REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Raluca Turcan: Trebuie să ne autoeducăm

Raluca Turcan: Trebuie să ne autoeducăm

Replica API 23 iunie 2020 | 00:00 1053

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat, luni, într-o declaraţie de presă la Alexandria, că Guvernul a gestionat bine criza creată de noul coronavirus, menţionând totodată că "virusul este în comunitate şi trebuie să ne autoeducăm în concordanţă cu restricţiile ce se impun", revenirea la starea de urgenţă depinzând de efortul pe care cetăţenii sunt dispuşi să-l facă în acest sens.

"Am văzut, la final de săptămână, evenimente în ţară, imagini în care românii, din dorinţa de a folosi la maximum noile măsuri de relaxare şi de a recupera timpul în care au stat în izolare, să nu mai ţină cont de aceste restricţii care trebuie să devină în perioada următoare de timp o constantă în viaţa noastră. Viaţa noastră s-a schimbat, nu mai este aceeaşi. Virusul este în comunitate, în societate va trebui noi înşine să ne autoeducăm, astfel încât raportul efort individual - efort al instituţiilor să rămână în continuare unul echilibrat. Până acum am avut o gestiune bună, şi din perspectiva autorităţilor în gestionarea crizei, dar şi din perspectiva oamenilor", a afirmat Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că revenirea la starea de urgenţă depinde de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare cetăţenii.

"Aş vrea să nu ne gândim la revenirea la scenariul de stare de urgenţă şi am spus: lucrul acesta depinde foarte mult de efortul pe care sunt dispuşi să îl facă în continuare oamenii, în acord cu deciziile guvernamentale. Noi vrem relaxare, pentru că această relaxare are un impact pozitiv şi asupra vieţii sociale şi asupra repornirii activităţii economice, dar relaxarea trebuie obligatoriu acompaniată de o schimbare a conduitei oamenilor, care, pur şi simplu, trebuie însuşită şi să devină practică normală", a precizat Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, au fost prezenţi, luni, în Teleorman, într-o vizită de lucru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ASA ESTE. TU PRIMA!
5
1
Cine vorbeste de educatie??? Cand o vad pe asta imi dau seama ce desteapta era Dancila
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272