REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

RĂFUIALĂ între CLANURI într-un restaurant din centru! SNOPIT ÎN BĂTAIE cu un baston telescopic, a primit 5000 de euro să-și retragă plângerea

RĂFUIALĂ între CLANURI într-un restaurant din centru! SNOPIT ÎN BĂTAIE cu un baston telescopic, a primit 5000 de euro să-și retragă plângerea

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 1144

Scandalagiii, pedepsiți la plata unor amenzi penale USTURĂTOARE

Scandalagiii, pedepsiți la plata unor amenzi penale USTURĂTOARE

Cercetările judecătorești, pe fond, s-au încheiat în cazul scandalului din vara anului 2016, petrecut în zona Sala Sporturilor, la intrare în restaurantul Entourage, fiind vorba despre o răfuiala între așa-zisele clanuri de la malul mării. "Șifonat" din toată povestea este fratele lui Săceanu, cunoscut ca și Cotnac, care s-a ales cu un braț rupt și răni la nivelul capului. În timpul procesului penal, Cotnac și-a retras plângerea pentru loviri și alte violențe, după ce a primit 5000 de euro de la inculpat. Cercetat și el pentru mai multe infracțiuni, printre care amenințare și tulburarea liniștii publice, a fost condamnat de instanță, în februarie a.c., la plata unor amenzi penale usturătoare. Procurorii vor pedepse mai mari.

În vara anului 2016, un scandal monstru a izbucnit pe bulevardul Tomis, în zona Sălii Sporturilor, la restaurantul Entourage. Fratele lui Săceanu, zis Cotnac, din Piața Chiliei, a dat nas în nas cu alţi trei indivizi, domiciliaţi în zona Faleză Nord, pe strada Pescarilor, cu care era în conflict de mai multă vreme, fiind vorba, printre altele, şi de datorii. Astfel, acesta s-ar fi dus la masa lor și le-a spus că vrea banii. Cei trei au început să se amuze, i-au dat o palmă după ceafă și i-au spus să-i lase în pace. Cum Cotnac a continuat să-și mențină punctul de vedere, bărbații l-au dat afară din local. Supărat, fratele lui Săceanu a plecat, dar a revenit cu un spray iritant lacrimogen, pulverizând substanțe în interiorul localului public, către mai multe persoane și proferând amenințări cu acte de violență fizică la adresa persoanei vătămate A.G. și a membrilor familiei acestuia. Atunci a fost luat la bătaie, cel care i-a aplicat lovituri serioase, cu un baston telescopic, fiind R. G. V., garda de corp a lui A.G.

Anterior acestui eveniment, între A. G. și inculpatul R.G.V., la acel moment garda de corp a persoanei vătămate, și Iașar Cotnac exista o relație tensionată pe fondul unor presupuse datorii a lui A. G. față de I. C., zis Cotnac, planând suspiciuni că ar face parte dintr-un celebru și cunoscut clan interlop din municipiul Constanța, ce se ocupă printre altele de oferirea de bani cu camătă. Anterior izbucnirii conflictului, în dimineața aceleiași zile inculpatul Iașar Cotnac, împreună cu mai multe persoane, aflate în două mașini, l-au căutat pe A.G. acasă, dar și la restaurantul Asado al cărui proprietar este, aflând de la o rudă a lui I. C. că acesta se află la restaurantul Entourage. Astfel, A. G., împreună cu R.G.V. și alt individ s-au deplasat la restauratul mai sus menționat, unde au intrat în contact cu I. C, moment în care a început scandalul. Martorii au sunat de urgenţă la 112, la faţa locului ajungând cu promptitudine oamenii legii, care au reuşit să aplaneze conflictul înainte de a se transforma într-un măcel. La faţa locului a fost solicitată şi o ambulanţă, însă, cum persoana vătămată nu prezenta răni grave, oamenii legii au vorbit cu cadrele medicale, cărora le-au spus că nu mai este necesară intervenţia întrucât o vor duce ei la spital. Cum exista posibilitatea ca cei din „gaşca” rănitului, din Piaţa Chiliei, să pună de-o răzbunare, acţiune caracteristică acestor indivizi în astfel de cazuri, poliţiştii, dar şi oamenii legii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au împânzit zonele predispuse, respectiv Piaţa Chiliei, Faleză Nord etc., supraveghindu-le până la ore târzii în noapte. Din fericire, nici un eveniment neplăcut nu a fost înregistrat...decât după câteva zile când Anghel Gabriel s-a trezit în fața restaurantului său cu o coroană. mortuară însoţită de mesajul: „Condoleanţele mele; Nu te vom uita Gabi, La mulţi ani, Andreea”.

Dosarul a fost trimis în judecată însă, între timp, părțile s-au împăcat. Cotnac, inculpat în dosar, alături de R.V.G., a arătat magistraților că își retrage plângerea prealabilă pe care a depus-o împotriva celui din urmă, cercetat pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, pentru suma de 5000 de euro. Astfel, procesul penal față privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, a încetat, ca urmare a retragerii plângerii prealabile. Instanța l-a condamnat pe Cotnac la pedeapsa de 40.000 lei amendă penală, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, la pedeapsa de 30.000 lei amendă penală, pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, la pedeapsa de 30.000 lei amendă penală. pentru ameninţare. Contopite pedepsele, în final Cotnac va trebui să execute pedeapsa de 60.000 lei amendă penală.

La rândul său, R.V.G. a fost condamnat la pedeapsa de 8.000 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Parchetul Judecătoriei a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 30 septembrie, cu prim termen stabilit pentru 7 noiembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faruk doarme !
0
0
Au iesit municitori cu 20mil pe luna sa-i vorbeasca pe baietii destepti, ca voi muriti de invidie ca le merge
0
0
si de unde arunca aia cu 5000 de euro in secunda doi? mai spun unii ca nu sunt bani de pensii....
1
0
... INTERLOPILOR DE PE TERRA !!!
4
0
Gunoaiele Constantei. Prindeti-i pe toti.
4
0
dar cine sunt A.G. si I.C.? sunt nume sau marci de ciorapi?
12
2
Constanta orasul SIFOANELOR Loosers
8
4
Legea este complet de cacat. Chiar daca se retrage plangerea,din moment ce exista probe clare privind o infractiunr,este firesc ca persona faptuitoare sa fie sanctionata conform gravitatii. Asa orice interlop poate ameninta cu moartea pe cineva sa-si retraga plangerile ca el,cacatul de interlop sa scape si sa-si-si continue activitatea,sub obladuirea legilor .Nu este correct. De asta foarte multi nici nu mai reclama acte grave de violenta,de frica amenintarilor agresorilor si in plus de banuiala ca politia sau cei din justitie sunt bara-bara cu interlopii.
17
1
bravo bobe . teai scos cu banii ! te ajuta si fatza
5
1
Ar fii bine daca sar omora intre ei acesti jegosi care aduc numai prejudicii societati . Jeguri care nu merita sa traiasca .
20
2
Niste scursuri .
27
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218