REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Radu Mazăre, la Tribunalul Constanța, în dosarul FinCoGeRo

Radu Mazăre, la Tribunalul Constanța, în dosarul FinCoGeRo

Replica API 9 iulie 2015 | 23:38 155

Războiul dintre firma italiană FinCoGeRo şi Radu Mazăre continuă, chiar dacă cel din urmă nu mai ocupă funcția de primar al municipiului Constanța. Procurorii constănțeni au dat un NUP în favoarea fostului edil, dar și a altor angajați din administrația locală. Petentul, în speță FinCoGeRo, a contestat rezoluția în instanță, urmând ca magistrații să decidă, cel mai probabil, pe 8 iulie, dacă dosarul se întoarce la procurori sau va fi închis. La termenul de astăzi a venit și Radu Mazăre.

Conflictul administrației locale cu firma italiană datează de 13 ani de zile. În iunie 2000, primarul în funcţie al municipiului Constanţa, Gheorghe Mihăieşi, a semnat un contract de concesiune a unui teren de peste 50.000 de metri pătraţi cu firma italiană Fin.CO.GE.RO pentru construirea a patru turnuri de 13 etaje, 126 de vile şi un parc în cartierul Faleză Nord. În contractul încheiat se stipulează că Primăria are obligaţia să realizeze pe cheltuiala sa toate lucrările de urbanizare necesare, respectiv străzi, canalizare, parcări, spaţii verzi, parcuri, pieţe. În anul 2001, după ce a devenit primar, Radu Mazăre a contestat acest contract, dar în 2004 Tribunalul Constanţa a hotărât că Primăria trebuie să facă lucrările de sistematizare şi utilităţi edilitare, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru firma italiană poate efectua lucrările respective pe cheltuiala Primăriei Constanţa. Mazăre nu a fost de acord ca din banii constănţenilor să plătească zeci de milioane de euro pentru infrastructura unor cartiere de lux. În aceste condiţii, ambele părți s-au adresat instanţelor de judecată, ajungându-se la un palmares de peste 50 de procese între Primăria Constanţa şi FinCoGeRo. Spa. Unele dintre ele au fost pierdute de municipalitate, altele au fost câştigate. La sfârşitul anului trecut, Primăria Constanţa, obligată de instanţă să plătească 14 milioane de euro pentru investiţiile în infrastructură realizate de FinCoGeRo. Spa, a obţinut de la Curtea de Apel decizia prin care urma să plătească suma cerută de italieni în 15 ani. Conflictul a ajuns și pe masa procurorilor, fostul edil, dar și angajați ai primăriei fiind cercetați penal. Se pare însă că Mazăre a scăpat de un nou dosar penal, după ce procurorii i-au dat un NUP.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272