REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Rafila, întrebat despre accesul populaţiei din rural şi urbanul mic la servicii medicale

Rafila, întrebat despre accesul populaţiei din rural şi urbanul mic la servicii medicale

A.F. 11 martie 2023 | 00:00 262

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că autorităţile locale au un rol important în dezvoltarea sistemului prin care persoanele care locuiesc în mediul rural şi în localităţile urbane mici pot avea acces la servicii medicale de calitate.

Rafila, intrebat despre accesul populatiei din rural si urbanul mic la servicii medicale

”Autorităţile locale trebuie să înţeleagă că un ambulatoriu de specialitate bine dotat, unde poţi face investigaţii complexe, unde poţi pune un diagnostic şi oamenii pot primi un tratament, este răspunsul corect”, transmite ministrul, potrivit news.ro.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, care este soluţia avansată de autorităţi pentru a asigura servicii medicale pentru populaţia care este din ce în ce mai îmbătrânită şi care locuieşte în special în mediul rural şi în zone în care accesul la unele servicii medicale este limitat, ministrul Sănătăţii a răspuns că strategia este legată de dezvoltarea ambulatoriilor în apropierea localităţilor mai mici.

”De curând, finanţăm 69 de ambulatorii de specialitate din PNRR. Trebuie însă să existe, dincolo de voinţa noastră şi de nevoile pacienţilor, trebuie să existe şi o colaborare strânsă cu autorităţile locale, care trebuie să înţeleagă că un ambulatoriu de specialitate bine dotat, unde poţi face investigaţii complexe, unde poţi pune un diagnostic şi oamenii pot primi un tratament, este răspunsul corect. Un om nu vrea neapărat să stea într-un pat de spital care are, poate, dotări mai puţine. Are nevoie de investigaţii, diagnostic şi tratament şi lucrăm la lucrul ăsta”, a afirmat Alexandru Rafila.

El a subliniat că, în condiţiile în care serviciile ambulatorii trebuie să reprezinte cea mai mare parte a celor oferite populaţiei, este nevoie şi de dezvoltarea sistemului medicinei de familie, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102