REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Raed Arafat, despre valul 3 de COVID: „Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă”

Raed Arafat, despre valul 3 de COVID: „Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă”

Replica API 31 martie 2021 | 23:24 2538

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat luni seară la Digi24 câteva grafice care arată situația pandemiei de coronavirus în România, care se confruntă în această perioadă cu valul 3. Totodată, medicul a avut și un mesaj pentru cei care protestează față de măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei: să vină cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze.

Raed Arafat

„N-am ce să comentez, decât că cei protestează să vină cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea este alta în România”, a spus secretarul de stat despre protestul partidului AUR de luni seară.

El a spus că mai multe lucruri sunt diferite față de situația din noiembrie.

„Am pornit acest val cu secții ATI mai pline decât în noiembrie. Modul în care vin oamenii la spital, mai târziu, cu forme mai grave și au nevoie neapărat de internare în spital. Arsenalul de detașări are limitele lui. Am detașat pe unii de mai multe ori, alții nu mai vor – legea ne permite o singură detașare. Plus că vorbim de o tulpină nouă, care se răspândește mai ușor și în anumite situații mai agresiv”, a spus șeful DSU.

În ceea ce privește decesul cântăreței Cornelia Catanga, el a spus că „nu putem să plecăm după un caz, fiecare caz are particularitățile lui”.

În privința evoluției pandemiei din România, Raed Arafat a spus că numărul de cazuri active este „mai mult decât dublu” la finalul lunii martie, față de începutul lunii.

„Există o tendință de creștere. Am să dau doar cifre comparative. De exemplu, numărul total de cazuri active: 77.082 de cazuri în 29 martie. Unde eram în 6 martie sau 5? La 47.912, în 28 februarie la 41.000, în 1 februarie la 35.000. Care era cea mai joasă cifră? 34.000 chiar la 14 februarie, după care am început să creștem și azi suntem aproape mai mult decât dublu. Acest lucru poate crește abrupt dacă nu respectăm lucrurile. (...) Aici avem câteva zone în creștere: Ilfov, București, Hunedoara, Constanța, Alba, Giurgiu - și aici vorbim de creșterea în ultimele 7 zile cu incidența la peste 3 cazuri la mia de locuitori. Avem județe care cresc încet. Unul dintre județele care schițează o scădere este Timiș, unde toată lumea era supărată că s-au luat măsuri. Deja azi e mai puțin decât ieri, azi a trecut de la cifra 8 la 7. În Timișoara de la 6 la 6. Clar că acolo ceva a fost, că începe scădere”, a spus Raed Arafat.

„Cei care urlă și nu le plac măsurile trebuie să ne spună cum văd ei treaba, când noi vedem creșteri pe cifre. Dovada științifică există: cu cât crește mobilitatea cu atât crește infectarea”, a subliniat Arafat, dând ca exemplu că, în urma restricțiilor, se observă o scădere ușoară a numărului de infectări din Timișoara.

El a spus că se așteaptă ca în câteva zile rata de infectare în București să depășească 7,5 la mie: „Mobilitatea în București este continuă. Noi sfătuim în continuare să fie cât mai multă lume la telemuncă, program decalat”.

Totodată, Raed Arafat a spus că „ieri au fost 52 pacienți intubați confirmați în UPU din țara, cărora li s-a găsit loc mai greu până azi dimineață”.

„Cei care urlă că nu vor măsuri să înțeleagă: soluția reală este vaccinarea, dar chiar dacă suntem în frunte cu vaccinarea, dar durează. Câteva milioane de doze urmează să între în următoarele 2-3 luni să vaccinăm cât mai mulți și aplicăm unele măsuri care să ne permită să ținem situația sub control. Chiar dacă e un platou, urcă. În fiecare săptămână e un pic mai sus vârful”, a subliniat șeful DSU, scrie digi24.ro.

El a mai spus că restricțiile din România sunt mai relaxate decât în alte țări europene și și-a exprimat speranța că „dacă vaccinarea merge mai departe, ăsta poate să fie ultimul hop”.

Raed Arafat a avut un mesaj pentru care protestează față de noile măsuri de combatere a bolii: „Să fie atenți de unde își iau informațiile și să se gândească că toți au rude, au bătrânii lor, cu care mâine poimâine se pot trezi în spital. Cei care neagă existența virusului nu avem ce să le mai spunem să-i convingem, dar cei care mai pot gândi să înțeleagă nu e de jucat cu situația, măcar să înțeleagă că oricine poate să fie victima acestui virus. Cei care s-au vaccinat poate rămân sub un control mai bun, dar cei nevaccinați sunt vulnerabili”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
3
3
Palestinian nenorocit , var al lui Haysam , spion nemernic implantat in Romania de Yasser Arafat in anii 80 ! Poponarul dracului , mars si da-ti demisia ... milionar in euro care esti !
6
3
@relu...iar ai scos capul din tomberon, sclavule....
3
2
ia mai dute tu arahatule la originile tale,acolo la curu caprei care te-a fatat,ca prea ne-ai albit la oua
8
3
Babaciune e probabil si maica-ta, care a produs ceva pentru societate, te-a produs pe tine, o mare nulitate...
7
3
Guvernul se ascunde dupa ARAFAT.
6
3
Pentru boul de constantean vaccinat. Banuiesc ca tu esti retard de ala care conduce cu masca pe muie, isi fute nevasta tot cu masca pe muie, isi bate copii tot cu masca pe muie. Pai logic boule care esti tu bou, ca nu stim pe nimeni bolnav, daca ai avut bolnavi in familie si au crapat, foarte bine, ati scapat de jegurile din familie. Doctorii v au mintit si voi retarzi, ati inghitit pula, intelegi? Nu mi pasa ca iti moare tie o babaciune care si asa nu mai produce pentru societate. V-a spalat Arafat creierii la toti prostii, foarte bine va face, sa ma omoare cat mai multi. Neam retard.
5
8
DACA A-TI FI AVUT PE CINEVA BOLNAV GRAV SAU DECEDAT IN FAMILIE NU A-TI FI FACUT ACESTE COMENTARII TAMPITE. SUNTETI NISTE OAMENI DE CEA MAI JOASA CONDITIE MORALA. NIMENI NU A SPUS CA UN VACCIN ESTE 100 % SIGUR, DAR REPREZINTA O SANSA DE 90 % SA NU TE IMBOLNAVESTI SAU SA FACI O FORMA GRAVA. O SA VEDETI VOI CUM O SA VA COMPORTATI CAND O SA VI SE IMBOLNAVEASCA CINEVA DRAG. ASTA DACA AVETI SAU DACA VA PASA.
4
7
Urlatul si zbieratul intaresc plamanii! success!
7
1
in carici si pe neamul tau
4
4
8000 de vaccinati au Covid si 89 de vaccinati au decedat cu Covid
6
2
sa ne explice si noua cum vine asta, cu cat sunt mai multe restrictii si mai mari, cu atat e mai mare numarul de bolnavi. De ce ?
10
2
Va mai uitati mult in gura acestui arabete imbecil?
8
4
Deci producatorul serului kkt numit vaccin ne spune ca nu ofera protectie impotriva unei eventuale noi imbolnaviri, iar muntele asta de prostie Arahat ne spune ca solutia salvatoare este vaccinarea? Mda
16
5
Urla incompetenta in tine, harapule.
11
7
Rusine sigur nu aveti,dar macar nu fi ipocrit nea arahat. Dreptul la sanatate al unuia nu trebuie sa incalce dreptul la libertate al altuia. Dar oricum, ce mai conteaza, sunteti doar marionete. Spune germania ceva..hop si noi
19
6
Ultimul pret?
2
5
Vand golf 5
2
5
Fascisto securisto nazisto muisto
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212