REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Rafila: Asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie, o prioritate

Rafila: Asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie, o prioritate

A.F. 2 decembrie 2023 | 00:00 223

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Secretarul de Stat Alexandru Rogobete au participat la Bruxelles, în cadrul Programului EU4Health, la o discuţie despre Politicile Europene de Sănătate şi impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România.

Rafila: Asigurarea accesului la servicii de asistenta medicala pentru intreaga populatie, o prioritateAlexandru Rafila

Ministrul Sănătății a afirmat că asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană iar implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cei doi oficiali au subliniat importanţa asigurării unui tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene.

„Asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană.

Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituţiilor UE şi al sectorului privat, pentru a dezvolta politici şi strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toţi pacienţii. Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de news.ro.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European, s-a discutat şi despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale şi a digitalizării sistemului medical.

”România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanţare. Prin PNRR am reuşit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secţiilor de nou-născuţi. Continuăm investiţiile în digitalizarea sistemului medical şi realizarea sistemului naţional de telemedicină”, a declarat, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PRIORITATE ZI ZI SA MOARA MATA SA I TI COACA ULA.CE AAI FACUT LA SPIT DE INFECTISE CONSTANTA.TRAS IN POZE INTERVIURI LA PRESA PLATITA SLUGARNICA.SPITALUL A RAMAS INCHIS.IANGIT
1
0
AHA,O PRIORITATE. SA INTELEG K MAI VREI UN MANDAT. ESTI PE TOPOGAN NENICULE. OAMENI PACIENTI DE AU VAZUT CIT DE MULTI TE IMPLICI. AU VAZUT SI CEI DE LA CȚA DA DA SPITALUL DE INFECTIOASE DE ACOLO. AZI DA DA ACU TOTI DAR FARA EXCEPTIE TOTI SINT GATA SA TE REGULEZE PE TINE SI PĂ MĂTA NA CA A DAT VIATA UNUIA K TINE
3
0
Sigur sigur o prioritate Exact asta sa întîmplat prioritate zic si cînd ai fost la SPITALUL DE INFECTIOASE CONSTANTA. Prioritate maxima sa vazut poze si interviuri presei plătite În rest cum in rest toate au fost bune Ma intreb dumneata uneori nu i ti este scîrbă de propria persoana nu te vezi cît de Nemernic esti Prioritate zici esti execrabil
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468