rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

UMILINŢĂ şi REVOLTĂ la Mangalia:

RĂMÂI INTERZIS! Sesizări la Poliţia Locală şi Protecţia Copilului pentru că un copil cu dizabilităţi deranja vecinii când plângea!

Darius este un băieţel de opt ani, frumos, vesel şi special, care locuieşte cu mama lui în Mangalia, în timp ce tatăl munceşte în străinătate. Iar pentru că este un copil special, are puţine bucurii, cum ar fi mersul de-a buşilea, plânge mult şi face gălăgie, fără să înţeleagă când îi spune mama lui că locuiesc la bloc, iar vecinii vor să doarmă. În termeni medicali, Darius este un copil cu dizabilităţi, non-verbal, diagnosticat cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Dar ce se întâmplă când vecinii, la rândul lor, au un nou-născut, cu probleme medicale serioase, care necesită odihnă, iar zgomotele şi plânsul lui Darius îl sperie şi îl trezesc mereu din somn? Se ajunge la certuri, sesizări la Poliţia Locală Mangalia, reclamaţii la Protecţia Copilului Constanţa şi un dosar pe rolul instanţei de judecată pentru discriminare.

Umilinţă şi revoltă. Asta simte mama unui băieţel de opt ani, din Mangalia, care a ajuns să ceară instanţei de judecată să îi facă dreptate, acuzând vecinii de discriminare, după ce aceştia au sesizat autorităţile locale mangaliote, respectiv Poliţia Locală, dar şi Protecţia Copilului, deranjaţi de zgomotele făcute, zi şi noapte, de Darius. Însă, spune femeia, nici în instanţă nu a găsit înţelegere.

Întreaga situaţia s-a petrecut la sfârşitul lui 2016 – începutul lui 2017, când familia Manolache a închiriat un apartament la un etaj superior al unui bloc din Mangalia. A culminat în ianuarie 2017, cu chemarea Poliţiei Locale de patru ori în interval de aproximativ 24 de ore, de către vecini, familia N.S.B şi A.B., a relatat Iuliana Manolache.

„Îi deranja că băiatul, care are dizabilităţi, mergea de-a buşilea şi plângea!”

„Erau deranjaţi de faptul că băiatul făcea gălăgie, pentru că mergea de-a buşilea. Când au venit vecinii la uşă, le-am explicat, frumos şi politicos, cu copilul în braţe, că este un copil cu dizabilităţi, nu merge singur, din când în când merge de-a buşilea, nu pot să îl opresc să meargă astfel, este singura lui mişcare. El nu merge de-a buşilea toată ziua, doar de două sau trei ore pe zi. Asta în deranja! Că mergea de-a buşilea sau că plângea. Dar nu au vrut să înţeleagă. Îmi băteau în tavan, mereu, tare, în ţevi, cu scopul de a mă determina să plec, mi-au şi spus.

Ea (n.r. A.B.) îmi zicea să găsesc o soluţie, că îi deranjează pe ei şi copilul lor. Dar ce soluţie pot găsi? Să-l închid pe balcon, ce pot să fac?”, ne-a povestit mama băieţului special.

Avertisment scris de la Poliţia Locală pentru gălăgia făcută de copil

Femeia susţine, deşi nu are dovezi în acest sens, că vecinii ar fi recurs inclusiv la măsuri drastice, că i-ar fi tăiat cauciucurile maşinii şi i-ar fi spart farurile. „Întâi au venit la uşă, apoi mi-au tăiat cauciucurile maşinii, iar atunci le-am făcut eu reclamaţie la Poliţia Mangalia. Mi s-a spus că dacă nu i-am văzut, nu au ce să facă. Lucrurile au rămas aşa. Dar ei, vecinii, nu s-au oprit aici. Au început să cheme Poliţia Locală pentru tulburarea liniştii. A venit Poliţia Locală la uşa mea de patru ori în interval de 24 de ore! Iar poliţiştii locali îmi spuneau că pe ei nu îi interesează, că nu trebuie să se facă gălăgie în orele de linişte. Ce puteam să fac, în orele respective trebuia să îi pun (n.r. copilului) bandezivă pe gură sau mai ştiu eu ce?!

Mi-au dat avertisment, l-am semnat, dar ulterior l-am contestat în instanţă şi am câştigat. În avertisment se menţionează că zgomotele sunt produse de un copil cu dizabilităţi şi îi deranjează pe vecini”, a mai povestit Iuliana Manolache.

Sesizare la Protecţia Copilului pentru maltratarea băieţelului

A urmat, spune femeia, o reclamaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cum că şi-ar neglija copilul. „Mi-au făcut reclamaţie la DGASPC Constanţa, la departamentul pentru intervenţie în situaţii de abuz, neglijare şi violenţă în familie, pentru neglijarea şi maltratarea copilului. Ei ştiau că este un copil bolnav, care nu conştientizează ce face. Degeaba îi spun să tacă, nu înţelege. M-au reclamat, am fost anchetată de Protecţia Copilului, au făcut verificări, au văzut că nu este cazul de neglijenţă. Eu sunt singură cu copilul, soţul munceşte în străinătate”, a continuat mămica indignată.

Supărată, femeia s-a decis să îi dea în judecată pe vecini, acuzându-i de discriminare.

„M-au exasperat cu ameninţările, cu reclamaţiile. Nu poţi controla o persoană cu dizabilităţi să nu facă gălăgie. Bine, câtă gălăgie poate să facă, mai ales un copil? Ei au exagerat cu Poliţia. Când a venit primul echipaj, eram în baie, îi făceam baie copilului. Mi-au spus că dacă am eu o frustrare – frustarea fiind copilul! – nu înseamnă că trebuie să deranjez vecinii. Nu am avut cui să explic. Ultima sesizare a fost făcută într-o dimineaţă, când copilul dormea, ce gălăgie putea să facă?

Sesizarea în instanţă a fost în aprilie 2017. Martori am chemat două poliţiste locale. De fiecare dată le-am chemat în casă, le-au spus că nu pot să stau la uşa locuinţei, să las copilul nesupravegheat. La ultima sesizare, au înţeles, au mers la vecini şi le-au spus să nu mai facă sesizări”, a continuat femeia.

Decizia instanţei: respinge acuzaţiile de discriminare

După aproximativ un an, timp în care au avut loc mai multe termene şi au fost audiaţi martorii, dar a fost solicitată şi o anchetă Protecţiei Copilului Constanţa, pe data de 18 aprilie a.c., Judecătoria Mangalia a respins cererea Iulianei Manolache şi a soţului ei, Darius Marian Manolache, prin care îi acuzau pe vecini de discriminare. De asemenea, i-au obligat la plata a 500 de lei, cheltuieli de judecată pentru pârăţii N.S.B. şi A.B. şi firma de transport deţinută de aceştia – de menţionat că în cererea de chemare în judecată a fost menţionată şi firma, stipulându-se că bărbatul ar fi lucrat de acasă şi ar fi fost deranjat de zgomotul produs de copil în timpul activităţii.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanţii Manolache Darius Marian şi Manolache Iuliana în contradictoriu cu pârâţii Bărăitaru Nicolae-Sergiu, Bărăitaru Anca, Euroflash Logistics S.R.L. şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, astfel cum a fost precizată. Obligă pe reclamanţi la plata către pârâţii B. N.-S., B.A. şi E.L. S.R.L. a sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat ales). Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Mangalia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.04.2018”, este decizia emisă de instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă, iar mama lui Darius este hotărâtă să meargă mai departe şi să o conteste la instanţele de judecată superioare.

Darius, un copil special, purtat mai mult în braţe, de teama unor noi reclamaţii la Poliţie

„Băieţelul are opt ani, cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Nu prea reuşim să comunicăm, este non-verbal. Are unele cerinţe, de exemplu dacă vede sticluţa cu apă mi-o cere. Eu pot să îi explic mult şi bine că nu înţelege nimic. Dacă ţip mai autoritar la el, se sperie. Ei sunt mai sensibili. Nu vreau să ţip mereu la el. Practic, aşa mă obligau să fac! M-au speriat, bătându-mi în tavan mereu, nu l-am mai lăsat să meargă de-a buşilea. Îl ţineam numai în braţe sau pe canapea şi a devenit mai frustrat. De teama Poliţiei nu l-am mai lăsat să facă nimic, să meargă de-a buşilea. Copilul, normal, fiind singura lui posibilitate de mişcare, s-a frustrat, a dezvoltat atunci un comportament mai agresiv. I-am limitat puţinele lui mişcări şi a început să se tragă de păr, se loveşte, muşcă. Foarte rar l-am mai lăsat pe jos.

Le-am explicat, le-am şi spus, bucuraţi-vă de copilul vostru, lăsaţi-mă pe mine aşa cum sunt, cu el. Cum tu trăieşti în blocul acesta, aşa vreau să trăiesc şi eu. Dar mi s-a răspuns să ne mutăm la casă sau în intervalul de linişte, între 14,00 – 16,00 şi de la ora 22,00 – 06,00 să nu mai facem gălăgie. Şi acum verdictul acesta. Copilul acesta deranjează, căci este cu handicap!”, îşi spune mama îndurerată păsul.

În aceeaşi perioadă, copilul vecinilor a fost supus unei operaţii complicate

Se impune precizat că, la rândul lor, familia N.S.B şi A.B., acuzată de discriminare, are un copil de aproximativ un an. La momentul respectiv, la începutul lui 2017, abia se născuse şi la doar trei luni de viaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe. Zgomotele produse de Darius, câteodată până la ore târzii în noapte, după cum spun vecinii, aveau darul de a-l speria şi a-l trezi din somn. În acest context, discuţiile care iniţial au fost civilizate, ca între vecini, s-au încheiat cu reproşuri şi vorbe grele. Cât priveşte acuzaţiile de vandalizare, se pare că în zonă, în perioada respectivă, au fost vandalizate mai multe autorisme, vecinii acuzaţi negând vehement că ar fi avut vreo implicare.

În ceea ce priveşte reclamaţia la Protecţia Copilului, se pare că aceasta a survenit în contextul în care vecinii s-au alarmat, auzind, frecvent, cum Darius plângea incontrolabil, câteodată şi mai bine de o oră.

Reprezentanţii DGASPC Constanţa au confirmat pentru „Replica de Constanţa” faptul că a fost realizată o anchetă, în urma solicitării primite de la instanţa de judecată, anchetă desfăşurată de Direcţia de Asistenţă Socială Mangalia.

În prezent, ambele familii s-au mutat din blocul respectiv, fiecare în căutare de mai multă linişte. Au rămas să se „războiască”, însă, prin sălile de judecată...

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 21 aprilie 20187968
Comentarii

08Dreptul la viata(24 apr 05:32)
Copiii trebuie integrati in societate.oricum, viata lor e infinit mai grea. Este dureros ba chiar socant sa citesti astfel de comentarii.
00Nu conteaza(22 apr 15:46)
unde stai, nici la curte nu ai liniste daca in zona sunt indivizi fara bun simt, care asculta muzica cu tot cartierul sau construiesc de ani de zile, la orice ore au ei chef. Cred ca si piramidele au fost facute mai repede decat casele lor.
012Gagauza(22 apr 14:00)
Un copil cu nevoi speciale nu-i un produs pe care-l comanzi si, daca deranjeaza vecinii ca face galagie il dai retur....Copilul e al tau...pe viata! Nu-ti doresc sa cunosti drama noastra a parintilor...eforturile pe care le facem agatandu-ne de speranta ca intr-o buna zi starea lor va fi mult mai buna.
09Vio(22 apr 09:57)
Offf...foarte complicat...daca au ajuns in sala de judecata , inseamna ca orice negociere pasnica nu a dat roade... bietii oameni. ..
022Cristi(22 apr 08:14)
Sper ca bunul Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti mai departe.Regret nespus sa vad atata rautate din partea oamenilor si mai ales sa vsd cat de imbecili si cat de ordinari pot fi acei judecatori si acei oameni care tot reclama.Inainte sa judecst si sa aruncati cu pietre in familia respectiva si asa batuta de soarta, cu un asemenea necaz, sa-i multi lui Dumnezeu ca nu v-a dat si voua o asemenea soarta!
11Popartac si(21 apr 22:36)
Dobrescu pregatiti fustitele
244Mutati-va langa un handicapat(21 apr 22:25)
Voi, inimosilor, mutati-va voi langa un astfel de handicapat. Cand vrei sa te odihnesti, si nu o poti face. NU am ajuns ca altii sa ne dicteze cand sa ne odihnim in propria casa. Repet: mutati-va voi langa el, si dupa o saptamana mai scrieti pe aici.
921Sorin(21 apr 21:08)
Sa ma kakao in gura la acei care se plang, fereasca sf. sa aveti si voi asa probleme, grija dumnezeu e sus nu doarme
232Adina(21 apr 20:28)
Mno pai cum. Atata rautate in comentarii... pot sa pun pariu ca 90% sunt de la parinti cu copii tipici, clasicul nesimtit de 9 ani rasfatat care habar nu are ca deranjeaza vecinii. De fapt nu, el nu deranjeaza pentru ca nu este un copil cu handicap, este un copil "normal, care se joaca." Apropo, justitiarii lu' peste, astia de considerati ca cel mic chiar ii deranja pe cei de sub ei... orele de liniste sunt intre 13 si 14. Atat. Cand da vecinu' gauri in pereti nu va mai deranjeaza. Mi-e sila.
021Eduard(21 apr 20:01)
Dar copiii sanatoai ai vecinilor de deasupra care alearga ore in sir incaltati,arunca toate pe parchetul laminat,umbla cu role,trotinete prin casa si vin de la plimbare seara la 11-12 si se linistesc abia pe la 1 noaptea.Imposibil de suportat.
279trezeste-te dobitoaco(21 apr 18:41)
Gagauzo de la 16:52 esti tampita universului.Exista compasiune fata de copil dar pana la un punct.Nu e vorba de o zi cum spui.E vorba de traiul permanent intr-o locuinta in care nu te poti odihni,trai,invata.Fiecare are suferinte,dureri,etc.Cum poate acei oameni sa se recupereze daca in toate zilele acei oameni aud incontinuu zgomote in tavan? Exista o limita a simtirii si nesimtirii fata de ceilalti.Stii ca membrii familiei exasperate de zgomote pot sa aiba daune in viata? Copiii sa nu poata invata si sa aiba rezultate slabe la scoala? Din cauza unor vecini bolnavi netratati.
426Pray4abetterfuture(21 apr 16:52)
Ma rog Domnului Dumnezeu pentru imbunatatirea starii copilului cat despre mama....este ingerul lui protector. Inainte sa aruncati cu piatra, va recomand sa incercati o zi sa aveti grija de un copil cu nevoi speciale.
2820Vorbiti mult si prost(21 apr 14:21)
Cei care va tavaliti in comentarii despre compasiune si alte sentimente va afalti ca prostii- n treaba.Nu sunteti patiti si de-asta vorbiti de compasiune.Sa va vina voua niste vecini ai caror copii bolnavi sa duduie planseul apartamentului vostru,sa va zornaie lustra la 4 dimineata ca asa vrea copilul.Atunci sa vedem ce msj dati.Si sa mai dormiti dupa programul pe care vi-l faca copilul altuia.Si sa mergeti odihnit si pregatit la serviciu.Nu va mai dati milosi ca nu stiti ce inseamna in permanenta zgomotele in planseul apartamentului.E tortura pt un om care trebuie sa se odihneasca sau sa inve
1824ene(21 apr 14:02)
Mai exista compasiune in poporul asta rau si inapoiat ? Cum sa nu intelegi o asa drama ? Animale...
336Procurorul(21 apr 13:08)
Niste cretini, Iuliana , numai cine nu te cunoaste nu stie cat ai luptat pentru avest copil , inca din maternitate cand te-ai agatat de orice farama de speranta .... niste inadaptati care nu stiu ce este lupta de zi cu zi .....
220Cetatean(21 apr 12:39)
Oricum o dai nu e bine
929Mama(21 apr 11:46)
Sa va fie rusine pentru comentariile voastre sunteti o mizerie a societati si de asta sa ajuns cu tara noastra in deradere ca sunteti niste nemernici incompetenti cum Dumnezeu mati vrei sa faca un copil sa taca din gura cu probleme grave de sanatate voi sunteti cei handicapati nu copilasul acela voi va faceti copilu sa taca cu palemele si pumni de asta si ajung mai tarziu infractori si scursuri ale societati de buna crestere ce le o oferiti prin bataie. Lasati copilul in pace nici putinele lucruei care si le poate dezvolta nu i se permite de ce ? Ca sunteti voi nemernici
442r.i.(21 apr 11:08)
nu-mi vine sa cred atata rautate in comentarii. oamenilor care nu aveti copii cu probleme credeti ca noi mamicile putem astupa gura copiilor cu dizabilitati?nu puteti voi sa linistiti un copil normal care intelege si ii cereti sa nu mai planga dapoi la un copil care nu intelege ce ii spui,daca il doare ceva si nu stie mama ce anume il doare. voi ce faceti cand un bebelus plange si nu stiti cum sa-l linistiti ,asa e si cu copilul cu probleme. credetima eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu o fetita cu retard sever dar am noroc ca mai exista si vecini intelegatori. multa sanatate mamica
637Unul(21 apr 09:59)
Sa le dea si lor dumnezeu la fel si cat despre instanta sunt de tot kk
3815M.T.(21 apr 09:55)
Au dreptate sa fie revoltati vecinii... Pai , copilul bolnav daca plange noaptea , merge de-a busilea , cum plm mai sunt oamenii aia buni de munca sau alte activitati , a 2-a zi...?!?
1834....(21 apr 09:50)
Satulul nu o sa- l inteleaga niciodata pe cel flamind , bolnavul nu o sa fie inteles de cel sanatos ! Cind o sa aveti in familie un caz din acesta o sa intelegeti , deja aceasti parinti traiesc o drama daca mai sint si reclamati pe la politie e clar ce oameni de joasa speta au ca vecini ! Spuneti fereasca dumnezeu si vedeti- va de treaba !
126alupulica(21 apr 07:57)
mangalia... sa vedeti la navodari. de cate ori tipa copilul , perfect constient, de la prea mult alint , inregistrez cu telefonul, doar de la mine din casa. am reclamat la politie, etc. si mi-a facut in octombrie plangere penala pt hartuire. hartuire? am adunat toate clipurile, pus pe cd, plangere penala pt inducerea in eroare a organelor de pol si ... parte civila in proc penal, impotriva ei si a avocatei ce intocmeste plangerea. 5000 de euro in solidar. buumm... cand minti, fa-o dracului cu cap, ca eu nu te iert...
2915Asta e idioata(21 apr 05:55)
In ce consta discriminarea cand l-a tratat firesc, cerandu-i sa se alinieze normei la fel ca toata lumea?
194Asta.bolnav(21 apr 04:09)
Nu e.fisu.lu.dobrescu? Ca si ala.e.handicapat
4413Calin(21 apr 02:40)
Eu m-am cam saturat de "nevoile astea speciale " care tropaie peste nevoile elementare ale celorlalti.
4421toti Oamenii au drepturi(21 apr 00:36)
Ce vrea familia? Care sunt drepturile celorlalti vecini? Au vecinii dreptul sa se odihneasca in apartamentele lor pt o noua zi de munca fara sa fie deranjati de vecini cu prob.medicale? Au dreptul copiii care merg la scoala sa invete in casa in liniste lectiile pt a doua zi la scoala fara sa fie deranjati de vecinii cu prob medicale? Ce faceti? Distrugeti psihic oamenii normali din cauza unui bolnav care are alte nevoi? Unii se muta la curte pt confortul unui catel si ca sa nu deranjeze.Si familia cu copilul cu prob.medicala ar trebui sa se mute la curte pt confortul propriu dar si al altora.
328Vedeti(21 apr 00:10)
Ce dracu faceti copii, va distrugeti viata. Ala handicapat celalalt operat. Va complicati viata si asa scurta
108Politia locala(20 apr 23:25)
E cu pozatul masinilor,nu i deranjati
mai mult...Replica
26 mai 00:09ReplicaReal Madrid a câştigat Liga Campionilor, 'graţie' portarului de la Liverpool!

Gafele de proporţii ale lui Karius au decis finala Ligii Campionilor! Real Madrid a câştigat a treia finală...671

26 mai 21:49ReplicaAmbulanţă aflată în misiune, lovită în plin de o Dacie, într-o intersecţie din Constanţa!4263
26 mai 23:57ReplicaÎncă o persoană a fost în pericol de înec, la Mangalia: salvată de cei care făceau kitesurfing!1931
26 mai 19:24ReplicaHoria Brenciu, live pe Facebook LA VOLAN! VIDEO

Accidentul violent din Ungaria, în care au murit nouă români, pare că nu i-a învățat minte pe oameni să nu mai...2507

26 mai 18:16ReplicaDoi adolescenţi au fost la un pas de înec, la Mangalia!4090
26 mai 15:47ReplicaACCIDENT RUTIER cu 3 răniți, la Ovidiu!4853
26 mai 23:32ReplicaSector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase...7720

26 mai 00:00ReplicaSCANDALUL dintre o angajată şi firma defunctului Oancea a ajuns în instanţă: totul a pornit de la… vestimentaţie!5226
26 mai 00:00ReplicaJALE cu parcarea la Spitalul Judeţean! Un bărbat şi-a lăsat maşina pe strada Călăraşi pentru a merge cu bebeluşul la Urgenţă5587
26 mai 08:50ReplicaÎncă o ‘demolare’ solicitată de primărie, pentru lucrări neautorizate! este vorba despre o sală de fitness!

Imobilul în care funcționează o cunoscută sală de fitness din Constanța urmează a suporta ”mici” modificări,...3703

26 mai 23:43ReplicaPrimăria Adamclisi plăteşte datorii ‘moştenite’ de la fostul primar1500
26 mai 00:00ReplicaZECI de social democraţi migrează către ProRomânia: iată lista parlamentarilor care îi spun ‘pa’ lui Daddy3954
Vremea
20.4°19.4° - 20.8° duminică, 27 mai 2018
câțiva noriUmiditate: 94%
Vânt: 8.56 m/s din NE
Presiune: 1031.85 milibari

Loto
6/491714333847
5/4091921343540
joker17284142435
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mai 00:00SportSteaua, remiză cu Dinamo: 1-1

Stadionul Giulești - Valentin Stănescu a fost ales ca loc de desfășurare pentru play-off-ul Ligii 4 din România,...493

26 mai 00:00SportConstănțeanca Simona Halep a numit orașul în care ar vrea să se mute: "Îl iubesc!"

Liderul mondial Simona Halep, 26 de ani, a dezvăluit că i-ar surâde o eventuală mutare în Paris, orașul în care a...1546

26 mai 00:00SportFlorin Andone va semna pentru echipa engleză Brighton & Hove Albion, din Premier League

Atacantul român Florin Andone (25 ani) va semna un contract cu Brighton & Hove Albion, care a ajuns, vineri, la un...430

26 mai 00:00SportDouă audieri la Poliţie, într-o singură zi. Ilie Năstase, după ce a condus un scuter fără permis: M-au testat din nou. Stăteau la pândă

Ilie Năstase a declarat vineri, după ce a fost dus la Poliţia Rutieră, că poliţiştii stăteau la pândă şi a...927

Local
26 mai 00:00LocalSute de mii de articole de sticlărie, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în data de...478

26 mai 00:00LocalStudenţii sportivi de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, premiaţi la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

În perioada 19-20 mai a.c., pe stadionul Nicolae Dobrin din Municipiul Pitești au avut loc Campionatul Național...402

26 mai 00:00LocalIncendiu în judeţul Tulcea, în apropiere de gară!

Stația de pompieri Babadag a intervenit, vineri, 25 mai, pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată...393

26 mai 00:00LocalOctogenar dispărut din Lumina! L-aţi văzut?

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Constantin Gagu, în vârstă de 85 de ani, din localitatea...402

26 mai 00:00LocalGala „Omul Anului 2017 în Forţele Navale”: Iată cine sunt cei mai buni şi mai apreciaţi marinari militari!

Festivitatea de premiere a câștigătorilor secțiunilor prezentate în cadrul Galei „Omul anului 2017 în Forțele...486

26 mai 00:00LocalCondamnat pentru că a condus fără permis!

Valentin B. a fost trimis în judecată, la data de 22.11.2017, pentru conducerea unui vehicul fără permis de...648

26 mai 00:00LocalLecţie despre viaţă, ţinută de psihologul Carmen Pilici şi actorul Tiberiu Roşu la Colegiul Mihai Eminescu

O lecţie despre inteligenţa emoţională, impulsul de a minţi şi despre cum pot fi înţeleşi mai bine oamenii din...421

26 mai 00:00LocalBărbat din Tuzla, prins băut la volanul unei maşini, pe un bulevard din Constanţa

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 25 mai a.c., au depistat un bărbat, de 32 de ani, din...550

26 mai 21:20LocalDotări la standarde europene la Spitalul Județean Constanța

Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol...820

26 mai 21:19LocalAcademia Navală „Mircea cel Bătrân” preia preşedinţia Forumului Educaţional Naval al U.E. şi NATO

În premieră, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” va fi gazda, în perioada 29 mai - 1 iunie, a celei de-a XXI-a...526

Politică
26 mai 00:42PoliticăSeniorii constănţeni, premiaţi de municipalitate

Seniorii constănțeni au fost premiați de către primarul Decebal Făgădău și viceprimarul Costin Răsăuțeanu,...438

26 mai 00:58PoliticăLa Cernavodă se montează 10 platforme subterane

În oraşul Cernavodă a început montarea celor 10 platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere. Montarea...988

26 mai 00:41PoliticăFost președinte TSD, Mihai Sturzu, alături de Ponta la ProRomânia

Mihai Sturzu, fost președinte la Tineretul Social Democrat, face parte din echipa ProRomânia, cunoscut și ca fost...812

26 mai 00:41PoliticăCruşoveanu, despre Regia de Drumuri: ‘Este o companie care funcționează doar la mila CJC. Cu pantalonii cârpiți nu poți face artă’

Consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu îşi menţine opinia referitoare la Regia Autonomă Judeţean de Drumuri...2460

26 mai 00:40PoliticăSenatorul Vergil Chițac NU se înscrie în ProRomânia

Deși zvonurile lansate în ultima perioadă ar fi că senatorul ex-PNL Vergil Chițac ar urma calea lui Mircea Titus...867

26 mai 00:57PoliticăElena Udrea: Dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate. Îmi voi prezenta cazul la ONU

Elena Udrea susţine că dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate, având în vedere documentul secret...554

26 mai 00:57PoliticăSE SPARGE PSD. Dragnea îi numeşte 'şobolani' pe cei care au provocat plecările din partid

În ultimele zile mai mulți parlamentari ai PSD și-au anunțat public plecarea spre PRO România, partidul lui Victor...2007

26 mai 00:57PoliticăBăsescu îşi anunţă retragerea din politică

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea...1269

26 mai 00:57PoliticăCum comentează Ponta scenariul ruperii Coaliţiei PSD-ALDE

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că în PSD există o "nemulţumire uriaşă" legată de modul...1038

26 mai 00:56PoliticăExtrădarea lui Ghiţă, în aer: Parchetul General acuză DNA de folosire de probe falsificate în două dosare

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploiești ar fi folosit probe false în două dosare și în...911

Monden
26 mai 19:24MondenDonatorii de sânge primesc bilete gratuite la Untold sau Neversea

Împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu...356

27 mai 00:00MondenTatăl lui Sean Paul a murit la o zi după concertul muzicianului la București

Tatăl muzicianului Sean Paul a murit joi seara, la doar o zi după ce fiul său a concertat în fața a peste 4.000 de...153

26 mai 19:18MondenCelia a pierdut o sarcină și a intrat în depresie. Artista a vorbit pentru prima oară despre drama ei

Celia a pierdut o sarcină și a intrat în depresie cronică. Artista și-a făcut curaj și a vorbit în cadrul...381

26 mai 00:00MondenCând va fi înmormântată interpreta de muzică populară Ileana Constantinescu

...419

26 mai 00:00MondenIulia Albu, o nouă apariție excentrică, la VIVA! Party 2018. Cu velocipedul la petrecere!

Iulia Albu a bifat o nouă excentrică apariție, la petrecerea VIVA! 2018, așa cum ne-a obișnuit în fiecare an în...455

26 mai 00:00MondenMonica Anghel, apariție spectaculoasă la petrecerea VIVA! 2018. Cât de mult a slăbit artista

Monica Anghel, apariție spectaculoasă la petrecerea VIVA! 2018. Artista a venit însoțită la eveniment, de una...529

26 mai 00:00MondenHoria Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-un concert extraordinar la Sala Palatului

Horia Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-un concert extraordinar la Sala Palatului, pe 7, 8 și 9...345

26 mai 00:00MondenSilvia Dumitrescu arată din ce în ce mai spectaculos după ce a slăbit. Apariții incredibile la 58 de ani

Cântăreața Silvia Dumitrescu arată din ce în ce mai bine după ce a slăbit. Artista are apariții spectaculoase,...459

26 mai 00:00MondenHarvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York. Producătorul de la Hollywood, pus oficial sub acuzare pentru VIOL

Producătorul de film american Harvey Weinstein, anchetat pentru abuzuri sexuale de autorităţile federale din New...345

26 mai 00:00Monden50 Cent, anchetat pentru hărţuirea unui poliţist. Mesajul postat de rapper pe Instagram

50 Cent este anchetat de autorităţile din New York, după ce rapperul a publicat pe contul său de pe platforma online...349

Mapamond
26 mai 00:00MapamondSpania/corupţie: Opoziţia depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Mariano Rajoy

Partidul Socialist Muncitoresc din Spania (PSOE), prima formaţiune de opoziţie spaniolă, a depus vineri o moţiune de...332

26 mai 00:00MapamondIrlandezii votează în cadrul unui referendum istoric privind avortul

Irlandezii au început să voteze vineri dimineaţa pentru sau împotriva eliminării interdicţiei constituţionale a...337

26 mai 00:00MapamondTurcia: 119 foşti militari, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru implicare în puciul eşuat din 2016

Un număr de 119 foşti militari, dintre care 116 cadeţi, au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă pentru...342

26 mai 00:00MapamondReacţii pe mapamond după anularea summitului Trump-Kim: Beijingul cheamă la gesturi de ''bunăvoinţă'', Japonia susţine decizia americană

China a îndemnat vineri Coreea de Nord şi SUA să manifeste ''bunăvoinţă'' şi ''răbdare'', la o zi după anularea...349

26 mai 00:00MapamondZborul MH17: Armata rusă respinge orice responsabilitate şi acuză Kievul

Armata rusă a respins joi concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul...355

26 mai 00:00MapamondTrump insistă pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump a respins joi tentativele republicanilor moderaţi din Congres de a ajunge la un...335

26 mai 00:00MapamondCoreea de Nord anunţă că a dezafectat complet complexul în care erau efectuate teste nucleare

Coreea de Nord a distrus complet joi singurul său complex cunoscut pentru efectuarea de teste nucleare, obiectivul...332

26 mai 00:00MapamondServiciul britanic de spionaj MI6 va permite, în premieră, recrutarea de angajaţi descendenţi ai imigranţilor

Serviciul britanic de informaţii externe MI6 va permite, în premieră, recrutarea unor angajaţi descendenţi ai...366

26 mai 00:00MapamondTrafic de organe în Kosovo: Medici condamnaţi la pedepse cu închisoarea

Un eminent medic kosovar a fost condamnat joi la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru că a prelevat de la...438

26 mai 00:00MapamondCuba: A fost recuperată a doua cutie neagră a avionului prăbuşit săptămâna trecută

Experţii au găsit a doua cutie neagră a avionului Boeing 737-200 care s-a prăbuşit la 18 mai la puţin timp după...421

Sănătate
21 mai 09:31SănătateANPC sfătuiește populația să fie atentă la produsele de tip fast-food!

În urma ultimelor evenimente petrecute, mai precis un copil a murit după ce ar fi consumat o shaorma, Autoritatea...967

18 mai 00:03SănătateDupă o pauză de cinci ani, celebrul Polidin revine în farmacii. Când va fi produs și când va apărea

După o pauză de 5 ani, Polidinul, celebrul vaccin folosit pentru prevenirea virozelor sau gripei ar putea fi produs...2220

15 mai 21:47SănătateCuburi de gheață cu sute de bacterii din fecale, vândute în marile magazine

Este alertă sanitară în România, după ce inspectorii ANPC spun că au depistat şi retras cuburi de gheață...1394

15 mai 20:59SănătateSe doreşte desfiinţarea spitalelor CFR din ţară?!

Soarta Spitalului Căi Ferate Constanţa este în continuare incertă. Părea că a scăpat de spaima unei preluări...2576

14 mai 00:32SănătateProducătorii de medicamente homeopate ar putea fi obligați să scrie pe ambalaj că produsul nu are efecte asupra sănătăţii

O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de 4 parlamentari...1187

14 mai 15:02SănătateReprezentanții Spitalului Județean explică de ce au atribuit contractul unei anumite firme

În urma articolului “Spitalul Județean a prelungit contractul cu firma care îi dădea șpagă fostului manager” ,...1471

14 mai 23:32SănătateDiamed Majestic Clinic şi-a deschis porțile în Medgidia! Clinica este specializată în Nutriţie, Diabet şi Boli Metabolice

Diamed Majestic Clinic a avut inaugurarea sâmbătă, 12 mai a.c., în Medgidia, unde dr. Gonul Iusein va consulta...12825

12 mai 12:12SănătateBĂTAIE DE JOC! Medici pe timpul zilei, ‘cârtiţe’ pe timpul nopţii!

Medicii constănţeni, asemenea celor din întreaga ţară, au ajuns la exasperare din cauza sistemului informatic unic...1685

12 mai 17:16SănătateATENŢIE! Un anumit tip de PANADOL a fost RETRAS de pe piaţa farmaceutică!

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a propus retragerea de pe piață a două...1135

12 mai 17:17SănătateCireșele incorect etichetate din Turcia conțineau un alt pesticid PERICULOS

Ca urmare a celor semnalate în spațiul public, ANSVSA s-a autosesizat și o echipă de inspectori ai DSVSA București...1257