REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Rafila: Când va fi o descreştere constantă la terapie intensivă, putem să ridicăm anumite restricţii

Rafila: Când va fi o descreştere constantă la terapie intensivă, putem să ridicăm anumite restricţii

Replica API 18 februarie 2022 | 00:00 249

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că Guvernul ar putea analiza ridicarea anumitor restricţii în contextul pandemiei atunci când în România se va înregistra un trend constant descrescător al numărului de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, scrie Agerpres.

Alexandru Rafila

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă autorităţile au în vedere o perioadă de timp de evaluare a pandemiei care să ducă la noi măsuri de relaxare.

"Noi ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi de la rata de incidenţă, cum au făcut majoritatea ţărilor din UE. Aţi remarcat ţări care, în ciuda faptului că au numeroase cazuri, au relaxat măsurile. Luni, când am făcut conferinţa aceea de presă la Ministerul Sănătăţii, am venit şi cu nişte exemple punctuale, de exemplu Danemarca, şi vedeaţi acolo că numărul de cazuri la terapie intensivă era mic. Vom face acelaşi lucru şi când vom avea un trend descrescător constant în secţiile de terapie intensivă şi, eventual, vom atinge o anumită limită, să spunem 50% din capacitatea alocată, putem să ne gândim la ridicarea anumitor măsuri de restricţie. Categoric, nu o să fi o decizie a Ministerului Sănătăţii exclusiv, noi venim cu fundamentarea din punct de vedere tehnic, trebuie să fi o decizie a Guvernului României", a afirmat Alexandru Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272