REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Rafila, despre sezonul gripal: 'Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital'

Rafila, despre sezonul gripal: 'Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital'

Mirela PASCAL 27 decembrie 2022 | 00:00 520

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că actualul sezon gripal afectează mai mult copiii şi a făcut apel la părinţi să nu îi ducă la spital dacă au forme uşoare sau medii de gripă, ci să consulte medicul de familie, potrivit News.ro.

”Impactul mai mare este pentru copii, mai puţin pentru adulţi. Asta nu înseamnă că sezonul gripal care a început practic nu va evolua şi nu va afecta şi populaţia adultă. Virusul sinciţial respirator care produce o epidemie în momentul de faţă, prezentă şi în România şi în alte ţări, în Europa sau chiar în Statele Unite, afectează copiii. Este o boală virală care poate să producă anumite complicaţii, bronşită de obicei şi evoluţia unora dintre copii e mai dificilă”, a declarat Rafila la TVR Info.

Ministrul Sănătăţii a fost, de asemenea, întrebat dacă sunt suficiente locuri în spitale, pentru copiii cu viroze. Rafila a făcut un apel către părinţi, să nu blocheze activitatea Unităţilor de Primiri Urgenţe.

`Tocmai pentru ca să putem să uşurăm acest lucru şi să nu trebuiască părinţii să aştepte ore întregi la unităţile de primiri urgenţe, am înfiinţat la nivel naţional mai multe centre ambulatorii de evaluare a copiilor care au forme uşoare sau forme medii. Deci cei care merg la medicul de familie şi medicul de familie consideră că au nevoie de investigaţii suplimentare pot să meargă în aceste centre de evaluare. Lista lor este disponibilă la Ministerul Sănătăţii, la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică. Şi acolo părinţii pot să ducă copiii fără niciun fel de problemă, să fie evaluaţi, să primească tratament şi dacă este într-adevăr nevoie, vor fi trimişi la spital. Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital, e bine să evite să stea ore întregi, de exemplu la unităţile de primiri urgenţe, care sunt supraaglomerate şi lucru ăsta trebuie luat în considerare. Am făcut şi un ghid de bună practică privind modul în care un părinte trebuie să ia o decizie informată în cea ce priveşte propriu copil, dacă are o viroză respiratorie”, a precizat Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IA IA ZINE DUMNEATA DNL E MINISTRU DE HINDEL CARE II SITUATIA LA SPIT DE INFECTIOASE DIN CTA.VA SPUN EU ACEIASI CA INAINTE DE A FA PUNE LESUL IN MISCARE PÎN ACOLO.ADICA LA FEL.SPIT II INCHIS AI FOST ACOLO DOAR PT PRESA SI EVENTUAL CITIVA INOCENTI CREDULI.ESTI O LEPRA UN FACATOR DE NIMIC.SPER SA AI O PROBLEMA DE SANAT SI SA BENEFICIEZI DE INGEIJIRI AICI.CUM A AVUT PARTE SI VERGILIUS VASNICUL"' PRIMAR DE CONSTANTA. SCAPAM NII DE ACESTA POSIBIL SI DE DUMNEATA.V OR MAI FI ALEGERI SA RAMINETI AMINDOI AMINTIRI URITE PT ACEST ORAS,ORAS SANTIER.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212