REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Răducu Popescu, măsuri drastice la bacalaureat: Din punctul meu de vedere, nu există toleranţă!

Răducu Popescu, măsuri drastice la bacalaureat: Din punctul meu de vedere, nu există toleranţă!

Replica API 22 mai 2013 | 00:00 120

Absenţele, trecute pe internet

Absenţele, trecute pe internet

Toată atenţia se îndreaptă către învăţământ, vizaţi în mod direct fiind chiar elevii. Reguli stricte la bacalaureat, vigilenţă din partea profesorilor şi sancţionarea celor ce încalcă regulile. În plus, s-ar putea ca de anul viitor absenţele cursanţilor să fie publicate pe internet. Generalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, spune că este perfect de acord cu toate acestea, ideea de bază fiind aceea a unei legături strânse dintre familie şi şcoală dar şi de respectare a regulilor, atât de către profesori cât şi de elevi.

Noi schimbări s-ar putea produce începând de anul viitor întrucât unităţile de învăţământ ar putea fi obligate să raporteze lunar, pe internet, situaţia absenţelor, potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta a motivat ideea întrucât în alte state se pune mare accent pe acest lucru, pe când la noi nu prea. Şeful ISJ, Răducu Popescu, a declarat, pentru "Replica", faptul că deja se lucrează pentru a se îmbunătăţi aspectul legat de absenţe. "Mi se pare un lucru bun, un lucru la care noi lucrăm şi căutăm o soluţie ca părinţii să fie înştiinţaţi în cel mai scurt timp, prin orice cale de comunicare, în timp real, astfel încât legătura dintre şcoală şi familie să fie cât se poate de strânsă, în beneficiul elevului. Important este ca familia să ia cunoştinţă de absenţele copilului. Dacă se va hotărî ca numele elevului să fie prezent într-o listă cu acces liber, nici în acest sens nu am nimic împotrivă. De ce un elev dintr-o familie poate avea mai multe absenţe faţă de un elev din altă familie? Regulile sunt egale pentru toţi. Ideea este, repet, ca familia să fie la curent cu ceea ce se întâmplă cu copilul", a declarat, pentru "Replica", Răducu Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Cât despre situaţia bacalaureatului, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat, iar cine va prins că fură trebuie să dispară din examen. Nici de această dată nu sunt păreri contradictorii la Constanţa, Popescu fiind întru totul de acord, aici referindu-se atât la conduita elevilor dar şi a profesorilor. "Aceasta este părerea tuturor. Nu este corect ca un elev să fure. Astfel, elevul care a învăţat, care este corect şi serios, primeşte nota 8.70, iar cel care fură, 8,90. Nu e corect. Din punctul meu de vedere, nu există toleranţă nici pentru elevi, nici pentru profesori. Avem pretenţii din partea elevilor, trebuie să avem şi faţă de profesori. Nici anul trecut nu am manifestat toleranţă faţă de nimeni, şi, în nici un caz, nici anul acesta. Şi aici mă refer şi la profesori şi la elevi, în concordanţă cu regulamentele", a conchis şeful ISJ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272