REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rafila, după acuzațiile USR: Am dat doar 42% din suma pe care dânşii o alocaseră pentru consultanță

Rafila, după acuzațiile USR: Am dat doar 42% din suma pe care dânşii o alocaseră pentru consultanță

Replica API 18 august 2022 | 00:00 829

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la Antena 3, că a alocat doar 42% din suma pe care USR o alocase pentru consultanţă în PNRR, comentând acuzaţia partidului respectiv în legătură cu sumele plătite OMS.

Alexandru Rafila

”PNRR-ul are nişte zone de reformă, are zone de investiţii. Pentru fiecare din aceste zone, în PNRR, aşa cum a fost făcut de miniştrii USR, există o consultanţă. Mai mult, acolo se regăsesc şi instituţiile care pot acorda această consultanţă. Noi am găsit în PNRR trei instituţii care erau menţionate: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cea de-a doua este Banca Europeană de Investiţii şi respectiv Banca Mondială”, a declaratRafila.

Potrivit acestuia, valoarea consultanţei era de ”maxim 50 de milioane de euro”.

”Noi am dat doar 21 din 50, am dat doar 42% din suma pe care dânşii o alocaseră. (…) Nu numai că am aplicat, dar am şi reuşit să economisim o sumă importantă de bani. E vorba de bani nerambursabili pe care îi primeşte România în cadrul PNRR şi dacă rămân neutilizaţi pentru consultanţă, putem să îi mutăm la alte tipuri de activităţi”, a mai declarat ministrul.

Rafila a mai precizat că ”trebuia discutat care dintre aceste instituţii pot să acorde asistenţa tehnică”.

”Acest lucru a fost făcut în lunile decembrie şi ianuarie de o echipă tehnică a Ministerului Sănătăţii. Au discutat cu toate aceste trei instituţii, iar pachetul de asistenţă tehnică pentru toate activităţile de reformă şi digitalizare a fost obţinut de OMS dintr-un motiv foarte simplu, au fost singurii care au acceptat să facă consultanţă pe întreg pachetul, iar suma care în urma discuţiilor a rezultat că este necesar să fie finanţată a fost de 21 de milioane de euro. Sunt bani nerambursabili pe care îi primim de la Uniunea Europeană şi Uniunea Europeană să ştiţi că totdeauna agreează aceste lucruri”, a mai afirmat Rafila, scrie stiripesurse.ro.

USR îl acuză, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu esti tu SPECIALLISTUL nr. 1 care se viseaza sa fie si presedintele Romaniei ?? Nu ai furat destul, sarlatanule ? Ai ajuns in PSD ca esti "mare specialist". Incompetentule, tu cu clica ta de hoti si mincinosi ! Esti milionar in euro, tu fiind bugetar....!?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614