REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rafila: Utilizarea biosimilarelor îmbunătăţeşte accesul accesul mai multor pacienţi la tratament

Rafila: Utilizarea biosimilarelor îmbunătăţeşte accesul accesul mai multor pacienţi la tratament

A.F. 26 mai 2023 | 00:00 252

Utilizarea medicamentelor biosimilare este esenţială pentru că îmbunătăţeşte accesul la medicamente şi produce economii de bani care pot fi utilizaţi pentru extinderea programelor existente şi pentru accesul mai multor pacienţi la tratament, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila: Utilizarea biosimilarelor imbunatateste accesul accesul mai multor pacienti la tratamentAlexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a intervenit prin intermediul unei înregistrări la masa rotundă "Pacienţii din România vor avea acces crescut la medicamente biologice" organizată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România.

"Produsele biosimilare nu sunt altceva decât produse generice în domeniul produselor biologice care prezintă siguranţă şi eficacitate, iar studiile care au stat la baza autorizării lor au demonstrat acest lucru. Utilizarea acestor produse în România, la fel ca şi în alte ţări din Uniunea Europeană, este esenţială pentru că îmbunătăţeşte pe de o parte accesul la medicamente în cazul nostru biosimilare, iar pe de altă parte produce economii de bani care pot fi utilizaţi pentru extinderea programelor existente şi pentru accesul mai multor pacienţi la programele desfăşurate de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a susţinut Rafila, scrie Agerpres.

Preşedintele Societăţii Române de Hematologie, Daniel Coriu, a spus că au fost făcute progrese foarte mari în domeniul biotehnologiei, iar medicii prescriu "fără niciun fel de problemă" biosimilare.

"Au apărut progrese enorme în biotehnologie, o înţelegere mai bună a mecanismelor fiziopatologice, progrese care au permis în primul rând dezvoltarea unor instrumente de diagnostic foarte rafinat şi de asemenea o terapie ţintită. (...) Sunt primii (n.r. în domeniul hematologiei) utilizatori ai terapiilor moderne, inovatoare. (...) Astăzi avem aceleaşi molecule novatoare ca cei din Vestul Europei. Nu avem mari diferenţe. Folosim aceleaşi molecule, aceleaşi scheme terapeutice precum colegii noştri din Franţa, Germania, Spania. (...) Nu am auzit un medic hematolog sau oncolog să fie împotriva biosimilarelor. (...) Folosim biosimilare fără nicio problemă. (...) Este ieftin şi ne permitem. (...) Suntem cu totul de acord cu această decizie de a introduce biosimilarele şi medicamentele generice pentru a permite accesul la molecule noi", a spus Coriu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inbunatateste. Sa ne kkm pă tine daca tot de nimic ce esti. Echipa de la spit de Infectioase Constanta.Binenteles ca sint si pacienți care vor asta.Acceptati fiti un om bun cum a ti facut o la redeschiderea spitalului.Acestia va spun in cor ALUPIGUS domnule draga ALUPIGUS.Nu ii asa ca dumneavoastra faceti asta mereu si mereu! Tutengură.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614