REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Raed Arafat, supărat că oamenii nu respectă regulile la cozile din magazine

Raed Arafat, supărat că oamenii nu respectă regulile la cozile din magazine

Replica API 29 martie 2021 | 21:58 2794

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a comentat, la Realitatea PLUS, în emisiunea „Sănătatea la control”, aglomerările din magazine din ultimele două zile, înaintea aplicării, duminică, a noilor restricții de circulație, ce prevăd și închiderea supermarketurilor la ora 18.00, cu trei ore mai devreme ca până în prezent, în cazul în care incidența infectărilor va depăși 7,5 la mia de locuitori.

„Așteptatul la coadă din păcate se întâmplă, deși există niște reguli foarte clare despre câte persoane trebuie să fie într-un magazin, corelat cu metrii pătrați ai magazinului, lucru ce va fi întărit prin Hotărârea de Guvern care a fost aprobată.

Măsurile care se iau la peste 4 la mie și la peste 7,5 la mie sunt suplimentare, decise tocmai pentru a evita un lockdown real și să ajungem să avem o problemă dacă nu luăm aceste măsuri de reducere a mobilității și a contactului.

Toata lumea, de la premier la președinte, toți am zis că nu se dorește un lockdown total. Dar masuri in zonele unde avem peste 4 la mie, peste 7,5 , punctuale, de carantinare zonala, locala, au ca efect sa reducă cresterea cazurilor si a impactului virusului”, a spus Raed Arafat, sâmbătă, la Realitatea PLUS.

„Nu se respecta, noi dorim să se respecte. Dacă nu înțelegem odată că dacă ascultăm pe cei care ne îndeamnă sa nu respectam, pe cei care vin cu afirmații cu nu, că astea nu au niciun efect, vrem alte măsuri mai deștepte, mai inteligente, cu care nimeni nu vine cu ele, că nu știu daca exista masuri mai inteligente decât cele aplicate de toată lumea. Este clar că totul se rezumă la respectarea măsurilor, regulilor, și la nivelul autorităților, și la nivelul oamenilor de rând, cu totii sa lucram împreună. Suntem și în campania de vaccinare, care va incepe sa aiba impact din ce in ce mai mult, dar pana va avea efectul scontat, noi trebuie să protejăm populația să atunci sa protejam populatia, sa nu ajungem sp nu putem primi oamenii în spitale, în secțiile de ATI si spitale, pentru că impactul final e pe sectorul sanitar, și mai ales in cel al bolnavilor care ua nevoie de oxigen sau de Terapie Intensivă”, a avertizat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

Șeful DSU este totuși optimist și spune că oamenii se vor adapta, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, în legătură cu aceste restricții legate de închiderea mai devreme decât până acum a magazinelor, supermarketurilor.

„Este posibil ca oamenii să se adapteze așa cum s-au adaptat și în alte țări cu programe mult mai restrictive decât al nostru. De exemplu, Paris, unde oamenii trebuiau să fie la ora 8.00 (20.00 - n.red.) acasă deja. Dacă reduci ora și mobilitatea, n-ai cum să lași magazinele deschise peste, că asta înseamnă că nu ai făcut nimic”, a mai spus Arafat.

Acesta a mai explicat că prin reducerea numărului celor care merg la serviciu, pentru că unii lucrează de la domiciliu, contribuie la scăderea prezenței în magazine.

În cazul incidenței de peste 4 la mie și peste 7,5 la mie, înseamnă că „la locul de muncă va fi mai puțină lume, la domiciliu mai multi, mai multă lume care să aibă programul decalat, să vină în două intervale. Știm că în ultima perioadă nu toată lumea a aplicat acest lucru, acum trebuie aplicat, stim ca in ultima perioada toata lumea a apilcat, acum va trebui aplicat. Unii vor iesi mai repede de la muncă și vor merge mai devreme la cumparaturi. Sunt soluții ce vin împreună cu aceste măsuri, dar asta înseamnă să lucrăm cu toții la asta, și firmele, și companiile, și instituțiile publice, pentru că programul decalat și telemunca nu e numai pentru companiile private, e inclusiv pentru institutiile publice”, a explicat Arafat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine plm este cacat arahat asta?
4
0
Un mare joc. In defavoarea populatiei. Si apoi , cand vreodata au fost controlate Carrefour,Penny ... etc ? Tot pe amarati ii omorati Rusine
4
0
muie arahat , la ce plm se mai vaccineaza lumea daca situatia nu se schimba aceleasi restrictii ,masti, regula pulii cu inchisu repede la orice dupa ora x
8
1
Raed Alarahat muie cu cacat
9
1
Sa ne suga pula Raed !
9
2
Cauta justificari pentru carantina. O sluga a occidentului. Penibil. Se amuza dracului asiaticii de noi cu astfel de proceduri "europene". Cred ca si africanii zambesc la prostia "albilor" din lumea "civilizata". Suprematia albilor in prostie. Trist si ingrijorator.
14
1
Sa ne cacam in gura ta de arabete idiot!
15
3
dupa ora 18 sa stati in casa ca vine corona pe strazi si nu trebuie sa va gaseasca. Dar daca ati fost vaccinati tt in casa stati sa fiti idioti
18
2
Pai daca sunteti prosti de asta faceti program pana la ora 18. Daca aveati un gram de creier nu inchideati la ora 18 si la ora 20 in case.Asa ati demonstrat ca nu exista nicio pandemie a lui cacat.Javre nenorocite nici cand a fost stare de urgenta nu ati avut programul asta de inchidere la ora 18! Daca aveati creier nu panicati lumea sa se imbulzeasca in mall-uri dupa aprovizionare.Si uite asa le facem pula-mare imbulzindu-ne in mall-uri. La cumparaturi mergem ca nu mai apucam vine cocoasa a saptea ajunge in gaura curului la toamna la Catu Mama Omida 2.Scursuri umane o faceti pentru bani.
18
3
sa cumpere ca prostii produse enorm de multe si aiurea si dupa o saptamana se intorc ca oile ca vor banii inapoi ca ei au bonu fiscal. e un an de covid, cine a murit de foame???? pai daca vrei sa stai numai pe strada si in market ca tu nu ai ce manca''' , da de 3 ori pe zi esti in el, mori dracu langa el sa te ia cu sacu si se face liniste , sigur.
6
7
Ce vina are Arafat,ca face parte dint-ro structura a unui guvern rezultat din alegerile ,voturile unor tampiti? Tampiti nu sunt cei alesi,ei sunt doar ticalosi. Tampiti cu bale sunt exact votantii si se pare ca tot niste ticalosi vor urma si anii urmatori,pentru ca majoritatea celor ce voteaza sunt tampiti . Serios,dreptul la vot nu e dat decat de varsta,asa ca voteaza si prostul si cel mai scolit. Se vede ca procentual,avem mult mai multi prosti,sufocant de multi si de asta profita conducatorii ticalosi.,tupeistii abuzatori. Mai suntem si lasi,dar ne dam urmasii dacilor Pe bune?!
12
15
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
22
4
arahat si cum crezi ca ne vom bucura,realizezi ca la ora 20 va fi lumina,si tu cu kkt cel mare ne manati la cotet inaintea gainilor,asta doar ca sa va aparati bucile,caci pare sa inceapa teama in sufletul vostru negru
22
4
Bravo sluga noastra sa ne sugi la puli en gros noua si la romani
20
4
sa stea in casa acest sirian, si sa nu se mai dea balena, sa terminat serviciul lui la noi in romanica ,pute a oaie
18
5
Un nenorocit, sa-ti dam la muie palestinianule, ai fugit ca pizda din tara ta si in loc sa lupti acolo ai venit sa ne distrugi pe noi
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212