REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Raluca Turcan: „Îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale în privința recalculării“

Raluca Turcan: „Îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale în privința recalculării“

Replica API 12 mai 2021 | 23:19 1637

Reprezentanţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi cei ai Ministerului Justiţiei nu vor face publice variantele intermediare ale discuţiilor privind reforma sistemului de pensii speciale din Justiţie, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul convorbirilor avute cu ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pe tema recalculării pensiilor speciale din Justiţie.

Raluca Turcan

"În interiorul unui grup de lucru vom face proiecţii, calcule, vom pune cifrele în analiză, iar la final va rezulta o variantă finală. Cert este că am găsit deschidere şi avem un punct de vedere care pleacă din sistem, astfel încât în momentul în care vom veni cu o nouă variantă de sistem de pensii speciale cei care sunt beneficiari să aibă cunoştinţă de aceste propuneri şi în acelaşi timp şi toleranţă faţă de propunerile cu care vom veni. Am agreat împreună cu ei să nu discutăm public variantele pe care le-am agreat astăzi şi să venim la final cu varianta finală, cu propunerea finală, întrucât CSM este o structură colegială, presupune avansarea unor negocieri şi discuţii în interiorul CSM", a afirmat Raluca Turcan, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul Muncii a menţionat că există un sentiment de îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor, scrie Agerpres.ro.

"De asemenea, existând să spunem şi un sentiment de îngrijorare în rândul sistemelor beneficiare de pensii speciale este firesc ca lor să le fie prezentată varianta finală şi nu variante intermediare, întrucât legislaţia nu se face la televizor sau în presă, o pregătim aici şi comunicăm împreună cu ei. (...) Am agreat astăzi un lucru împreună şi cu ministrul Justiţiei, şi anume în momentul în care vorbim de recalculare a pensiilor, această recalculare se realizează asupra tuturor pensiilor, fie că vorbim de pensiile din sistemul judiciar, fie că vorbim de celelalte pensii. (...) În rest, detalii legate de ce valoare a veniturilor sau care este perioada de referinţă, aspectele acestea ţin de discuţiile interne", a precizat Raluca Turcan.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că nu este posibil ca pensiile de serviciu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel "echilibrat, cât mai aproape de salariu".

"Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil. Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale", a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va este rusine sa mai apareti si sa vorbiti, nu faceti nimic, doar vorbiti, de cumul pensie cu salariu ce se mai aude, ca din sistemul de aparare si ordine publica tot se pleaca la 47 de ani si se angajeaza la stat, dar daca bagati legea, ce faceti cu clientela politica. Va mai voteaza dracu, avem tineri inteligenti si voi angajati puturosii din armata si politie.
2
0
La munca frustatule daca vrei pensie.
3
1
Unde-i ponta cu nasul lui oprea izmenaru ?? Astia doi, sunt TATICII acestor pensii NESIMTITE, incorecte, imorale. Tocmai in sistemul.... ??!! Vai de noi !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920