REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Raed Arafat se opune categoric voinței lui Rafila

Raed Arafat se opune categoric voinței lui Rafila

Replica API 8 aprilie 2022 | 23:19 904

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat joi, la Braşov, că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii (MS), demers care nu ar face decât "să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit".

"Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa - cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare - şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul", a declarat dr. Raed Arafat, care s-a aflat joi la Braşov, cu prilejul inaugurării noii clădiri a UPU-SMURD.

El a subliniat că nu vede niciun motiv pentru această "ruptură".

"Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (...) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient", a spus şeful DSU.

Ministrul social-democrat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat într-o dezbatere publică, joi, că SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
circumcisule, nu-ti convine, du-te dracu in tara ta ca acolo erai de mult executat, daca faceai genocid cum ai facut la noi
0
1
nu se strica sistemul. doar tu o sa pici . atat. restul raman. pe cine crezi ca duci cu presul ? ti-ai sapat singur groapa.
1
0
Foarte bine! Ati facut multe pentru tara asta, sunteti un Exemplu DE ASA DA. Va felicit d-le Arafat! Va multumim!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272