REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Raluca Turcan nu vrea să mărească salariile bugetarilor: 'Nu vor exista hazardări'

Raluca Turcan nu vrea să mărească salariile bugetarilor: 'Nu vor exista hazardări'

Replica API 24 decembrie 2020 | 23:17 2198

Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar, dar Guvernul nu îşi propune să dea afară angajaţi din sistemul public, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, relatează Știripesurse.ro

"Eu cred că orice om simte că există supra-încărcări (ale aparatului bugetar, n.r.). (...) Nu-şi propune nimeni să dea afară oameni (din sistemul public, n.r.), cine pleacă cu această idee, să dea afară oameni, nu a înţeles nimic. Instituţiile trebuie făcute să funcţioneze şi am şi explicat în cadrul Comisiei că în momentul în care îţi propui să digitalizezi instituţiile publice, evident că şi funcţionarii trebuie să fie pregătiţi, evident că vor fi cursuri de perfecţionare şi vor intra într-un sistem din acesta de perfecţionare-evaluare, pentru că ţinta este de fapt să aduci instituţiile mai aproape de cetăţean, nu să te duci să dai afară oameni. Dacă ajungi ca instituţiile să fie mai aproape de cetăţean şi oamenii să se conformeze acestui deziderat şi ele să funcţioneze eficient, atunci nu e nevoie să dai afară", a afirmat Raluca Turcan, informează Agerpres, conform Știripesurse.ro

Pe de altă parte, aceasta a apreciat că în prezent este prematură luarea în discuţie a variantei unei majorări a salariilor bugetarilor în anul 2021.

"Este prematur (să se discute despre o majorare a salariilor bugetarilor în 2021, n.r.). Din partea mea nu vor exista hazardări din acestea legate de creşteri de venituri, pentru că ele creează aşteptare, iar mie mi se pare corect ca oamenilor să le creezi şi predictibilitate în materie de ceva ce aşteaptă (...) în materie de creşterea calităţii vieţii", a precizat Raluca Turcan.

Ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Raluca Turcan, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor patru comisii de specialitate au validat nominalizarea Ralucăi Turcan cu 24 de voturi "pentru" şi cu 16 voturi "împotriva".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de tara noastra condusa de liberali ca dna Turca!
2
0
Ia zii Raluco, este adevarat ca ai facut facultatea la Moskova?
2
0
cu ajutorul lor clasa politica de interlopi conduce Romania.
1
0
Ce bunaciune e milfeta asta. Clantza cat cuprinde.
3
0
Du-te fa dracu.o secretara cu aere de manager
6
0
Auzi Girafa, nu e deajuns sa blochezi salariile bugetarilor. Si asa sunt f.f. mari. Urgent sa adopti o grila de salarizare pentru bugetari. Un salariu pentru o functie de conducere la stat sa nu depaseasca 70% din salariul decent al Presedintelui Romaniei.
1
6
un lucru esential, la bugetari evaziunea fiscala este ZERO deci din orice marire pe hartie, aproape jumatate ramane tot la stat sub forma de taxe si impozite pe cand la privat muncesc sclavii pe salariul minim si restul in mana astfel au tot la netul bugetarului! Si bineiteles profitul baban se duce la patron!!!
6
1
Dna Turcan a avut mare noroc cu ,,draga Stolo" ....... a avut o trambulina buna cu arcuri la saltea....
8
0
...felicitari pentru initiativa dvs..salariile bugetarilor se ridica la sume astronomice...nu fac..nimic...nimic..nimic...cand fluturasul anunta in scris un rest de plata de circa 65-75 milioane lei...ce ziceti??este normal...???pei dna TURCAN...bafta...
6
5
mars dreacu ca salariile nu cresc pentru ca voi sifonati toti banii munciti cu greu de altii, aveti prime tichete de vacanta concedii babane si ce trebuie sa faca un angajat din privat la voi angajati o ceata de lenesi grasi
3
3
primaria, care face si desface orice!Aici se castiga dupa ...munca si... rasplata voturilor acordate in campaniile electorale a primarilor!
1
1
Tipic romanesc, toti frustratii isi doresc sa se taie salariile bugetarilor. Dar de ce nu cresc salariile cat ale bugetarilor, la asta v ati gandit vreodata? Nu. Voi va bucurati ca le taie pe ale bugetarilor. Tipic romanesc, sa moara si capra vecinilor. Imputita natie de roman . Pe pamant sunt oameni si romani.
13
2
Foarte bine.
2
6
Sa iti iau moaca in carici bulangiule
4
4
E foarte bine, boule! Pune mana pe baros, ca iar iti taie patronul din salariu. Eu saptamana asta sunt in concediu medical, trebuie sa fac cumparaturi, ca imi intra doua salarii de bugetar in casa. Tu, tot un sclav la patron ai sa mori!
5
5
In nici o tara din lumea a treia nu exista un numar atat de mare de bugetari raportat la cei din privat si in nici o tara nu exista atatia care iau pensii speciale si au frecat motanu toata viata.
8
5
e bineee.si pdl-ul lui PETROV plin de actuali pnl-isti au taiat din salarii.pnl dispare ,pesdeaua castiga detasat iar si tot asa....
10
3
Desfiintati locali!O adunatura de puturosi, analfabeti si obezi!
23
1
Pentru desteptul de la 16.24, e bine sa stai pe scaun si sa suferi de obezitate fiind bugetar,nu? v ati obisnuit la mocangeala..voi si restul nesimtitilor de bugetari ... ca mancanca banul public..ordinarule
11
8
Ea nu trebuie sa mareasca nimic ci doar sa aplice legea in vigoare ca d'aia-i lege.Iar legea zice 25% 2021,25% 2022.Esalonarea viperei rosii PSD.
12
1
Stai linistit, boule, ca de la anu ne mai maresc cu 25% salariul, bugetul e deja facut, cuprinde si aceasta majorare. Tu, pupa-l in p..a pe patron, pe 2000 de lei, in continuare.
8
13
prin primarii sunt functionari care nu au habar pentru ce au fost angajati. Incompetenta.,dar acum cativa ani PSDul i-a lasat sa-si negocieze salariile ,astel le-au dublat.
13
4
FT BINE BULANGII IAU O GROZA DE LOVELE FRECAND PITICU
13
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272