REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Rafila: Există foarte mult dezinteres pentru vaccinare, mai ales în mediul rural

Rafila: Există foarte mult dezinteres pentru vaccinare, mai ales în mediul rural

Replica API 27 mai 2021 | 23:09 1210

Deputatul PSD Alexandru Rafila s-a arătat de părere că „festivismul” autorităților și ridicarea „bruscă” a măsurilor au generat un dezinteres pentru vaccinarea anti-COVID-19, în special în mediul rural, iar la un moment dat virusul s-ar putea transmite din nou într-un ritm susținut în comunitate și am putea asista la alte restricții.

Alexandru Rafila

„Nu cred că cineva s-a păcălit vaccinându-se, dimpotrivă, dar dumneavoastră aveți dreptate, a fost puțin cam mult festivism, el a fost încununat de ridicarea bruscă a tuturor măsurilor și rezultatul îl vedem, există foarte mult dezinteres, mai ales în mediul rural. Noi am vaccinat destul de bine în orașele mari, probabil între 30% și 50% în funcție de oraș. În schimb, în mediul rural am vaccinat foarte puțin. Dacă vă uitați la România în ansamblu, 25% din populație a fost vaccinată, față de țări importante, Franța, Italia, care au vaccinat mai bine de jumătate din populație, sau Marea Britanie – chiar aproape 75%”, a declarat Alexandru Rafila, marți, la B1 TV, scrie stiripesurse.ro.

El a explicat că există pericolul „ca la un moment dat boala să se transmită din nou susținut în comunitate, acum nu e cazul din fericire, și să asistăm din nou la niște restricții pe care eu, personal, nu mi le doresc în niciun fel și cred că nici dumneavoastră, nici cei care s-au vaccinat sau nu s-au vaccinat nu își doresc aceste restricții”.

În cele cinci luni de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost vaccinate peste 4,1 milioane de persoane, iar mai bine de 3,2 milioane dintre acestea au primit inclusiv rapelul. Din cele patru seruri autorizate de EMA au fost utilizate circa 7,3 milioane de doze.

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.076.154 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat marți de autorități. Un număr de 1.035.115 pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 30.040 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lu Rafila i s-a facut de un baston pe spinare, cand o sa mearga la tarar, la votantii lui. La tara procentul e mai mic, pentru ca nu au fost centre de vaccinare. Chiar si in judetul CTA unde relieful e OK si drumuri destule, tot erau 50% localitati rurale in care mamaie trebuia sa schimbe doua maxi-taxi pe banii ei sa ajunga la vaccinare. Daca o mai si programau la 9 dimineata cand nu avea nicio sansa sa ajunga, atunci nu trebuia nimeni sa se mire ca nu venea la vaccin. Rafila numeste asta dezinteres. E mai degraba ignoranta - din partea lui
5
0
sa citeasca prospectele si sa inteleaga ceva. Cine e spinsorizat recomanda orice. Ganditi
6
2
Si betiile mele cu mona spirtul medicinal este mai mult decat un vaccin
8
2
sunt mult mai destepti decat ii crede partidul lui Raf...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272