REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Rafila: La Antibiotice Iaşi am văzut un lucru ce trebuie replicat şi în sistemul de sănătate - management bun şi continuitate

Rafila: La Antibiotice Iaşi am văzut un lucru ce trebuie replicat şi în sistemul de sănătate - management bun şi continuitate

Replica API 26 martie 2022 | 00:00 410

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este impresionat de modul de organizare şi funcţionare a fabricii Antibiotice Iaşi, afirmând că managementul acestei unităţi ar trebui replicat la nivelul oricărei instituţii din sănătate.

Ministrul Sănătăţii a apreciat, totodată, că Antibiotice Iaşi "a făcut o treabă extraordinară" în ceea ce priveşte producţia în timp scurt de comprimate de iodură de potasiu, menţionând în acest sens că "a existat foarte multă îngrijorare în rândul populaţiei din România privind o posibilă expunere la radiaţii".

"Dincolo de rezultate am văzut cum a evoluat. Eu o cunoşteam din 2001. Reuşeşte să realizeze o bună performanţă pentru industria farmaceutică românească. Este o unitate care aparţine statului român, prin Ministerul Sănătăţii, care este acţionarul majoritar al acestei companii. La Antibiotice am văzut un lucru care ar trebui să ne dea de gândit şi să-l replicăm şi în sistemul de sănătate: un management foarte bun şi continuitatea acestui management. Fără continuitate în asigurarea managementului sistemului de sănătate în instituţiile medicale nu vom avea performanţă. Vă spun lucru ăsta în cunoştinţă de cauză. Nu are nicio legătură cu mine, ca să excludem orice fel de comentariu, dar continuitatea în proiecte, dezvoltarea de proiecte presupune competenţă şi continuitate", a declarat Rafila, scrie Agerpres.

În opinia sa, managementul performant a făcut ca Antibiotice Iaşi să fie un jucător important pe piaţa farmaceutică de la nivel naţional şi internaţional.

"Antibiotice Iaşi este o instituţie de elită nu numai în judeţul Iaşi ci şi în lume. Un sfert din producţie ajunge şi în SUA, un sfert ajunge în UE, cealaltă parte ajunge pe alte pieţe. Plus, bineînţeles, piaţa ţării noastre. Avem datoria să prezervăm o astfel de fabrică, pentru că în situaţii de criză, cum e cea în care ne aflăm în momentul de faţă, e bine să ai instrumente la îndemână cu ajutorul cărora să poţi să îţi asiguri medicaţia de care este nevoie", a mai spus ministrul Sănătăţii.

La rândul său, directorul general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a afirmat că societatea îşi va putea aduce o contribuţie mai importantă în producţia de topice sterile, mai ales pentru clinicile de mari arşi.

"Avem în intenţie să dezvoltăm un flux de topice sterile. Cred că pot să ne aducem o contribuţie importantă în ceea ce priveşte clinicile de mari arşi. De asemenea, avem în intenţie să dezvoltăm un flux de soluţii sterile şi o bază logistică de depozitare a produselor în siguranţă pe cel puţin o perioadă de trei-patru luni, dincolo de stocurile necesare pentru aprovizionarea ritmică. În momentele pe care le traversăm se dovedeşte, încă o dată, utilitatea unor companii cum este cea a Antibiotice în peisajul economic al unei ţări", a spus Ioan Nani.

Ministrul Sănătăţii se află pentru două zile la Iaşi. Joi, în prima zi a vizitei, Alexandru Rafila a luat parte la consultarea regională despre Strategia Naţională de Sănătate 2022-2030, iar ulterior a vizitat compania Antibiotice SA şi Spitalul Judeţean "Sfântul Spiridon".

Vineri dimineaţă, ministrul va lua parte la inaugurarea primului Centru de screening şi diagnostic în boli oncologice din zona de est a României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272