REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Radule, ai onoare?! Așteptăm să-ți dai demisia, cinstitule!

Radule, ai onoare?! Așteptăm să-ți dai demisia, cinstitule!

Mirela PASCAL 21 iunie 2023 | 00:00 12345

Vestea mult așteptată că Radu, de la Mangalia, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, a fost primită cu brațele deschise de foarte mulți mangalioți - de la oameni simpli, până la agenți economici afectați de măsurile abuzive dispuse de Cristian Radu, și continuând cu politicieni care au încercat, de-a lungul timpului, să arate adevărata față a edilului și ”mecanismele jafului organizat” din Mangalia. Nu mai puțin de 12 ani le-au luat procurorilor DNA să dovedească fărădelegile de pe tarlaua lui Radu. O parte dintre ele! Marți, 19 iunie a.c., Cristian Radu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Alături de el, alți inculpați care i-au făcut jocurile.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!

După 10 ani de domnie, primarul Cristian Radu a adus Mangalia la sapă de lemn, îngropând în datorii uriașe un oraș și șase stațiuni turistice de interes național.

Cum a dus Radu la sapă de lemn Mangalia

De la venirea în primărie, în 2012, administraţia Radu s-a pus pe treabă, dar mai mult în folosul propriu, și mai puțin al cetăţenilor, care au ajuns să trăiască într-un oraș gri, neatractiv pentru turiști, și după regulile proprii ale primarului. Încet, dar sigur, Mangalia a rămas fără terenuri, grație ”bunei administrări”! S-au pierdut în instanță terenuri pe bandă rulantă, din zone bune, chiar și din buricul plajei. ”Tarlaua” lui Cristian Radu mai pierde un teren, în Venus, după ce un executor judecătoresc l-a scos la licitație, în urma unui debit neachitat, reprezentând contravaloarea unor lucrări. De exemplu, pe 6 martie a.c. a avut loc o licitație pentru adjudecarea terenului în suprafață de peste 20.000 mp. La începutul anului 2021, un executor judecătoresc a pus la bătaie un alt teren din Jupiter, pentru o datorie neachitată la firma de termoficare Callatis Therm.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!

Și tot în 2021, decembrie, un executor a scos la licitație un teren de 1.000 mp, în urma unui debit neachitat către Ro-Mat Construct SRL. „Am ajuns la un moment dat să cred că intenționat se pierd aceste despăgubiri, pentru că eu văd pe partea cealaltă fini de-ai primarului. Conjunctural, a avut contract cu primăria, nu a fost plătit și pentru 1 milion de lei a executat toate terenurile între Saturn și Venus, toată plaja. Adică nu au găsit ei terenuri în toată Mangalia. Finul primarului a vândut drepturile litigioase unei firme din Arad. Factura de 1 milion de lei a plecat de la, să zicem, Cioroianu SRL, care conjunctural este și finul primarului. Primarul nu a plătit banii, ei s-au dus în instanță și au cerut despăgubiri și până să le obțină, au vândut drepturile litigioase unei firme din Arad. Firma din Arad a venit, primăria din două termene a pierdut.”, spunea Ozghiun Menabit, într-un interviu acordat ziarului Replica, despre acest subiect.

Agenții economici, terorizați!

Înainte de sezonul estival din 2022, micii operatori economici din Mangalia, care dețin magazine, au primit interdicţie în a-şi desfăşura activitățile. Interdicția a avut la bază o hotărâre de Consiliul Local Mangalia din 2022, inițiată de Radu, ce vizează Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Mangalia. Chiar înainte de începerea sezonului, patronul unui magazin din Venus a recurs la un gest necugetat. Acesta a vrut să dea foc magazinului, însă a fost împiedicat de angajații săi. Un altul care avea hotărâre definitivă, prin care Primăria era obligată să elibereze autorizația de funcționare, s-a trezit cu garduri în fața magazinului, păzite de Poliția Locală. Este vorba despre afaceristul Cosmin Trușcă, care a declarat, în studioul Replica, că i-au cerut 25.000 de euro șpagă, să fie lăsați în pace!. ”M-au afectat fizic, psihic. E o teroare, zilnic, să știi că vine Poliția Locală. Știm că este un abuz, toți știu că este un abuz, dar în instanță o să dureze, până să demonstrăm că este un abuz. Următoarele demersuri sunt să facem plângere penală împotriva primarului, viceprimarului, Poliției Locale, la DNA, dacă identificăm și alte cazuri penale, agenților constatatori, și tuturor angajaților din primărie. Eu am zis că niciodată nu o să vorbesc despre relația agenților economici care cotizează la ei, nu mi-e frică să o spun. Mi s-au cerut și mie sume, indirect prin altcineva, pentru că ei lucrează într-un sistem dezvoltat, au facultate în așa ceva. Îmi asum ce spun. Personalul din primărie a venit și a cerut sume de bani, șpagă... care face obiectul DNA-ului. Mi-au cerut șpagă, indirect, 25.000 de euro să fim lăsați în pace, să rămână lucrurile așa”, a acuzat Trușcă.

Mai multe, în VIDEO de mai jos:

Radu, trimis în judecată

Și, cum după orice faptă vine și răsplata, așa și DNA l-a ajuns din urmă pe Radu, pe care-l acuză de un prejudiciu de ordinul milioanelor. Marți, 20 iunie, procurorii din DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Este vorba despre speța în care Radu, și alți inculpați, s-au ales cu sechestru pe avere, în dauna unui prejudiciu cu multe zerouri. Procurorii acuză că, în perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului București, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de  95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicționale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condițiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii și de peste 200 de ori mai mici față de cele stabilite în noile contracte.

Ca o paranteză, precizăm că cel mai mare contract încheiat de primăria Mangalia cu casa de avocatură cu pricina este aproape 1,2 milioane de lei, și vizează un litigiu în care Primăria Mangalia și Comuna Limanu erau pârâți, iar Prefectura era reclamant. Obiectul dosarului îl reprezenta grănițuirea, adică cele două UAT-uri aveau de împărțit un teren din zona șantierului Damen. În final, Primăria Limanu a avut câștig de cauză, iar acest lucru a adus comunei 100 de hectare de teren care fac parte din Şantierul Naval din Mangalia.

Ajutat de șase funcționari

Revenind la dosarul de mai sus, primarul Radu Cristian ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți șase inculpați, funcționari publici, care ar fi întocmit și semnat diverse acte (referate de necesitate, caiete de sarcini, etc.), ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziție a serviciilor judiciare menționate mai sus. Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, primăria municipiului Mangalia a fost prejudiciată cu suma totală de 13.675.922 lei.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!

Consilierii PNL nu au vrut să se constituie parte civilă... ca să fie solidari?!

DNA a cerut Consiliului Local Mangalia să specifice dacă se constituie, sau nu, parte civilă în dosarul deschis anul trecut de DNA. Aleșii PNL au inițiat, pe 9 iunie, un proiect de hotărâre privind constituirea UAT Mangalia ca parte civilă în dosarul nr. 140/P/2022, aflat pe rolul DNA Constanța, iar ședința extraordinară a avut loc marți, 13 iunie a.c.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!

Și, ce să vezi! Consilierii PNL și unul de la Pro România au considerat că mangalioții nu merită să fie despăgubiți în urma „jafului” produs de cei din Primăria Mangalia. Jaf constatat de procurori! Trei consilieri de la PER și 5 de la PSD au votat "pentru" constituirea municipiului Mangalia ca parte civilă în dosarul în care Cristian Radu și ai lui sunt cercetați pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Numai că, aliații lui Radu din Consiliul Local, în speță cei 10 consilieri PNL, dar și unul de la Pro România, consideră că prejudiciul de peste 13 milioane de lei nu trebuie să se întoarcă la bugetul local. Oare pe ce considerente or fi votat aleșii PNL?!

Cine sunt consilierii PNL care îl țin în brațe pe Radu

Viceprimarul Angelescu Dragoș, Filip Dumitru, Andrei Sorin, Stan Linica, Griguță Nicoleta, Ali Leila, Ioniță Dragoș, Zbanț Iulian Dorinel, Toma Vasile Dorel, Luca Lucian, Moldovan Dănuț sunt consilierii care nu au vrut să se constituie parte civilă. De ce, oare? Consideră că primarul e vinovat?!

Nu pot să spun decât că prezumția de nevinovăție există până la o hotărâre definitivă a instanței de judecată. Cu privire la neconstituirea Consiliului Local pentru UAT Mangalia în parte păgubită consider că s-au pripit consilierii locali de la PNL, deoarece nu este vorba despre o încriminare, ci despre ce se va întâmpla cu sumele constatate ca fiind încasate ilegal. Graba lor a fost ca să își confirme susținerea față de cei învinuiți, crezând în mod greșit că despre asta a fost în proiectul HCL, dacă îi consideră vinovați sau nu. Toată dezbaterea s-a învârtit în jurul ideii: «Să așteptăm hotărârea definitivă a instanței de judecată, care să hotărască dacă sunt vinovați sau nu pentru plățile benevole și prin executări silite». Așa cum nu se cade să judecăm noi dacă cei învinuiți sunt vinovați sau nu, la fel și consilierii PNL nu se pot pronunța dacă cei învinuiți sunt nevinovați sau nu. Proiectul HCL a fost despre sumele plătite benevol și prin executare silită, nicidecum despre legalitatea întocmirii actelor. Practic, refuzul Consiliului Local Mangalia de a se constitui parte civilă păgubită este o declarație că sunt meritate acele executări silite făcute de avocatul care este învinuit. Avocatul a executat silit Primăria Mangalia pentru penalități, deoarece primarul Mangaliei nu a plătit ceea ce s-a angajat să plătească, în pofida faptului că avea buget aprobat de către Consiliul Local, ca să facă aceste plăți. Pentru acele penalități, suportate de bugetul local din vina celui care nu a plătit conform angajamentelor juridice, Primarul Mangaliei a dat dovadă de iresponsabilitate prin a nu anunța Consiliul Local despre aceste pierderi din Bugetul Local. Pe scurt: consilierii locali PNL au fost de acord cu executările silite făcute de avocatul Grimberg bugetului local al municipiului Mangalia, considerând, astfel, că primarul e vinovat pentru penalități de milioane de lei”, a spus Ozghiun Menabit, consilier PER.

DNA mai are în lucru dosare care vizează Primăria Mangalia

DNA nu are în lucru doar acest dosar, pe drum mai sunt și altele. De exemplu, DNA Constanța a descins la Primăria Mangalia, pe 7 iunie a.c., în aceeași zi în care au luat la puricat documentele Consiliului Județean, în speța ce are legătură cu achiziția serviciilor privind amenajarea de spațiu verde. La mijloc este și o societate care a câștigat, pe bandă rulantă, contracte cu primăriile din județul Constanța. La Mangalia, societatea Dimitris Garden, căci despre ea este vorba, a bifat circa 1 milion de lei anul trecut. Anterior, mult mai mulți bani. Direcția de Achiziții a dat explicații procurorilor, ulterior aceștia din urmă au plecat de la unitatea administrativ teritorială cu o serie de documente. Precizăm că direcția de Achiziții e condusă de bunul prieten al lui Cristian Radu, Călin Didi George. Legat de această speță, cel vizat este Adrian Roșu, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, suspectat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și de luare de mită.

Reacții: după faptă și răsplată!

Revenind la dosarul trimis în judecată, reacțiile nu au întârziat să apară. ”După faptă și răsplată. Ce a ținut de noi a ținut... să informăm și să vadă lumea despre ce este vorba. Mai departe, e treaba justiției. Sunt multe necunoscute, din punctul meu de vedere. E un mic pas pentru DNA, un mare pas pentru Mangalia”, a declarat Doru Marinescu, consilier local PER.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!Menabit Ozghiun și Doru Marinescu

La rândul său, Ozzy Menabit a declarat: „Privind învinuirile DNA, situația este astfel: Dacă hotărârea definitivă arată că este vinovat avocatul pentru prejudiciile realizate prin complicitate la contracte și convenții nelegale, este vinovat și primarul pentru contractele și convențiile pe care le-a semnat. Dacă hotărârea definitivă arată că nu este vinovat avocatul pentru contracte, iar penalitățile le-a obținut legal, este vinovat primarul pentru că a prejudiciat bugetul local, săvârșind abuzul in serviciu, de a nu plăti ceea ce era bugetat să fie plătit. Nu văd cum se poate dezvinovăți, deoarece din oricare parte privești, prejudiciul există. Cum am afirmat, consider că prezumția de nevinovăție există pentru fiecare dintre cei învinuiți. Până acum există doar certitudinea unor prejudicii. Ar fi o anomalie să reiasă că prejudiciile s-au făcut singure.

Foleanu: au primit ceea ce au făcut!

Consilierul PSD Paul Foleanu este de părere că: „au primit ceea ce au făcut. Au prezumția de nevinovăție. Din păcate, municipiul nu s-a constituit parte civilă, pentru că unii consilieri au vrut să fie solidari. Dacă instanța îi va găsi vinovați, se confiscă sumele, dar nu vor merge la Mangalia, ci la bugetul statului.

Radule, ai onoare?! Asteptam sa-ti dai demisia, cinstitule!Paul Foleanu

Acestea fiind spuse, așteptăm cu interes momentul în care cinstitul Radu va da dovadă, pentru prima dată în viața lui, de onoare, și își va anunța demisia! Și, de ce nu, și consilierii care au ales să fie solidari cu inculpații, mai ales cu primarul lor, și care consideră că prejudiciul de peste 13 milioane de lei nu trebuie să se întoarcă la bugetul local!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci Sile cumpara un teren de la Iorgus cu 200.000€,il vinde in cateva luni lui Certion cu 2.000.000 € ,cu bai astia cumpara Hotel Topaz care il vinde lui Radu cu 500.000 €….
3
2
Stau si ma crucesc de ce nu este loc si pentru mine in mangalia ! Cu ce am deranjat ? Tot ce imi doriti voi mie toti mangalioti asta va doresc si eu ! Sa va ajute dumnezeu !
0
0
Lucreaza la santierul damenn mangalia ! Este un om de toata isprava , degeaba se scriu toate prostiile despre el !
0
1
Vor sa faca banii fara sa preteze ceva .
2
0
In campanie Ozzy mergea cu pantalonii patati la c*r si acum de cand ii spala picioarele lui Murad e mare domn.
4
4
Azi Radu Cristian, maine Vrabie, poimaine Robert Serban, raspoimaine Soceanu Iulian la pachet cu Zisu Florin si la final se termina cu Lupu Mihai. Liberalii p_lii se duc toti la puscarie. Hai la multi ani cu executare!
6
1
Dacă Radu va primi cu executare va sifona și pe ai lui colegi. Un om fără onoare cum este el e in stare sa o vândă și pe masa
10
2
Dacă Radu Cristian primește cu executare, va sifona tot pentru a-și reduce pe cât posibil pedeapsa. In alte cuvinte, dacă cade capul mafiei, trage după el și pe alții.
6
1
Repulica, pe cine vreti voi, din redactie, sa puneti primar la Mangalia?! Ca urmariti voi ceva. Cine e patronul vostru? Ce rude are?
4
5
Deci pupincuristul de Ciuraru a comentat pe acest articol de cel putin 5 ori.Ai dus pupincurismul la cel mai inalt nivel ciurică.Emile tu stai dracu si spală masini ca te i a si pe tine DNA ul cat de curand.Sute de mii de euro sifonati pe 7 garduri si 3 baloti de paie la cursele de masini.Pana sa vina radu aveai o dacie.Acum te spargi in figuri cu decapotabilă.tic tic tic
10
0
Vinde droguri la mangalia ! 0785309260
3
0
Mirelo, vezi ca se vede Murad când deschizi gura!
8
4
Are onoare. Va ramane in functie si candida din nou, fara remuscari. Politicianul roman e un cameleon desavarsit...
7
1
Zice ca toti sefii lui de la damenn mangalia sunt spagari !
5
0
Dar cand lati votat, nu știați de unde vine si ce trecut are? Si acum invers, toti care vin sunt puși pe capatuiala dupa mine potopul, mai e ceva de praduit, pune-l pe ala ca stie ce si cum. Hai sa fim seriosi
7
2
Inca o dovada despre modul in care funcționează justitia si organismele statului in r*mânia. Ptr asta vor pensii speciale si salarii imense. Apararea infractorilor(nu cei mici) este principala ocupație a magistratilor si a institutiilor statului. Adevarul este ca se apara unii pe altii,interesul cetățeanului platitor de taxe si impozite lipsind cu desavirsire !
5
0
1. Interesant cum DNA trimite asa in judecata fara circul mediatic de rigoare-de vazut consistenta dosarului-vezi cazul NYK cu spaga luata de asistenta si dom procoror nu a mai asteptat ca marele ginecolog sa se murdareasca-Capisci? 2.Chiar daca fuge din tara ,apropo de alte cazuri celebre, grupul infractional organizat PNL Mangalia ramane la butoane in Primarie=dispret fata de cretinii votanti 3.Ce facem cu Alinutza?
13
0
Onoare la gardistul asta de Radu? Glumiti?
13
0
eu cred ca Trusca le gândește pe toate, am o suspiciune ca vrea sa fie primar, la un pahar a spus tot, restul sunt artificii
8
2
Dar CHITAC ????!!! Chitac ce face??? Unde e onoarea ??? Unde e cinstea ??? Slugi obosite ce sunteti ! MULTA MWE CU KKT CHITAC SI TUTUROR SUSTINATORILOR SAI!!!
10
5
sa-ti dea Dumnezeu pe sufletul tau,cate familii ai nenorocit,praful sa se aleaga de tine si averea ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
0
Este tinut in spate de primarul radu ! Numai nenorociri face ! Vorbeste de rau pe toti smekerii din mangalia , zice ca el e sefu ! Ca il doare in palarie de toti , ca lui nu nu i face nimeni nimic … omu se crede miezu !
9
0
la un moment va veni statul si va lua tot, ca in comunism
5
1
Lucreaza la damenn mangalia , este in psihopat ! Barfeste prin mangalia ca toti sefii lui de la santier sunt spagari , numai probleme creeaza ! 0785309260!
4
0
Se ocupa cu droguri ! Sta pe strada rozelor in mangalia ! Tatal lui a fost pompier ! Rog autoritatile sa intetvina , nenoroceste toti tinerii din mangalia ! Mai are un apartament pe soseaua constantei inchiriat , in care tine prostituate , si inca unul in cartierul vechi acolo depoziteaza drogurile !
5
0
daca ar avea onoare, si-ar taia venele sa faca un bine tarii, haplea asta, un borfass infractorr si slutalau
10
0
Bogdan catalin face trafic de droguri ! Nevastasa e postarita ! Are 2 baieti retardati , ambii drogati !
6
1
La examenele ptr angajare la pol locala s-a copiat la greu. A intrat numai cine trebuia. Daca le mai dati odata aceleasi chestionare nu ia nimeni nota 4. Toti repetentiii sunt politisti locali
14
2
A durat 10 ani de la fapte la trimiterea in judecata, mai dureaza vreo 5 - 7 ani procesul si sunt sanse de peste 75% sa scape de inchisoare sub un motiv oarecare, suspendare, prescriptie, etc; categoric merita sa furi in tara asta; numai cine e p***t nu o face
15
2
" poporul are întotdeauna dreptate ". Așadar, primarul este singurul vinovat, după cum arată comentariile. Atunci de mai apar și alți inculpați, începând cu secretarul primăriei-stăpânul juridic a tot ce mișcă, coordonatorul exclusiv al proceselor din instanta, avizatorul hotărârilor de consiliu și a contractelor încheiate de primărie, și terminând cu Roșu, simplu functionar?
10
3
Daca nu avea protectie nu avea curaj sa se dea in barci.
16
1
Ce va mirati ? Si-a pastrat bunele obiceiuri pe care le avea la Garda financiara.
16
1
Bogdan catalin face magarii mari pe santier ! Face ti ancheta ve ti vedea surprize ! 0785309260!
8
0
Dar ccatul ăla plin de figuri,cu dosar penal, lunganul ăla jegg de la locală, adus de Radu că și calin Moșul, când dispar din schemă? Fiiatiai dracuu cu cine v a adus, sugativelor
14
1
Demisia,unul în afară de Mona Muscă care sa retras din viața politică dovedindu-se că a turnat la securitate,nici un alt mafiot din politică nu a auzit de acest cuvânt ,numai în r*mânia este posibil să fii condamnat și să rămâi pe funcție, zici că sunt făcuți din aceiași mamă.
12
1
dna si alte servicii, au oameni infiltrati in primarii. cum de a durat 12 ani? au participat la jaf?
15
1
Ați început sa reparati străzile, după ce au devenit impracticabile, pe 1 decembrie nume mai termina calvarul, lucrează câte 2 muncitori la 7 zile, unde ați reparat se casca gropi noi,în stațiuni nu sunt coșuri de gunoi, Saturn arata ca după război, șantiere peste tot, praf, gropi, lucrări făcute p***t și neterminate, in primărie rude siprieteni plus incompetența și lehamite , etc.... Și voi vreți sa continuați cu aceeași oameni? Mai gândiți-vă, mangalioti!
21
3
Acum sa ajuns in punctul in care Radu nu mai poate musamaliza nimic,sa pornit tavălugul si e doar inceputul,era smecher si chiar reusea sa rezolve toate hotiile,schimbarea a venit de la Alinuța,apartamente ,laudă,pantofi Loubutin,piele Philiph Plein,vacante ultra scumpe si multa multă lauda…inevitabil barfa ,,prietenelor” care se ofticau ca o strâmbă are norocul asta…de acum câtiva( nu putini) vor intra in malaxor…oricul Radu ii vinde pe toti ca sa scape el…vom vedea
20
2
Puscarie pe viata merita avarul si calicul de pitic increzut si falos care nu se satura niciodata de bani.
24
3
Alinuta dragostea mea promite-mi ca ma vizitezi la puscarie.Dupa ce termin alea 3 blocuri iti mai dau un apartament.
24
2
Sa isi faca organele competente treaba clar, dar sa nu uitam de Ozzy cel drept impreuna cu Doru (trompetele bagate la inaintare in cazul de fata) care organizau revelioane pe la Venus si nu dadeau nici macar o chitanta sau factura. Sau cand aveau terasa Musafir la Vama Veche si functionau fara casa de marcat si fara vreun aviz. Nu striga hotii cand si tu defapt nu esti mai departe de ei.
12
8
pt cele semnalate , DNA ul isi v a face treaba dar totosi acest Menabit , pt cine lucreaza ...coada de topor numita Marinescu Teodor ..ce interese are?! bun de gura stim ca este , mai putin nivelul de inteligenta! De ce nu rasufla nimic in presa centrala ?!
16
4
Domle, pana la dovedirea faptelor, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Si uite asa, dosarul o sa zaca multi ani de acum in colo, pana se prescriu faptele. Si onoratii judecatori vor intra in greva ca nu vor mai avea sansa sa iasa la pensie la 45 de ani. Pentru pensiile speciale ar putea sa incaseze din prejudiciile recuperate din atatea spete de furt, mai ales ale politicienilor. Dar cum traim in Romania, cineva il cunoaste pe Xsulescu, care la randul sau il cunoaste pe Ylescu si uite asa se prescriu faptele. Ar trebui limitate mandatele de primar si viceprimar la maxim doua mandate si cu conditia ca la finalul fiecarui an sa se faca bilantul promisiunilor facute in campania electorala. Nu a realizat minim cinzeci la suta din promisiuni, sa fie destituit fara drept de a mai candida vreodata la vreo functie de conducere. Dar cum scriam, traim in Romania. Sanatate sa avem, ca de restul se ocupa ei, ei alesii!
20
3
Sincer e supermaffie in a aceasta primărie în frunte cu acest infecct primar
25
5
Cu masura cu care masori,vei fi masurat!!!Netrebnicule,sper sa mori in puscarie,sa te pape buba neagra!!!!!!!!
16
5
Nu am nimic cu acest primar, dar numai lucruri rele a facut in Mangalia, si in statiuni! Oare sa faci totul asa pe fata, mi se pare strigator la cer, si totodata, se considera corect!! Stim cu totii ca l tin serviciile, dar o sa plateasca pentru multe! Ce o sa l mai jeleasca hodorogii pensionari, o sa vedeti! In rest numai de bine sa auzim!!!
25
7
Menabit l-a dat afara pe Murad din PER de vreun an si nu-i mai da voie in Mangalia. Murad acum e la ALDE.
9
1
Menabit l-a dat afara pe Murad din PER de vreun an si nu-i mai da voie in Mangalia. Murad acum e la ALDE.
8
1
Radule dute după Răducu să vă cante ziua cucu Ai făcut destul mișto foamea după euro Cu euro dacă nu ai răbdare te duci repede in răcoare Mergi după Răducu că v-ați lăfăit in bani Acum să aveți La multi ani
24
4
Care defapt e menabit. Tatare in viata ta nu o sa ajungi la conducerea primarii. Tu si partidul tau o sleahta de inculti. Ca mangaliot iti spun ca nu vei ajunge tu si murad sa conduceti destinele orasului asta.rahat cu ochi ce esti.ca daca spu turcesc jignesc comunitatea turca asociindu te pe tine si tot neamu tau de salbatici. Auzi la ei sa conduca murad ala care a permis pedofilia la el n hotel.nu va e ma rusine tu va n gat de trepadusi si cozi de topor ce sunteti.iar pt pascalita nu am decat mila.mi e mila de tine fomisto. Ragai numai a mancare de la popota lu Murad.
15
9
Trolii lui Radu Cristian atacă Replica pentru ca ar fi articole platite. Și DNA e platit? DNA e plătit să spună că Radu Cristian a furat? Nu mai stiti cum sa o dati. Ati ajuns sa urlati pentru ca este prezentat adevărul.
23
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436