REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Rafila: În momentul de față nu se impune o carantină totală în România

Rafila: În momentul de față nu se impune o carantină totală în România

Replica API 30 octombrie 2020 | 01:56 1323

Profesorul Alexandru Rafila a declarat miercuri seară la Digi24 că în acest moment nu se impune o nouă carantină în România, după ce în Franța președintele Emmanuel Macron a anunțat reinstituirea un nou „lockdown”, scrie stiripesurse.ro

Reprezentantul României la OMS a spus că Franța „are de două ori și jumătate mai multe cazuri decât avem noi, raportat la populație” așa că „este explicabilă decizia autorităților franceze”.

Alexandru Rafila a mai spus cu privire la situația din Franța că „utilizarea măștii era o glumă în zona localurilor, în zona de alimentație publică. Nu se utiliza masca în niciun fel”. „Explozia actuală de cazuri este, până la urmă, rezultatul unei relaxări totale, care – după sezonul cald, care a dus la o scădere de cazuri – a determinat situația pe care o vedem acum”, a subliniat el.

Întrebat dacă România ar trebui să impună carantina totală, Alexandru Rafila a răspuns: „În momentul de față, nu”.

„Noi avem o situație ceva mai bună, la noi a fost o creștere permanentă, noi n-am avut acea scădere din timpul verii, dimpotrivă, toată vara am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. S-a produs ceva care, din punctul meu de vedere putea fi făcut mai bine, sistemul de sănătate publică nu a fost în niciun fel ranforsat, focalizat pentru o eventuală reizbucnire a numărului de cazuri și, de asemenea, nu am pregătit din punct de vedere al capacității de testare o structură de pregătire a personalului și introducerea unui control extern de calitate care să facă credibile toate rezultatele din sistem”, a declarat Alexandru Rafila.

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă că „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau un lockdown”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rafila,te.ai facut de cacao,la batrinete.bine ai venit in partidul hotilor,pirnaiasilor,incultilor,pomanagiilor,asistatilor,bouarilor,adica pesede!ti.ai gasit limanul!
0
1
normal ca nu acum ramfilica ca vin alegerile pot fi si 20 000 de cazuri la 10 000 de teste ca tot nu ... ia sa vezi dupa alegeri ce isi schimba si fuhrerul "viziunea" si va baga la lagar
0
2
In momentul de fata numai scapa nimeni, pentru ca din septembrie trebuia carantina totala. E normal sa spui ca nu este cazul cand stii ca nimeni, nici macar barbosul de sus numai are ce sa faca. Pregatiti va intens sa va lasati plamanii ca oricum multi v ati lasat creierul pe patul de spital de cand v ati nascut.
1
1
stai sa vezi ca sclavetii de la guvernare vor lua exemplu de la altii ca ei nu au nicio viziune, nicio putere de decizie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218