REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Radu cere demisia lui Ţuţuianu. Solicitarea vine după ce preşedintele CJC nu a alocat o sumă consistentă Mangaliei, făcând referire la conturile blocate ale primăriei

Radu cere demisia lui Ţuţuianu. Solicitarea vine după ce preşedintele CJC nu a alocat o sumă consistentă Mangaliei, făcând referire la conturile blocate ale primăriei

Replica API 1 august 2019 | 23:59 424

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, cere demisia președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, pe care îl acuză că blochează dezvoltarea municipiului Mangalia, prin împărțirea discreționară a banului public, în funcție de interesele politice și financiare ale PSD-ALDE, la nivel local. „Guvernul a alocat, recent, Constanței, suma de 28 de milioane de lei, din taxele și impozitele plătite de toți locuitorii județului, inclusiv de cei ai Mangaliei. În urma unor modificări legislative cu dedicație, s-a decis ca aceste fonduri să nu mai fie distribuite, în totalitate, de la nivel central, primăriilor, pe criterii obiective, ci și direct, de către baronii locali PSD-ALDE, prin Consiliile Județene”, a explicat edilul Mangaliei. El a mai spus că, în cazul de față, din cele 28 de milioane de lei, Mangalia a primit numai 200.000 de lei, mult mai puțin decât i s-ar fi cuvenit, din contribuțiile plătite de locuitorii municipiului din sudul județului Constanța. „Prin comparație, o comună de lângă Mangalia a primit aproape 1,5 milioane de lei, adică de 7 ori mai mult decât un municipiu cu 44.000 de locuitori, doar pentru că acea comună are primar PSD, iar banii publici vor fi probabil tocați de firmele de casă ale PSD-ALDE”, a adăugat Radu Cristian.

El a precizat că banii pe care CJ a refuzat să-i aloce Mangaliei ar fi fost folosiți, printre altele, pentru școli și cofinanțarea proiectelor europene de infrastructură. „Domnul Țuțuianu de la PSD să vină, la începutul anului școlar, să explice elevilor din Mangalia de ce a refuzat să dea bani pentru raparațiile la școli. Anul viitor, când va candida la președinția CJ, să dea socoteală locuitorilor orașului nostru de ce a blocat cofinanțarea proiectelor europene prin care voiam să asfaltăm străzile și să facem locuri de joacă”, a continuat edilul Radu Cristian. El a spus că Primăria Mangalia are, în prezent, în diferite stadii de implementare, peste 20 de proiecte cu finanțare UE și cofinanțare de 2% din partea UAT.

„Îi solicit președintelui CJ să spună public câte proiecte cu finanțare UE a accesat de când ocupă acea funcție, numit politic de PSD-ALDE. Cum ajută, concret, Guvernul PSD și CJ stațiunile din sudul litoralului, care sunt de interes național. De ce refuză, de ani de zile, conducerea PSD-ALDE a județului Constanța, să modernizeze stația de epurare RAJA Mangalia, care emană mirosuri pestilențiale în plină vară și deversează dejecțiile direct în mare, lângă turiști”, a adăugat primarul Radu Cristian. Totodată, el a explicat că actualele probleme financiare cu care se confruntă Primăria Mangalia sunt cauzate de tergiversările guvernamentale privind transferul Șantierului Naval Mangalia de la Daewoo la Damen, dar și de retrocedările și înstrăinările ilegale de terenuri din oraș și stațiuni, făcute de foști primari PSD, la începutul anilor 2000, în interes personal și de grup, se mai arată într-un comunicat al redacţiei.

Comunicatul de presă al primarului Mangaliei vine în contextul în care, după şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Horia Ţuţuianu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu este ruşinea sa că primarul Mangaliei "nu reuşeşte să gestioneze fondurile municipiului". "Dacă nu este în stare şi are conturile blocate, e ruşinea lui", a spus Ţuţuianu, când a fost întrebat de ce nu alocă bani Mangaliei, în condiţiile în care municipiul din sudul litoralului se confruntă cu o situaţie delicată.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai aveti bani de furat si aruncati pisica in curtea altuia ....
2
1
Votati USR - PLUS si o sa o luati in cur ! Schimbati hotii cu sefii hotilor ! 'Om trai si 'om vedea !
2
2
VOTAM USR PLUS CA SA SCAPAM DE HOTII ASTIA
4
1
Radu Cristian cel mai prost si handicapat primar al Mangaliei din toate timpurile!!! JEGULE TE MANCAM PE STRADA CAND TE PRINDEM AI DISTRUS MANGALIA, AI DISTRUS TROTUARELE, AI PROMIS LOCURI DE PARCARE SI NICI MACAR N AI DARAMAT TOATE GARAJELE!!! Ai furat tot ce era de furat si inca mai ai nesimtirea sa ceri bani pentru furat? Festivaluri, Concerte, Spectacole si animatie seara la Mangalia? Astea cand le faci?
5
2
Radule ai demonstrat ca nu poti sa administrezi un municipiu.Ai lasat ruine si suferinta.Or sa te voteze5% dintre votantii Mangaliei daca mai ai nerusinarea sa candidezi.Nu cred ca o sa-i mai convingi nici pe tiganii pe care i-ai platit la referendum.
6
3
Dodo de unde gatu matii stii tu ce buget are un municipiu si cat are comuna 23 August?
2
2
Ar fi tare daca incompetentului de acum i ar urma mugurel curvarul si mincionsul din 23 august
3
4
Pe tine RADULE te dam noi jos ! cetatenii mangaliei suntem hotarati sa pleci din fruntea Mangaliei ,poti sa-i iei locul cui vrei tu .
11
2
Horia e cam mare caciula pentru tine.Radu cam are dreptate si stai sa vezi la anul de nu ti-o lua locul.
7
9
Pai, ce-ai facut Raducule, ai dat vrabia din mana pentru cea de pe gard?Tu te-ai apucat de daramat si de stricat trotuare prin oras cand fondurile pentru reconstructie, asfatare,reparare...erau in mana lui Tutuianu?Stiai foarte bine ca vei primi fonduri prin redistribuire si ce calcule ti-ai facut de te-ai intins mai mult decat ti-e plapuma.Nu-mi sunt dragi psd-ii, dar nici cu tine nu mi- e rusine!
11
1
vrem ca MUGUREL MITRANA sa vina primar in Mangalia
3
10
Mirela trage sforile. Cu ea se fac cartile si de spagi si de interese. Horica este o marioneta
7
0
Esti un neica nimeni care nu ai facut nimic in Mangalia la bugetul care exista.Ia exemplu lui Mugurel de la 23 August.
16
6
de-aia ai stricat tu trotuarele din colonisti? ai facut macar o parcare pe locul garajelor demolate? spatiile verzi arata ca sahara.strazile sunt ca in siria.cat banu iti tragi de gasca de constanta ca sa ne distrugi orasul? sa dea dumnezeu sa li se usuce mana tuturor celor te voteaza la anul.asta daca mai primesti ordin sa candidezi
12
8
Horica sa-si dea demisia ? Pai ce face el daca demisioneaza, ca SC NEPTUN-OLIMP SA, a falimentat! Chiar vreti sa ajunga somer? Cum sa demisioneze? Horica pe ei tata!
9
1
Tutuianu este viitorul Nicusor Constantinescu. bravo, de la 10 in sus cu exe
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108