REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

RAJA începe un al treilea proiect finanţat cu fonduri nerambursabile

RAJA începe un al treilea proiect finanţat cu fonduri nerambursabile

Replica API 2 septembrie 2013 | 00:00 219

Lucrări de modernizare, în Constanţa şi Ilfov, de aproape 50 de milioane de euro

Lucrări de modernizare, în Constanţa şi Ilfov, de aproape 50 de milioane de euro

Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa - Ilfov este un proiect finanţat prin Fondul de coeziune. Acesta este cel de al treilea proiect finanţat cu fonduri nerambursabile prin POS Mediu, conţinând lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile Buftea, Corbeanca şi Constanţa. Proiectul în valoare de 49.717.619 euro are o populaţie beneficiară de 114.552 locuitori, investiţiile propuse fiind adresate unui număr de trei unităţi administrativ teritoriale, de pe raza a două dintre judeţele unde RAJA îşi desfăşoară activitatea în calitate de operator regional: Ilfov şi Constanţa.

Proiectul îşi propune îmbunătăţirea accesului la sevicii de alimentare cu apă de calitate, de la 75% în 2008 la 99,85% după implementarea proiectului, reducerea pierderilor de apă prin reabilitarea reţelelor de distribuţie, îmbunătăţirea serviciilor de colectare a apei uzate, creşterea gradului de acoperire a populaţiei cu servicii de epurare a apelor uzate, îmbunătăţirea calităţii efluentului deversat în apele receptoare prin construirea unei staţii de epurare. Proiectul cuprinde de asemenea reabilitarea arterei de apă potabilă pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanţa, în valoare de 684.638 de euro, care cuprinde toate lucrările necesare pentru reabilitarea arterei de apă potabilă de pe bulevardul 1 Mai din Constanţa, aflată într-o avansată stare de degradare şi care produce frecvente avarii. "Valoarea proiectului este de 49.717.619 euro şi se adresează unei populaţii beneficiare de 114.552 de locuitori. RAJA va contribui cu 12% din valoarea proiectului. Este cel de al treilea proiect finanţat cu fonduri nerambursabile prin POS Mediu, conţinând lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile Buftea, Corbeanca şi Constanţa", a declarat Felix Stroe, preşedintele Asociaţiei Române a Apei. La conferinţa de presă organizată, vineri, de SC RAJA SA au participat Rovana Plumb, ministrul Mediului, şi Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. "Vreau să felicit SC RAJA SA pentru modul concret în care ajută la dezvoltarea României şi a judeţului Constanţa. Liderul clasamentului în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene este RAJA. Obiectivul Guvernului Ponta este de a absorbi cât mai multe fonduri prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Prim ministrul Ponta este deschis mediului şi protejării lui. Rugămintea mea către cei 350 de constructori pentru Programul Sectorial de Mediu este să tureze motoarele la maxin pentru o absorbţie a fondurilor cât mai bună, iar activitatea să se desfăşoare într-un mod foarte alert. Uniunea Europeană are posibilitatea să plătească pe mediu 300 milioane de euro pe lună, dar cu toate acestea virează doar 100 de milioane de euro, deoarece contractele nu sunt respectate de constructori", a declarat, Rovana Plumb. La rândul său, Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a declarat: "Toate proiectele au avut un model reuşit. Ştiu cum lucrează echipa la Constanţa. Ceea ce intră în sfera de activitate a acestei societăţi este dus la bun sfârşit. Absorbţia fondurilor europene se îndreaptă. 2013 a fost un an de vârf în ceea ce priveşte preţul, deficienţele sistemului, acordurile de parteneriat financiar. În acest an a fost o cu totul altă abordare. Săptămâna viitoare vor fi semnate primele contracte de competitivitate în valoare de sute de milioane de euro. Absorbţia fondurilor europene se îndreaptă. Va fi de asemenea modificată legea pe achiziţii publice".

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212