 6 martie, va scoate la licitație un teren de 20.778 mp, de pe strada Lavrion numărul 1 A. Prețul de pornire al licitației este de 7.003.068,75 lei, ce reprezintă 75% din prețul la care a fost evaluat imobilul. Dacă nu se va obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la același termen bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 % din prețul de pornire al licitației.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Video

Firma care și-a luat țeapă de la primărie este a liberalului Cucoranu

Dar stați să vedeți cine este firma Cucor SRL! Este deținută de Cucoranu Sorin Marius, liberal sau fost liberal. Cucoranu este unul dintre acei politicieni care s-au perindat pe la conducerea SC Neptun Olimp SA, dar care a plecat așa de repede pe cât a fost numit, la mai puţin de o lună de la preluarea mandatului.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. VideoSorin Cucoranu

Cucoranu nu este străin de contractele Primăriei Mangalia. În 2021, firma sa, Cucor SRL, a câștigat contractul pentru construirea locuințelor sociale în municipiu, în valoare de aproximativ 4,3 milioane de lei. În 2019 a mai prins un contracte pentru sistematizarea zonei de blocuri B1g, C1g, B2g, C2g, B3g, C3g, B4g, Zona Casa Tineretului’, contract în valoare  801642.68 lei.

Terenul de lângă lac a fost concesionat, în 2015, unei firme fondată de soțul unei șefe din Primăria Mangalia

Revenind la terenul scos la licitație, precizăm că acesta a fost concesionat, în 2015 în favoarea societății Mega Concept, pentru o perioadă de 25 de ani. Societatea este controlată de un anume Marian Cătălin Ghiță, fiind unic asociat, și are ca domeniu de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire si de aer condiționat. Curios este faptul că firma a fost fondată în 2014, adică cu un an înainte de a concesiona terenul, de către Abălaru Paul George, soțul unei angajate din Primăria Mangalia, Abălaru Theodora.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Videofirma fondată de soțul unei șefe din primărie

În declarația de avere din 2020, aceasta avea funcția de șef serviciul SPCLEP. La un an după ce a pus mâna pe teren, Abălaru a ieșit din firmă, cedând acțiunile în favoarea unui anume Marius Dinu.

Societatea care a pus mâna pe teren a cerut dezmembrarea imobilului

Un alt aspect interesant este faptul că, în 2020, Consiliul Local Mangalia a aprobat o hotărâre, în favoarea societății Mega Concept, privind aprobarea dezmembrării terenului în suprafață de 21.981, format din două loturi, primul lot având suprafața de 20.778, cea care, astăzi, este scoasă la licitație. Așadar, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre cu 15 voturi pentru, Cristian Radu fiind mandatat să semneze actul autentic de dezmembrare și orice alte documente privind operațiunea de dezmembrare.

Radu a reusit sa usureze Mangalia de inca un teren localizat langa lac. Videohotărârea privind dezmembrarea terenului

Terenul este situat în imediata apropiere a Bălții Mangalia, deci într-o zonă cum nu se poate mai bună, și în imediata apropiere a complexului rezidențial SOPRA, despre care se spune că ar fi în spatele afacerii chiar edilul.

Video:

Nu e prima oară când este executată silit și pierde terenuri!

La începutul anului 2021, un executor judecătoresc din Constanța a scos la licitație un teren din zona Teatrului de Vară, Jupiter, cu prețul de începe a licitației de 266.162 lei. Executarea a avut loc în contextul războiului dintre Callatis Therm şi Mangalia. De exemplu, Societatea Callatis Therm SA a oprit furnizarea căldurii către populația Mangaliei, în iarna anului 2011, în urma datoriilor acumulate de Primăria Mangalia. Iar, în martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat o executare silită a Primăriei Mangalia de către Callatis Therm SA, care cerea încă din 2013 suma de 1,3 milioane de euro în contul unor aşa zise investiţii făcute în reţeaua de distribuţie. Și tot în 2021, decembrie, un executor a scos la licitație un teren de 1000 mp, în urma unui debit neachitat către Ro-Mat Construct SRL. Vasile Costea, de la ABC Val, a fost acționar, cu 75 % din capital, la Ro Mat Construct, alături de Nicolae Bogdan Grădinaru, până în 2016, atunci când s-au retras și au vândut acțiunile Mihai George Orman, acesta devenind unic asociat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
i a zii ma Mariusel cum dormeai cu rucsacul cu banii in pat..si cand te suna seful Dragan..lasa i tot ,,nevasta , copil ..si mergeai sa il slujesti...catelule uite ca lumea vorbeste..si nu te asteptai..sa rasufle ceva vezi ca te asteapta ceva...si nu o sa ti fie bine
2
0
A facut Cucor srl o parcare la OS-uri de te doare la pingele.Cand ploua trebuie sa te incalti cu cizme de cauciuc,sa ajungi sa urci in masina.
5
0
Jimmy..ai punctat scurt și la obiect...trebuia sa mai adaugi faptul ca Dinu Marius este combinat cu fata cea mica a lui Cucoranu al bătrân....are omul interes..
5
0
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
1
0
Marius Dinu ,,, un muritor de foame cu ceva ani in urma ...isi rupea genunchii pe tablele din santier ..pana in momentul in care a hotarat ca e momentul sa pupe in partile moi unul din consilierii din primarie la vremea respectiva ..DRAGAN. Acest Marius Dinu este marioneta ..UNORA cu influenta politica care nu se pot expune ...si au nevoie de un papitoi cu care sa isi faca treburile ..adica contractele cu primaria. Mariusel..vezi sa nu te inneci ..de la atat pupat...prefacutule! Sa nu crezi ca poti sa prostesti pe toata lumea...cu atitudinea ta de lingau!
10
0
Oricum,incepand cu perioada Iorgus ,Mangalia nu mai este a mangaliotilor,decat formal. Locuiesti in oras,platesti taxe si impozite si gata. In rest,grupuri de interese ,indivizi pusi pe scot untul din fraierime si da,multi naivi si fraieri. Orasul este inestetic, chiar un piculet ,,creepy'',scump de parca ar fi ceva de calitate prin Elvetia,oameni tristi cu zambete de forma,ce mai, sa tot te cari de aici daca gasesti.
11
1
Pai Marius Dinu e combinat cu fata lui Cucoranu. El avea si Mega Conect. Adica tot in curtea lor se fac combinatiile. E clar ca e bagat si primarul, mai face si el o magarie sa aiba la bătrânețe.
9
2
Ca si tasu, Curoranu a fost scapat de porcuroarea lui Radu ca banii se duc al Rotary
7
0
Cucoranu e un hoț , dar c*rând va merge unde îi e locul..... e un om urât și la propriu și la figurat, de plătit salarii abea le da la chiori când e ziua de salariu...bineînțeles că la chiori'....merită aruncat într-una din faimoasele lui betoniere !!!
8
2
inspectia in constructi cand apare?? Matasaru la saturn are ceva acte pe constructie??? cei de la catunu au?? NU NU AU NIMIC sa respecte reglementarile PUZ si PUG
8
1
Radu e finul fam cucoranu. Ce nu e clar? Terenul va fi impartit in trei- radu, cucoranu, firma din arad.
3
4
Au fost scoase la vânzare prin licitație publică ( cu drept de preemțiune) loturi în zona cherhanalei Mangalia /dincolo de podul metalic fost mobil pentru a se construi căsuțe de vacanță ...preț pornire licitație 96€/m2; deja un cunoscut proaspăt afacerist a obținut 1800m2
6
1
Au fost scoase la vânzare prin licitație publică ( cu drept de preemțiune) loturi în zona cherhanalei Mangalia /dincolo de podul metalic fost mobil pentru a se construi căsuțe de vacanță ...
4
0
cum vine asta? oroce prst de primar fura cit poate,distruge ,taie copaci cit poate,pune 6 rinduri de borduri inutile in saturn,dsitruge asfalt proaspat pus la gara,pune trotuare in cimp,spre Albesti,si noi platim????de ce p masii nu plateste el si consiglierii,care s.au imbogatit? de ce unii au primit teren moca sa.si faca casa si fraierii trebuie sa plateasca sute de euro metrul patrat? pina.i ia drequl pe astia si copiii lor drogati,noi ce facem,platmmpprostii si stam in praf,zgomot si tiganie?e corect radule,mmortii matii analfabeta?
8
3
Politicul este precum cxxxxul, conduce toate instituțiile statului, inclusiv pe cele de forță, iar tot ceea ce atinge miroase. După mineriade, prima sa grija a fost sa anihileze și să-i distrugă pe toți cei care puteau mobiliza și scoate in stradă populația pentru a protesta. In prezent poporul r*mân doarme, iar când o cada din pat și o sa se trezească s ar putea să nu mai aibă o țară a lui
4
4
Alo, alo, alo , Cei de la Kaufland Mangalia chiar nu sunt în stare să pună ordine și c*rățenie în spațiul de la Grill. O mizerie de nedescris, mese murdare; e unul pe acolo care stă pe ciuci (nu știu cum s-a pripășit pe acolo), numai treabă nu face . Șeful de magazin Kaufland să pună ordine în spațiul de la Grill !
4
2
Bună ziua , - Totul este aranjat . Cocoranu e mână în mână cu primarul Radu C. În acest caz totul s-a făcut cu știrea primarului . Cucoranu are permanent lucrări de la primăria Mangalia. DNA Constanța ce face de nu intervine ?
10
0
Ce spui tu acolo ca foarte multzi primari din Romania sunt milionari in euro asta este paretea ta mai Ioane dar si a majoritati populatiei din Romania,numai ca cei care au atributzii de control,adica totzi aceia care sunt platitzi de statul Roman sa controleze aplicarea legi si judecatori care ar trebui sa ii trimita dupa gratii pe infractori si sa le confiste averile,astia nu sunt romani de rand ci romani speciali care nu vad marile hotzii din tara asta ci vad babutzele care vand o legatura de patrumjel sau ii vad pe romani aia care vand legume sau fructe la poarta din fata casei fara autorizatie deci ilegalisti care trebuiesc amendati;un dispret total fata de oameni ca in cazul autoritatilor de tot felul din Romania nu am vazut nicaieri in Europa,ma refer la cei care au obtinut puterea de la romani pentru exact opusul a ceace fac caci asha au promis totzi in campaniile preelectorale"sa lucreze pentru oameni"iar astia care ar trebui sa controleze si judecatori nu doar ca au promis ci ei au jurat pe constitutzia Romaniei sa respecte si sa aplice legile tari.,adica un dispret total fata de romani si fata de constitutzia Romaniei si culmea tocmai astora care au jefuit Romania mai rau decat sultani imperiului otoman le-au dat parlamentari"colegi lor in hotzii dealtfel"niste salarii,pensii si alte drepturi de parca astia prin munca lor au adus Romania de dupa 1990 la acelasi nivel de bunastare al muncitorilor ,civilizatie si legalitate ca in Suedia,Italia,Germania sau alte tari bogate din Europa cu care ei se compara cand vine vorba de venituri si drepturi pentru ei speciali Romaniei de restul romanilor nu ii intereseaza pe astia caci din pacate Romania este tara in care fiecare se descurca cum poate.
14
2
cucoranu alimenteaza piscina din mijlocul casei printr-o conducta secreta in pamint direct din reteaua Mangaliei,in dreptul fostei baze de ciment si materiale constructii,ghereta lui nea relu.Apa o platim noi!
18
1
De ce nu-l executa pe radu personal,ce a praduit sa plateasca EL!Ba radu,tu si consiglierii circiumari inculti,Nu mai taiati ba bouarilor pomii,arata mai rau decit bahmut mangalia.arata ca la ttigani!
13
0
Ăștia sunt în cârdășie și fac tot posibilul să mai fure câte un teren, acest Cucoran a fost și cu Iorguș în afaceri de acest gen când s-au vândut terenuri în cartierele Dobrogea 1 și 2 , afacerile le fac între ei chiar dacă este PSD-ist s-au PNL-ist, ăștia au furat țara la grămadă iar Justiția și DNA le-a ținut spatele după ce și-au luat parte !
13
1
de ce suna alarmele in tot orasul ba !!!!!!!!??????????????????????
4
2
Cum se face că în r*mânia toți primarii cu peste două mandate sunt milionari in euro, ei vând terenurile primăriilor prin diverse tertipuri, văduvesc bugetele locale prin inginerii financiare iar la final primesc măriri de salarii de la superiorii politic și pensii speciale.
11
0
pe teren trebuia sa se faca un parc acvatic ,au fost cativa fraieriti printre care georgescu chelu, dragan ,leo tanase,abalaru ,etc...le a luat terenul,le a dezmebrat firma si end of story..acu cucoran e asociat cu primaru in cucor..dar urmeaza sa piarda si el in viitor pe aceeasi schema... mai nou pasha e noul guru de la care ea radu lumina,paradox,avocatul luipasha [foleanu]ia facut plangere la dna lui radu...politica si circ...
8
0
Terenul o sa fie adjudecat cu 30% din valoarea evaluarii.
10
0
Este o executare facuta cu intenție de Radu cu nasul sau Cucoranu. Vor sa preia acest teren pentru 70 euro mp. Cucoranu a executat lucrari pentru primarie, Radu nu le-a platit, si-a vandut creanta unei firme controlate tot de ei, aceasta firma executa un teren pe malul marii cu 70 euro mp. Apoi Radu construiește blocuri pe acel teren si le vinde. Asta e metoda, talharie asupra Mangaliei.
17
0
Asta e o afacere marca Radu. Este mana in mana cu Cucoranu. Au planuit sa obtina terenul. Cucoranu construieste in continuare parcari pentru primarie. Radu este de rea credinta. Da salarii la angajati cand vrea el. In ianuarie s-a suparat si le-a dat dupa o saptamana.
12
1
RADU CRISTIAN este o latura umana care fura banii statului .Se lauda ca il tin servicile si partidul pnl . Si nu se teme de manglele care le face.
20
3
La munte la Poarta Albă terenui liber fără plată
14
0
LA MANGALIA INTODEAUNA PRIMARUL ARE DREPTATE ....SI NU L SUPARATI CA MUSCA RAU
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102