REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Raed Arafat explică cum trebuie să procedăm în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Raed Arafat explică cum trebuie să procedăm în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Replica API 27 martie 2021 | 21:12 5303

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, e vorbit joi seară, după ședința de Guvern în care au fost decise noile restricții la nivel național, despre cum trebuie să procedeze oamenii pentru a face cumpărături în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00 iar restricțiile de circulație intră în vigoare la ora 20.00.

„Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru.

Sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se închide magazinul și la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă”, a menționat Raed Arafat.

Totodată, secretarul de stat a ținut să sublinieze faptul că nu toată lumea trebuie să meargă la cumpărături cu cinci minute înainte ca acestea să se închidă, ci mai degrabă, ar trebui aleasă o zi în care să se aprovizioneze cu alimente.

„Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a precizat Raed Arafat.

Potrivit noilor restricții aprobate de Guvern pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa creasca un cacat pandemia curului.De prosti ce sunteti de aia toti ganditi cu, curul de aceea ati luat decizia sa se inchida tot la ora 18 de bolocani ce sunteti. Cand iese omul de la munca sa isi cumpere cate ceva de mancare pentru el si familia lui idiotii capete manjite cu cacat ca nu au creier,de oaie proasta au luat decizii "marete " demni de ei analfabetii.Ma daca sunteti prosti stati dracu in banca voastra si nu mai ne demonstrati cat de prosti sunteti.Altele sunt interesele va doare in cur de pandemie ma. Aveti alte interese.Mai nou furati afacerile la patroni dupa ora 18.
5
0
asta ar trebui alungat de la noi , si sa plece in siria la el acasa sai invete pe aia sa cumpere din desert lapte de camila
4
1
Interesante sfaturile lui nea arahat. Munca e pe ultimul loc, programul decalat idiotule e si la scoli si gradinite si la servici, o sa o luam razna in cate locuri trebuie sa alergam simultan. Acuma nici la magazin ju ajungem fara programare. Asta da progres. Cum sa omoram populatia psihologic, dar sa mearga sclavii la munca sa nu dam despagubiri... Genial.
7
0
Tot ce scrieti aici este fals. Draqu o sa mai citeasca fituica. Proverbul provine din turca, si suna exact invers: "Capul plecat sabia il taie." In romana a ajuns exact pe dos. Fara cuvinte.
1
1
A facut imprumuturi la FMI si acum inchide economia romaneasca, sa fim in incapacitate de plata. Dupa aia vom fi vanduti la bucata pentru scutirea de datorii
10
1
Muie cap de guma.ffm de nebotezat.
8
3
noi suntem crestini, avem familie. tu arafat ce ai? nimic. nu sti ce inseamna sa iubesti, sa fi iubit, sa te bucuri de copii, de familie. lasa-ne in pace.
14
3
Bai jeg arahat ! Cum pizda mamei tale ajung sa iau mancare ,daca la 17 scap de la munca ?
22
0
hahahha ma pis pe voi la orice ora si voi ma ascultati romani prosti
11
6
BAAAA ESTI PROST???!!!!
11
0
E usor sa spui ca trebuie unii si altii sa faca si ce sa faca. Adica noi cumva sa ghicim cand ceilalti cetateni merg la cumparaturi, ca sa evitam aglomeratia, de parca ar fi posibil, agentii economici trebuie sa schimbe programele de munca, ba chiar telemunca. Pai si voi ce faceti? Toata raspunderea si organizarea ramane tot la noi nu? Daca nu sunteti in stare sa gestionati o anumita masura atunci nu o mai dati. Rezultatul este unul foarte previzibil, o sa facem mega aglomeretie intre 17:00 si 18:00 si o sa creasca si mai rau numaril de cazuri.
20
0
Bai jegule, in ROMANIA vineri se lucreaza program normal. De cand incluzi tu vinerea in weekend si inchizi magazinele la ora 18:00, cand lumea scapa de la servici la orele 16-17, sau vrei sa ne vezi claie peste gramada prin magazine?
22
1
Bai arahat, cum mortii ma-ti crezi ca putem toti sa fim acasa la timp de la munca ca sa putem sa ne facem si cumparaturile? Futu-ti mortii ma-ti de gunoi imputit. Sa o angajezi pe ma-ta la glovo sa se duca sa imi faca piata.
18
2
A ajuns un araboi sa ne invete pe noi ce si cum du-te bai si plimba camila!
21
4
Nu cumva e "faza" in care tui trebuie sa pleci, ca incompetent. Si faza sa raspunzi penal pentru,Colectiv, Bals, Apuseni, Siutghiol, Neamt, Bd Mamaia din Constanta ? Cat crezi ca vei scapa pupand picioarele sefilor politici, indiferent de culoare ?
23
3
Pai de ce sa nu ramana aceleasi protocoale tembele si sa nu se tortureze in continuare populatia deja facuta praf ? De acord sa fim responsabili,atenti,spalati si cu masti,insa unde sunt testele gratuite,alte facilitati ca in tarile europene? Asa putem si fara guvern,da,putem purta mastile si fara impilarea cu pulane si amenzi. La ce bun guvernul asta? Pentru aia a fost votat,ca sa aiba cine umili populatia?
25
2
Proverb romanesc Capul plecat, sabia nu-l taie! Romanii sunt asa de lasi ca inghit si cacatul asta de masuri
25
0
Fuck you inainte de ora 18
22
0
In clenciul cu marinarul chior si betiv ti-am luat apararea dar acum iti fortezi norocul comandantul actiunii poolii!
23
1
Mari imbecili mai sunteti bai!!! In loc sa mariti programul de lucru ca sa evitati aglomeratia voi il reduceti. Sper sa crapati cat mai repede in frunte cu arabetele idiot!
33
1
SA-MI BAG PULA IN REGULILE VOASTRE DE CACAT.....!!!
28
3
Astia sunt dusi, habar n-au pe ce lume traiesc. Lumea se va imbulzi sa faca rost de mancare pana la ora 18, fww de handicapati mintali ce sunteti.
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212