REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

RAFILA, OSPĂTAT de PSD Constanța cu CEAI și PLĂCINTĂ

RAFILA, OSPĂTAT de PSD Constanța cu CEAI și PLĂCINTĂ

Replica API 12 ianuarie 2022 | 17:48 3037

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a venit marți, 11 ianuarie a.c. la Constanța. După aproape patru luni de la tragicul incendiu de la Spitalul de Boli Infecțioase, Rafila caută soluții pentru a-l reda sistemului de sănătate.

După întâlnirea pe care a avut-o la sediul Prefecturii cu șeful DSP și reprezentanți ai instituțiilor locale, Rafila a fost prezent la sediul PSD Constanța, unde a ajuns în jurul orei 15.30.

La o ceașcă de ceai, s-au discutat concluziile după întâlnirile de marți, s-a socializat, dar, cel mai important pentru constănțeni, ministrul a ascultat care sunt problemele medicale din județul nostru, a transmis PSD Constanța într-un comunicat.

”Suntem onorați și vă mulțumim frumos că ne-ați onorat cu prezența, știm că timpul vă este drămuit. V-am așteptat cu produse tradiționale, plăcinta de dovleac și cea dobrogeană sunt reprezentative pentru zona noastră. Alături de mine sunt membrii BPJ Constanța, care abia așteaptă să vă prezinte din problemele medicale din județ” a transmis, Felix Stroe, președintele organizației Județene PSD Constanța.

“Îmi pare bine că suntem împreună, era normal să fiu aici, cred că sunt probleme legate de sănătate și vom încerca să le rezolvăm împreună. Am simțit o puternică încărcătură emoțională, care depășește cadrul politic și care trebuie folosită constructiv. Spitalul este funcțional - adevăratul pericol, dacă nu se redeschide mai repede, este ruperea colectivului, își vor vedea de drumurile lor. Să-l consolidăm și să-i dăm drumul!”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Referitor la problemele medicale din județ, primarii prezenți, Mariana Gâju, Cristian Cîrjaliu, Daniel Georgescu și Florin Chelaru au vorbit despre lipsa de personal, dar și despre construirea unor noi spitale, eventual reabilitarea celui părăsit din Agigea. Domnul ministru a spus că există cerere mare pentru îngrijiri paleative și că un spital dedicat ar fi necesar. De asemenea, referitor la lipsa de personal, inclusiv a medicilor școlari, ministrul Rafila a precizat că lucrează la un proiect pentru construirea de centre medicale comunitare, care vor gestiona inclusiv școlile.

În finalul întâlnirii s-a vorbit despre faptul că pe raza județului nostru nu există suficiente unități spitalicești, ministrul a asigurat că va căuta soluții în viitorul apropiat.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sluga perfecta a fost toata viata
1
0
beti. ceai cu novociok toti pesedeii
3
1
Stroe...jigodia
19
2
sper ca era ceai de cucuta si placinta umpluta cu stricnina
9
8
Ceai cu whisky
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212