REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Rafila, atac la Cîțu și Barna: 'Cineva trebuie să răspundă dacă apar probleme în septembrie sau octombrie'

Rafila, atac la Cîțu și Barna: 'Cineva trebuie să răspundă dacă apar probleme în septembrie sau octombrie'

Replica API 11 august 2021 | 00:00 575

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, acuză Guvernul că desfășoară o politică „proastă” de sănătate publică. El îi acuză pe Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna că „au păreri diametral opuse” în ceea ce privește strategia pentru combaterea pandemiei.

Alexandru Rafila

„În septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față”, a declarat Rafila la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, luni seară, la B1 TV. „Păi cum să înțelegi dacă primul-ministru și viceprim-ministrul au păreri diametral opuse, cine îi mai ia în serios pe acești oameni care au promis tot felul de lucruri, că vaccinează 10 milioane de persoane, că nu o să avem niciun fel de probleme legate de informarea diverselor categorii de populație… părinții ar trebui să își vaccineze copiii, dar nu au niciun fel de pachet informativ – pentru că trebuie să remarcăm faptul, totuși, că e normal ca un părinte să aibă răspunsuri la întrebări legate de vaccinare”, a declarat deputatul PSD, care s-a arătat de părere că este „evident” că suntem la începutul valului 4.

Alexandru Rafila a explicat că a fost și rămâne un promotor al vaccinării. „Eu am fost în mod constant un promotor al vaccinării și nu mi-am schimbat părerea niciodată, dar nu sunt de acord cu două lucruri, cu lipsa de asumare în momentul de față din punct de vedere politic a eșecului campaniei de vaccinare și inclusiv a consecințelor politicii proaste de sănătate publică pe care o desfășoară Guvernul în momentul de față, pe de o parte. Acesta este un lucru pe care trebuie să îl repetăm până când în luna septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față. Asta se întâmplă și cred că ce spuneați dumneavoastră la început, spunea și domnul dr. Imbri, legat de credibilitatea în instituțiile publice, ea putea fi compensată cu un proiect inteligent în care renunțau la calitatea de prim actori în diversele clipuri publicitare oamenii care sunt în momentul de față la putere și făceau acest lucru prin intermediul unor persoane credibile, profesioniști din sănătate sau din alte domenii care pot să transmită astfel de mesaje”, a mai spus Alexandru Rafila, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272