REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Radu Mazăre a contestat decizia prin care i s-a refuzat eliberarea condiționată

Radu Mazăre a contestat decizia prin care i s-a refuzat eliberarea condiționată

Andreea CONDURACHE 22 aprilie 2024 | 10:49 3898

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a contestat decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 4, prin care i s-a respins cererea de eliberare condiționată.

Radu Mazare a contestat decizia prin care i s-a refuzat eliberarea conditionataRadu Mazăre

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă, miercuri, 17 aprilie a.c., de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la instanţa superioară, Radu Mazăre mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste nouă luni.

“În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită”, se arată în minuta instanţei.

Reamintim că Radu Mazăre a fost condamnat în dosarul Retrocedărilor. Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra. DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

În 2022, Radu Mazăre a mai primit cinci de închisoare, în regim de detenţie, prin sentinţa Curţii Supreme din data de 3 februarie 2022, în dosarul Polaris. În acelaşi dosar, Sorin Strutinsky a primit 5 ani pentru luare de mită iar Eduard Martin a fost achitat.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt Mona Lisa Popa, cadavrul umblator ce ținea Telegraf, o anorexia fix ca Emilia b**u, impaiata de la Replicaca. Rădulescu, hai ieși din zuhaus sa îți ling un client și sa îți dau limbi pe bucile zbarcite. Am ajuns și eu la 60 de ani și nu mai pot de dorul tău cu buletinul tai pe casa mea. Mi-ai dat o bucata de pâine când nu mai angaja nimeni nici sa spăl closete, Radule. Vino Raducule sa îți curat izmenele, m-a nenorocit Nicușor când încă nu îți falimentasem ziarul. Fac ce vrei tu Radule, sunt pensionara și foarte amarata.
3
0
E bine aranjat in madagascar , merita anii de parnaie ramane oricum.cu praduiala. Bravo lui io il votez oricand e smeker a furat de a rupt si iese in cativa ani
4
7
9 ani ai luat 9 sa stai fmmm de cadavru
10
1
Nu mai mori ma odata in puscarie ?
9
3
RADU, cel mai șmecher primar din câți a avut și va mai avea orașul Constanța! Va mai sta câțiva ani la țohau și după își va trăi bătrânețea liniștit în țările calde.
8
8
luati-i banii si lasati-l liber ca nu a omorat pe nimeni. aia care omoara deseori sunt liberi sau eliberati conditionat. luati-i banii, sau i-a impartit si e mai greu???
12
4
Stai acolo unde eshti ca stai bine Radule,ai furat orashul prin tot felul de metode si cu zeci de complici de nu potzi sa plateshti nici cu zece vietzi petrecute in pushcarie raul facut Constantzei,oricum ai prins timpuri bune pentru furat mai Radule caci pe timpul lui nea Nea Nicu baga munca la tarnacop si lopata la canal toata viatza pentru un prejudiu mult mai mic adus statului decat ce ai tu la activ apropo prietenul tau Nicu bolaviorul ce mai face,a crapat sau mai traieshte inca cu cancerul ala al lui care era in faza terminala acum 10 ani caci daca traieshte sa vina aia de la Natzional Geografic sa prezinte omul de pe tera care detzine recordul mondial de supravietzuire cu un cancer in faza terminala.
20
4
Prea putina parnaie. Sa dea inapoi banii pe care i-a ciordit.
18
5
si mmmwista !!! Imi e dor de strutzu !!!
8
2
singurul primar cere a facut ceva pentru constanta.
9
29
A omorat-o pe masa cu ciordelile si puscariile, a murit de inima rea femeia. Javra de caine spurcat
19
7
Radule ti astept iar sa mi dai coaili în gură cum faceai pi vremuri împreună cu fratzii tai. Yo o cam sug pi la Brik, cioroiul de Ciuceanus nu prea se spala pe carbaci
8
7
Hai Radule ca de doi ani te tot asteapta baietii sa iesi! Zi de zi, luna de luna, numai pe tine te au pe buze, ca iesi maine, maine, marti, miercuri! Hai, sa te votam primar sa le arati tu astora, amatorilor, cum se face! Radu Presedinte!
11
25
de tot kkttul a luat spagi de milioane de euro si si-a batut joc de un oras intreg si a luat 5 din care face jumatate daca ii face si pe aia dupa ce trage linie cam merita e aranjat pe viata si nu a muncit deloc numai fite, smecherii si escrocherii cu alti infractori ca el justificarea averii si cinstea sunt niste glume pproaste in romanica de 34 de ani si asa va ramane si in urmatorii 34
28
4
Cand cereai spagi peste tot prin oras si dadeai autorizatii de constructii pe orice petic de iarba din oras ti-a fost bine, ca incasai, manca'mi-ai vreju, bai dicotiledinata. Dupa ce ai pus lumina si asfalt in primul mandat. Te smecherisei si dadeai "pachetu" pt pensionari si ii prosteai. Pachet oe carw il plateau unii si altii cu interese la primarie. Ai slutit orasul,rrebui sa stai vreo 25 de ani la puscarie, ca meriti din plin bai leguminoasa!
27
4
BORFASUULE ERAI CEL MAI SMECHER.CE FATA DE PUI DE AVICOLA AI.NU TI MAI AJUNGEA NIMENI,NICI CU RAHAT LA NAS.STAI BORFAASULE ACUM LA PARNAE .NOI ATI URAM :LA MULTI ANI LA PARNAE.VEZI BAI MAZARE CE TI FAC DROGURILE,TE CREDEAI STAPANUL TERREI.TI AI DISTRUS VIATA SINGUR.DACA ERAI BAIAT CUMINTE SI DESTEPT, ERAI PRIMAR SI AZI.
28
5
De’ bre… ce sa i faci. Înapoi la zdup.
15
3
Radu, Primar la Constanta in 2024. Doamne ajuta, cu sobor si pensionari vom duce orasul spre noi culmi!
11
23
Legea confiscării averii nejustificate In r*mânia mulți s-au îmbogățit peste noapte Statul ia impozit la salarii jumate in timp ce alții se lăfăie in bani negri
37
1
Intr-adevar comunistii erau multi vreo 3 milioane, haleau numai carne si aveau salarii, facilitati , masini. Dar restul nu am fost comunisti. Scrie adevarul in comentarii. Mazare s-a vandut pentru bani, a tradat functia de Primar ca sa fuga in Africa. Sa duca banii romanilor la negrii.
26
3
Da cu vagineta
12
2
Lizi forget to take out mr. Bean from the Pawnshop. He's gone expire soon.
4
3
Tu nu esti tot fiu de comunist!? Toti suntem fii de comunisti si unii dintre noi chiar am fost comuniști? Ce a facut rau? A relansat Constanta? Spaga a fost dovedita sau a fost invocata de DNA ul lui Codruta Koveshi ! Bai Auras fu-te-te-as!
8
24
Aia din poza e ma ta
7
2
Ala din poza e Sandu Mazare
5
7
Deci a cerut spaga 2 milioane euro si i-a primit… Ca sa fuga cu banii in Africa in Madagascar. Nenorocitule te-ai imbogatit pe banii din taxe. Om nu mai iesi tu din cusca animalelor . Fiu de comunist coclit ce esti
26
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212