REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Raluca Turcan: Sunt trei scenarii privind anul scolar, unul dintre ele este repetarea acestuia

Raluca Turcan: Sunt trei scenarii privind anul scolar, unul dintre ele este repetarea acestuia

Replica API 23 martie 2020 | 11:20 3612

Sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat, a declarat la RFI vicepremierul Raluca Turcan,care spune că a cerut o analiză ministerului de resort.

Raluca Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului: ”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privința anului școlar: ”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”.

Raluca Turcan spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand o vad pe proasta asta mi se face dor de inteligenta lui Dancila
1
0
Dancila nu a repetat niciun an si care e problema. a ajuns premier.
2
3
Va rog,nu i mai postati poza!!!
9
0
Eu nu am fost pe la scoala dar mi am tras diplome si am ajuns mare in pnl fara prea multa scoala.
8
0
retardooooo
13
2
PROPUN SA O FOLOSIM PE TURCAN PE POST DE ROBOT PURIFICATOR DE AER SI SUPRAFETE ORICE VIRUS DISPARE IN PREZENTA ACESTUI MONUMENT AL PROSTIEI
13
2
Jos Turcan ! E o proasta !
18
2
cum adica???sa mai repetam anul scolar???asta nu s-a intamplat niciodata in ROMANIA...va rugam sa va dati doua palme peste gura..sincer...VA RUGAM...
15
3
Andronescu ramine in istorie ptr ca adesfiintat scolile profesionale iar Turcan cu aceasta afirmatie oribila -----politicieni de 2 bani
17
2
Raluca Turcan, esti o mare loaza. Stai jos, 4.
14
2
Pentru sanatatea copilului meu sunt de acord cu inghetarea anului scolar.Pierde un an ,dar castiga restul.
4
16
Bravo bravo
9
4
Sa repete ma-ta anul scolar. Se decaleaza programul examenelor si asta este!
20
3
si daca urmeaza din noiembrie covid 20,copiii astia numai termina scoala in veci
16
2
Orice cuvant spune, e o aberatie. E depasita rau.
17
3
Guvernul BOC, de mana cu asta, a inchis 67 de spitale in Romania! Azi, cand nevoia de spitale e mare, sa nu uitati de unde vi se trage! Mult tupeu are vaca asta si mult mizeaza pe uitarea voastra!
39
10
exista sui un al 4-lea scenariu...sa o sugi fara sa o umezesti...rapandula analfabeta..sa o iei si pe Monica Macovei ..sa se uite..
16
7
Si daca epidemia revine in toamna, cum e de asteptat, reluam si anul scolar viitor? In ritmul asta, cand vor termina actualii elevi liceul, vor iesi direct la pensie... Dar cine a intrebat-o pe proasta asta cand si cum se va incheia actualul an scolar? Dar de viitorul copiilor astora mai e cineva interesat? Cum sa le rapesti un an din viata, cu ce drept, proasta satului?!
21
5
Si toata lumea analfabeta ca tine.Esti mai proasta si decat Dancila.
17
7
ralu , comentarii din birou sau din bucatarie .........nula la nula politic , vorba bulgarilor . taci , gandeste mult si pe urma rosteste .
9
8
Raluca,ai auzit de home-schooling?Tu si sefii tai sunteti interesati doar de anticipate,caderi de guverne etc.Habarnistilor!
17
6
si daca se mai potoleste pandemia pana in iunie, nu e nimeni nebun sa bage sute de mii de copii in clase sa re-aprinda epidemia. Cu masuri exceptionale, poate se reia ceva din septembrie, octombrie incolo. Anul asta scolar e gata, nu-l mai invie nici Lazar, nici nimeni.
14
6
Chiar asa prosti sunt incat sa nu se gandesca sa decaleze anul pana prin iulie august si sa aibe vacanta doar o luna? Sa comaseze putin materia si asta e ...
11
9
Daca ne lasati copii repetenti sa nu mai veniti la alegeri. Dizolvati PNL si intrati toti in PSD ca sa nu mai fie confuzie printre romani.
12
7
Si eu am un scenariu: sa dispareti de pe scena politica,sunteti incapabili toti.
24
5
v ati convis astia cu muie psd,muie jandarmeria ce ati ales.
21
5
Daca atag ati fost in stare sa aveti ca lideri sunteti praf. Vai de tara asta cu politicieni de doi bani ca psd,pnl,pmp,usr. Pai sa va spuna toata lumea lucrurile pe care ori le stiti dar nu le spu eti ori sunteti prosti si nu le stiti. Scoala oricum nu se mai face de mult timp in scolile noastre. Totul se reduce la meditatii,meditagii,meditatii,meditatii. Cum sa repetati anul scolar? Care an scolar? Virusatilor din guvern
18
4
Caricaturi de politicieni. Niste banditi si tradatori de tara din PDL.
21
7
Radule, mare dreptate ai, sunt perfect de acord cu tine!
14
8
Duva'n mortii vostrii de idioti patentati . Cu partidul vostru cu guvernul matii, cu totii sa va duceti cu picioarele inainte la alegeri. Ati ales voi sa faceti experimente in Constanta hotii hotilor ce sunteti. Dar adevarul ca nu numai voi ci toti nenorocitii si toate partidele care ati adus tara asta in halul in care este acum. Fara identitate, fara industrie fara nimic. Toti pe care scrie politica, toti fara exceptie ar trebui sa fiti impuscati sau puscarie pe viata pentru aceleasi motive pentru care l-ati acuzat pe Ceausescu, de la subminarea economiei pana la genocid pentru
27
8
Numai idioti. Astia au zis de anticipate si amana alegerile, acum repeta anul scolar. Voi sunteti repetenti pentru noi.
27
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212