REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Raed Arafat cere o situație cu medicii și asistenții care „evită sau se sustrag” de la lupta împotriva pandemiei

Raed Arafat cere o situație cu medicii și asistenții care „evită sau se sustrag” de la lupta împotriva pandemiei

Replica API 31 octombrie 2020 | 07:59 1657

Un document intern al autorităților care coordonează gestionarea pandemiei, mai precis un ordin al comandatului acțiunii, secretarul de stat Raed Arafat, cere structurilor județene să îi trimită situația tuturor medicilor și asistenților medicali care invocă motive medicale sau de altă natură pentru a nu se implica în lupta împotriva pandemiei, scrie digi24.ro.

Raed Arafat

Nu este vorba însă de niște liste nominale, ci de numărul acestor cadre medicale.

Astfel, centrele județene de coordonare și conducere a intervenției sunt solicitate să ceară „în regim de maximă urgență” de la spitalele implicate în lupta COVID o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali - numeric) care suferă de afecțiuni medicale ce nu permit desfășurarea activității acestora în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2”, precum și o situație cu „personalul medical (medici, asistenți medicali - numeric) care a invocat alte forme/metode de evitare ori de sustragere de la activități medicale din zona COVID-19 (concedii prelungite, inclusiv medicale sau fără plată)”.

Autoritățile vor să știe astfel pe ce personal medical se pot baza în acest moment, având în vedere că toată lumea se așteaptă ca în perioada următoare numărul cazurilor să crească, iar principala problemă din spitale nu este neapărat lipsa aparaturii sau a paturilor, ci lipsa de personal.

Pe de altă parte, există în multe spitale, în rândul cadrelor medicale, o teamă, dar nu ca la început, legată de lipsa de echipamente de protecție, ci teama că nu vor avea locuri suficiente pentru pacienți în spitale.

Multe spitale spun că nu pot pune în funcțiune paturile de terapie intensivă pe care le au din cauza lipsei de personal, iar Departamentul pentru Situații de Urgență este cel care se ocupă de detașarea personalului medical în perioada stării de alertă.

De când a început epidemia de coronavirus în România și până în prezent, aproape 6.000 de cadre medicale s-au infectat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati afara ciuma psd ista BADESCU LAURENTIU si DORCEA ALEXANDRU scursuri umane psd iste care au distrus bugetul ambulantei cu hotiile lor. Reparatii de sute de milioane iar masinile nu merg. Nu svem cu ce lucra din cauza analfabetului lingau DORCEA ALEXANDRU Dati afara acesti sobolani psd isti care acum ling clantele la pnl ca sa ramana in functii spunand ca da oricat Dle Bourceanu nu uita ce ia facut Badescu sotiei in 2017 cand a dato afara spunand ca e inffractoare
2
3
Omul are porniri staliniste... E grav!
4
1
DEMISIA ARABITOIULE !!!
6
1
Hehe, bai nesimtitule, asistoanta e mata care nu te-a educat! Cine iti permite sa jignesti o intreaga categorie socio-profesionala doar asa ca ai urmarit prea mult stirile de la ora 5? V-a indobitocit rau de tot masmedia asta.
7
0
nu e vb de frica, e vb ca ei semneaza condica si merg la privat, la facultate, etc. Raman la munca rezidentii si asistoantele. nu este posibil ca dupa aceste mariri de salarii, statul sa mai permita asa ceva, sunt oameni angajati la 3 norme intregi, cum fac fata la tot?cum sunt eficienti la spital unde sunt platiti din banii nostri?
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367