REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Rafila: Managerii de spitale au obligaţia de a dispune măsuri în vederea asigurării accesului pacienţilor

Rafila: Managerii de spitale au obligaţia de a dispune măsuri în vederea asigurării accesului pacienţilor

A.F. 8 aprilie 2023 | 00:00 325

Managerii unităţilor sanitare au obligaţia de a dispune măsuri în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesul acestora la serviciile medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei SARS-CoV-2, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat că în cazul în care o persoană prezintă simptomatologie sau a fost contact direct poate fi testată pe cheltuiala unităţii medicale.

 Rafila: Managerii de spitale au obligatia de a dispune masuri in vederea asigurarii accesului pacientilorAlexandru Rafila

"Managerii unităţilor sanitare au obligaţia de a dispune măsurile în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesul acestora la serviciile medicale fără, repet, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei SARS-CoV-2. Unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor. Dacă ei consideră la prezentare că pacientul are simptomatologie, este contact direct cu cineva care este confirmat unitatea sanitară poate să asigure, în niciun caz din banii pacientului, activitatea de screening la internare. Costurile activităţii sunt suportate de unitatea sanitară din venituri proprii", a explicat Rafila, la o videoconferinţă cu directorii Direcţiilor de sănătate publică, pe care a convocat-o având în vedere perioada sărbătorilor pascale, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, nerespectarea de către managerii unităţilor sanitare a prevederilor ordinului privind accesul în unităţile medicale spitaliceşti se constată de către personalul împuternicit din Ministerul Sănătăţii şi din cadrul Direcţiilor judeţene de sănătate publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scriptic este exact asa FAPTIC ii cu toootul altfel A propos nu v ati saturat sa serviți maron mult maron as zice Eu.Constanta va multumeste pt redeschiderea spitalului de infecțioase si siiii va urează in cor ALUPIGUS dvs si toata ecipa din min sanatati
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468