REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

RAED ARAFAT, anunțurile momentului despre NOILE RESTRICȚII

RAED ARAFAT, anunțurile momentului despre NOILE RESTRICȚII

Replica API 26 august 2021 | 14:12 4347

Șeful DSU Raed Arafat a vorbit la Antena 3 despre noile măsuri de protecție împotriva COVID-19 care se impun odată cu creșterea numărului de infectări de la o zi la alta.

Raed Arafat a precizat că nu se va mai impune o carantină generală, ci măsurile vor fi luate izolat, la nivel local.

„Restricții de genul să închidem oamenii, chiar dacă la noi au fost pe perioade scurte, nu vor fi. Măsuri locale dacă incidența crește foarte mult e posibil să se ia. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment și nici nu se discută.

Se analizează de către direcțiile de sănătate publică mai multe criterii, nu doar incidența este singurul criteriu pentru a carantina.

Dacă vine DSP-ul, cu INSP-ul și cu comitetul județean și se decide după procedură că o localitate trebuie carantinată pentru că e un focar, atunci acest lucru se face. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Avem o creștere semnificativă de la o zi la alta. Urmărim rata de pozitivare la teste, apelurile pe 112 care din păcate cresc. Crește în fiecare zi numărul cazurilor care se internează la ATI, e o creștere mică e adevărat. Urmărim să nu avem presiunea valului trecut pe secțiile ATI, datorită faptului că avem un număr semnificativ de oameni vaccinați.

Unii nu vor să se vaccineze, încă nu s-au convins. Chiar dacă avem vaccinuri cu autorizația definitivă, care au trecut absolut toate verificările. Chiar dacă nu vrem să ne vaccinăm, rămân măsurile celelalte. Masca este baza. Dacă respectăm regulile, limităm răspândirea. Dacă limităm răspândirea, nu ajungem la nicio restricție.

Dacă totuși oamenii vor să facă absolut totul și să riște, e posibil să fie niște costuri.”, a explicat Raed Arafat la Sinteza Zilei, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat si-au propus guvernantii sa mai castige de pe urma covidului?
0
0
Tu esti amantu' lu' A rahat,este?ATI asta e prieten cu tine?Kimo?
2
0
Inca mai sunt destui idioti utili sistemului baaa vaccinativa baa sa stim si noi o treaba buna facuta pana la capat
4
5
Stai sa te vad cum rezisti la ATI si dupa la cimitir cu tine obositule
7
9
Spuneti NU,impuneti-va si rezistati!Noi suntem stapanii chiar daca aparent pare altceva,noi putem ridica sau culca orice,de la un brand la un post tv , de la un magazin,la o echipa de fotbal sau un sport,PUTEREA E LA NOI,decizia deasemenea!
9
3
Si bineinteles ca orasul magnific Constanta va fi iar carantinat..
8
1
Multa mwie arahat si dsp, nu va mai crede nimeni s-a mai desteptat lumea si nu mai inghite povesti de la tv
16
13
Domnu Arahat, nu aveti treaba prin Afganistan? am inteles ca vreti sa bagati Clujul in carantina, sa se circule pana la ora 22 iar, ati inceput iar cu bataia de joc?
15
12
Cel mai taliban nemernic este acest asa zis medic ce minte dupa cum deschide gura facandui pe plac talibanului sef , ba ca nu se pune problema de lookdown , ba sa stiti ca trebuie sa stai inchisi in casa ca vin alegerile si .....
16
12
duuuuuuuuuute in desertuk ma-..............
14
6
Valul 5 lambada,valul 6 macarena Valul 7 gandaci la capul pnl
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468