REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Radu, primarul din Mangalia, NU știe dacă să RESPECTE, sau NU, LEGEA

Radu, primarul din Mangalia, NU știe dacă să RESPECTE, sau NU, LEGEA

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:59 5045

Cristian Radu a fost votat de mangalioți pentru a sta încă patru ani la conducerea orașului și pentru a dovedi că poate să livreze ceea ce a promis în campania electorală plină de peripeții. Edilul a ținut să marcheze un moment istoric pentru localitate, alături de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fără a respecta măsurile de siguranță împotriva infectării cu COVID-19, în ciuda recomandărilor obsesive ale autorităților în acest sens. Probabil că primarul Mangaliei a uitat că trebuie să fie și un exemplu pentru cetățenii din localitate și să nu încurajeze intrarea în biserică fără a purta masca de protecție.

Cristian Radu apare într-o fotografie purtând masca de protecție, iar în alte două, postate chiar de domnia sa, fără niciun mijloc de protecție. De asemenea, nici ÎPS Teodosie nu purta masca, însă aici nu este nicio surpriză, având în vedere atitudinea controversată a Arhiepiscopului Tomisului vizavi de protecția împotriva infectării afișată în ultimele luni. Municipiul Mangalia este printre primele localități din județul Constanța în ceea ce privește infectarea cu virusul SARS-CoV-2, având 2,13 incidență la mia de locuitori, potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, în perioada 30 septembrie – 13 octombrie. În perioada menționată au fost depistate 83 de noi cazuri la Mangalia.

Evenimentul marcat la Biserica “Sf. Gheorghe”, din Mangalia, a constat în scoaterea la lumină, după aproape un secol, a unei casete de argint ce conținea un document de o importanță aparte pentru Biserica Ortodoxă Română și municipiul Mangalia.

„Este vorba despre Hrisovul de sfințire a Bisericii, întocmit în anul 1929 și zidit apoi în Sfântul Pristol, unde s-a păstrat intact, până în zilele noastre. Așa cum reiese din documentul istoric, piatra de temelie a Bisericii Sf. Gheorghe a fost pusă în septembrie 1915, iar sfințirea a avut loc în data de 2 iunie 1929, în prezența unor mari personalități ale acelor vremuri, printre care Regina mamă Elena și marele istoric Nicolae Iorga. În prezent, Biserica Sf. Gheorghe, declarată monument istoric, se află în plin proces de restaurare, cu fonduri europene.”, afirmă Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rdule de la Mangalia sa ti o dau pa toata in gura,Si lu Spagoveanu i am dat o daaaa toata in rect,mergea inauntru k unsa.
1
0
Mangalia nu a ales. Mangalia a fost furata si va fi furata
1
0
Radu cum cum nu stie.Pupa cu rivna rect de spagoveanu.Poate ii face reducere la firma lui de funerare unde nimeni nu are contract de munca.Totul este pe amicitie si rubedeni si atiit.
2
0
Spagovene acu sa dea buzna inocenti sa beneficieze de serv firmei tale de fumerare.Apropos mai speli morti in garaj fost la ce esti.
3
0
Si asa iti dai seama de numarul prostilor din Mangalia! Pastrati-l si pupati-l in cur!
7
1
Cainii latra,ursul trece,Radu,face ai tace.Mult succes Radu Crisian,tu meritai sa fi primarul Constantei!
2
4
Primarul este cu doua fete,sau preoti aia din poza binecuvanteaza raul?,pentru ca nu ar fi pentru prima data cand popi le dau binecuvantarea celor care le mai dau si lor niste bani fara sa ii intereseze in ce fel a castigat bani binefecatorul lor pentru ca asta nici nu este treaba popilor,daca vii cu banu popi devin foarte intelegatori fata de slabiciunile trupului,uni preoti sunt in stare sa spuna ca asa a zis mantuitorul"fericiti cei bogati caci a lor va fi imparatia cerurilor",cand defapt Isus a spus invers.
2
1
Cum poti fi asa dualist ...pe de-o parte sa fii evlavios si pe partea cealanta sa fii atat de plin de rautate si sa comiti atatea si atatea ilegalitati... este strigator la cer ceea ce se intampla acum in Primaria Mangalia...nu stiu daca realizeaza cineva ce nefast este acest om ptr comunitatea noastra!?
8
1
Las-o dracului cu masca. Raducu si ,,pretena'' lui managera spitalului municipal fac praf colectivul de acolo,il siluiesc psihic si fizic,tot el probabil va continua sa faca din Mangalia un oras ca un cimitir,adica mult beton,fara nimic care sa atraga turistii sau sa faca localnicii sa nu se gandeasca unde dracului sa se care .In loc sa atraga investitii ,facilitati crearii locurilor de munca,se coboara ca si cei de dinaintea lui,la ajutat grupuri de interese,cu sau fara stiinta. Asa au ales majoritatile,asa ca mucles.
9
3
Bai gigi, vezi ca ce doresti altora o sa ti se intample tie. Asa ca iubeste-ti aproapele.
5
1
V-a taiat finantarea si acum ati inceput sa-l mancati de cur
6
2
Radu n-o sa mai iasa primar, cand n-o sa mai candideze...e prea smecher ptr secolul asta.....
8
3
Votati-l si post-mortem.
5
3
Il felicit pe cristi Radu ,il vom vota la nesfarsit
14
5
ba radule,ai facut din centril mangaliei o mizerie betonata.Ba bouare,lasa ba pomii in pace.sa.ti dea dzeu tie si lui iorgus numai cancere de plamin,sau sa fiti in pirnaie cu mazare,a va saturati de ciment,bouare,tu simasa zisul arhitectul melcilor.In afara de taranoi,o sa vine dreq in statiunile alea betonate,si orasul tiganesc mangalia,prostacule!
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367