rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

UMILINŢĂ şi REVOLTĂ la Mangalia:

RĂMÂI INTERZIS! Sesizări la Poliţia Locală şi Protecţia Copilului pentru că un copil cu dizabilităţi deranja vecinii când plângea!

Darius este un băieţel de opt ani, frumos, vesel şi special, care locuieşte cu mama lui în Mangalia, în timp ce tatăl munceşte în străinătate. Iar pentru că este un copil special, are puţine bucurii, cum ar fi mersul de-a buşilea, plânge mult şi face gălăgie, fără să înţeleagă când îi spune mama lui că locuiesc la bloc, iar vecinii vor să doarmă. În termeni medicali, Darius este un copil cu dizabilităţi, non-verbal, diagnosticat cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Dar ce se întâmplă când vecinii, la rândul lor, au un nou-născut, cu probleme medicale serioase, care necesită odihnă, iar zgomotele şi plânsul lui Darius îl sperie şi îl trezesc mereu din somn? Se ajunge la certuri, sesizări la Poliţia Locală Mangalia, reclamaţii la Protecţia Copilului Constanţa şi un dosar pe rolul instanţei de judecată pentru discriminare.

Umilinţă şi revoltă. Asta simte mama unui băieţel de opt ani, din Mangalia, care a ajuns să ceară instanţei de judecată să îi facă dreptate, acuzând vecinii de discriminare, după ce aceştia au sesizat autorităţile locale mangaliote, respectiv Poliţia Locală, dar şi Protecţia Copilului, deranjaţi de zgomotele făcute, zi şi noapte, de Darius. Însă, spune femeia, nici în instanţă nu a găsit înţelegere.

Întreaga situaţia s-a petrecut la sfârşitul lui 2016 – începutul lui 2017, când familia Manolache a închiriat un apartament la un etaj superior al unui bloc din Mangalia. A culminat în ianuarie 2017, cu chemarea Poliţiei Locale de patru ori în interval de aproximativ 24 de ore, de către vecini, familia N.S.B şi A.B., a relatat Iuliana Manolache.

„Îi deranja că băiatul, care are dizabilităţi, mergea de-a buşilea şi plângea!”

„Erau deranjaţi de faptul că băiatul făcea gălăgie, pentru că mergea de-a buşilea. Când au venit vecinii la uşă, le-am explicat, frumos şi politicos, cu copilul în braţe, că este un copil cu dizabilităţi, nu merge singur, din când în când merge de-a buşilea, nu pot să îl opresc să meargă astfel, este singura lui mişcare. El nu merge de-a buşilea toată ziua, doar de două sau trei ore pe zi. Asta în deranja! Că mergea de-a buşilea sau că plângea. Dar nu au vrut să înţeleagă. Îmi băteau în tavan, mereu, tare, în ţevi, cu scopul de a mă determina să plec, mi-au şi spus.

Ea (n.r. A.B.) îmi zicea să găsesc o soluţie, că îi deranjează pe ei şi copilul lor. Dar ce soluţie pot găsi? Să-l închid pe balcon, ce pot să fac?”, ne-a povestit mama băieţului special.

Avertisment scris de la Poliţia Locală pentru gălăgia făcută de copil

Femeia susţine, deşi nu are dovezi în acest sens, că vecinii ar fi recurs inclusiv la măsuri drastice, că i-ar fi tăiat cauciucurile maşinii şi i-ar fi spart farurile. „Întâi au venit la uşă, apoi mi-au tăiat cauciucurile maşinii, iar atunci le-am făcut eu reclamaţie la Poliţia Mangalia. Mi s-a spus că dacă nu i-am văzut, nu au ce să facă. Lucrurile au rămas aşa. Dar ei, vecinii, nu s-au oprit aici. Au început să cheme Poliţia Locală pentru tulburarea liniştii. A venit Poliţia Locală la uşa mea de patru ori în interval de 24 de ore! Iar poliţiştii locali îmi spuneau că pe ei nu îi interesează, că nu trebuie să se facă gălăgie în orele de linişte. Ce puteam să fac, în orele respective trebuia să îi pun (n.r. copilului) bandezivă pe gură sau mai ştiu eu ce?!

Mi-au dat avertisment, l-am semnat, dar ulterior l-am contestat în instanţă şi am câştigat. În avertisment se menţionează că zgomotele sunt produse de un copil cu dizabilităţi şi îi deranjează pe vecini”, a mai povestit Iuliana Manolache.

Sesizare la Protecţia Copilului pentru maltratarea băieţelului

A urmat, spune femeia, o reclamaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cum că şi-ar neglija copilul. „Mi-au făcut reclamaţie la DGASPC Constanţa, la departamentul pentru intervenţie în situaţii de abuz, neglijare şi violenţă în familie, pentru neglijarea şi maltratarea copilului. Ei ştiau că este un copil bolnav, care nu conştientizează ce face. Degeaba îi spun să tacă, nu înţelege. M-au reclamat, am fost anchetată de Protecţia Copilului, au făcut verificări, au văzut că nu este cazul de neglijenţă. Eu sunt singură cu copilul, soţul munceşte în străinătate”, a continuat mămica indignată.

Supărată, femeia s-a decis să îi dea în judecată pe vecini, acuzându-i de discriminare.

„M-au exasperat cu ameninţările, cu reclamaţiile. Nu poţi controla o persoană cu dizabilităţi să nu facă gălăgie. Bine, câtă gălăgie poate să facă, mai ales un copil? Ei au exagerat cu Poliţia. Când a venit primul echipaj, eram în baie, îi făceam baie copilului. Mi-au spus că dacă am eu o frustrare – frustarea fiind copilul! – nu înseamnă că trebuie să deranjez vecinii. Nu am avut cui să explic. Ultima sesizare a fost făcută într-o dimineaţă, când copilul dormea, ce gălăgie putea să facă?

Sesizarea în instanţă a fost în aprilie 2017. Martori am chemat două poliţiste locale. De fiecare dată le-am chemat în casă, le-au spus că nu pot să stau la uşa locuinţei, să las copilul nesupravegheat. La ultima sesizare, au înţeles, au mers la vecini şi le-au spus să nu mai facă sesizări”, a continuat femeia.

Decizia instanţei: respinge acuzaţiile de discriminare

După aproximativ un an, timp în care au avut loc mai multe termene şi au fost audiaţi martorii, dar a fost solicitată şi o anchetă Protecţiei Copilului Constanţa, pe data de 18 aprilie a.c., Judecătoria Mangalia a respins cererea Iulianei Manolache şi a soţului ei, Darius Marian Manolache, prin care îi acuzau pe vecini de discriminare. De asemenea, i-au obligat la plata a 500 de lei, cheltuieli de judecată pentru pârăţii N.S.B. şi A.B. şi firma de transport deţinută de aceştia – de menţionat că în cererea de chemare în judecată a fost menţionată şi firma, stipulându-se că bărbatul ar fi lucrat de acasă şi ar fi fost deranjat de zgomotul produs de copil în timpul activităţii.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanţii Manolache Darius Marian şi Manolache Iuliana în contradictoriu cu pârâţii Bărăitaru Nicolae-Sergiu, Bărăitaru Anca, Euroflash Logistics S.R.L. şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, astfel cum a fost precizată. Obligă pe reclamanţi la plata către pârâţii B. N.-S., B.A. şi E.L. S.R.L. a sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat ales). Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Mangalia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.04.2018”, este decizia emisă de instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă, iar mama lui Darius este hotărâtă să meargă mai departe şi să o conteste la instanţele de judecată superioare.

Darius, un copil special, purtat mai mult în braţe, de teama unor noi reclamaţii la Poliţie

„Băieţelul are opt ani, cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Nu prea reuşim să comunicăm, este non-verbal. Are unele cerinţe, de exemplu dacă vede sticluţa cu apă mi-o cere. Eu pot să îi explic mult şi bine că nu înţelege nimic. Dacă ţip mai autoritar la el, se sperie. Ei sunt mai sensibili. Nu vreau să ţip mereu la el. Practic, aşa mă obligau să fac! M-au speriat, bătându-mi în tavan mereu, nu l-am mai lăsat să meargă de-a buşilea. Îl ţineam numai în braţe sau pe canapea şi a devenit mai frustrat. De teama Poliţiei nu l-am mai lăsat să facă nimic, să meargă de-a buşilea. Copilul, normal, fiind singura lui posibilitate de mişcare, s-a frustrat, a dezvoltat atunci un comportament mai agresiv. I-am limitat puţinele lui mişcări şi a început să se tragă de păr, se loveşte, muşcă. Foarte rar l-am mai lăsat pe jos.

Le-am explicat, le-am şi spus, bucuraţi-vă de copilul vostru, lăsaţi-mă pe mine aşa cum sunt, cu el. Cum tu trăieşti în blocul acesta, aşa vreau să trăiesc şi eu. Dar mi s-a răspuns să ne mutăm la casă sau în intervalul de linişte, între 14,00 – 16,00 şi de la ora 22,00 – 06,00 să nu mai facem gălăgie. Şi acum verdictul acesta. Copilul acesta deranjează, căci este cu handicap!”, îşi spune mama îndurerată păsul.

În aceeaşi perioadă, copilul vecinilor a fost supus unei operaţii complicate

Se impune precizat că, la rândul lor, familia N.S.B şi A.B., acuzată de discriminare, are un copil de aproximativ un an. La momentul respectiv, la începutul lui 2017, abia se născuse şi la doar trei luni de viaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe. Zgomotele produse de Darius, câteodată până la ore târzii în noapte, după cum spun vecinii, aveau darul de a-l speria şi a-l trezi din somn. În acest context, discuţiile care iniţial au fost civilizate, ca între vecini, s-au încheiat cu reproşuri şi vorbe grele. Cât priveşte acuzaţiile de vandalizare, se pare că în zonă, în perioada respectivă, au fost vandalizate mai multe autorisme, vecinii acuzaţi negând vehement că ar fi avut vreo implicare.

În ceea ce priveşte reclamaţia la Protecţia Copilului, se pare că aceasta a survenit în contextul în care vecinii s-au alarmat, auzind, frecvent, cum Darius plângea incontrolabil, câteodată şi mai bine de o oră.

Reprezentanţii DGASPC Constanţa au confirmat pentru „Replica de Constanţa” faptul că a fost realizată o anchetă, în urma solicitării primite de la instanţa de judecată, anchetă desfăşurată de Direcţia de Asistenţă Socială Mangalia.

În prezent, ambele familii s-au mutat din blocul respectiv, fiecare în căutare de mai multă linişte. Au rămas să se „războiască”, însă, prin sălile de judecată...

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 21 aprilie 20188612
Comentarii

08Dreptul la viata(24 apr 05:32)
Copiii trebuie integrati in societate.oricum, viata lor e infinit mai grea. Este dureros ba chiar socant sa citesti astfel de comentarii.
01Nu conteaza(22 apr 15:46)
unde stai, nici la curte nu ai liniste daca in zona sunt indivizi fara bun simt, care asculta muzica cu tot cartierul sau construiesc de ani de zile, la orice ore au ei chef. Cred ca si piramidele au fost facute mai repede decat casele lor.
012Gagauza(22 apr 14:00)
Un copil cu nevoi speciale nu-i un produs pe care-l comanzi si, daca deranjeaza vecinii ca face galagie il dai retur....Copilul e al tau...pe viata! Nu-ti doresc sa cunosti drama noastra a parintilor...eforturile pe care le facem agatandu-ne de speranta ca intr-o buna zi starea lor va fi mult mai buna.
010Vio(22 apr 09:57)
Offf...foarte complicat...daca au ajuns in sala de judecata , inseamna ca orice negociere pasnica nu a dat roade... bietii oameni. ..
022Cristi(22 apr 08:14)
Sper ca bunul Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti mai departe.Regret nespus sa vad atata rautate din partea oamenilor si mai ales sa vsd cat de imbecili si cat de ordinari pot fi acei judecatori si acei oameni care tot reclama.Inainte sa judecst si sa aruncati cu pietre in familia respectiva si asa batuta de soarta, cu un asemenea necaz, sa-i multi lui Dumnezeu ca nu v-a dat si voua o asemenea soarta!
11Popartac si(21 apr 22:36)
Dobrescu pregatiti fustitele
244Mutati-va langa un handicapat(21 apr 22:25)
Voi, inimosilor, mutati-va voi langa un astfel de handicapat. Cand vrei sa te odihnesti, si nu o poti face. NU am ajuns ca altii sa ne dicteze cand sa ne odihnim in propria casa. Repet: mutati-va voi langa el, si dupa o saptamana mai scrieti pe aici.
1023Sorin(21 apr 21:08)
Sa ma kakao in gura la acei care se plang, fereasca sf. sa aveti si voi asa probleme, grija dumnezeu e sus nu doarme
333Adina(21 apr 20:28)
Mno pai cum. Atata rautate in comentarii... pot sa pun pariu ca 90% sunt de la parinti cu copii tipici, clasicul nesimtit de 9 ani rasfatat care habar nu are ca deranjeaza vecinii. De fapt nu, el nu deranjeaza pentru ca nu este un copil cu handicap, este un copil "normal, care se joaca." Apropo, justitiarii lu' peste, astia de considerati ca cel mic chiar ii deranja pe cei de sub ei... orele de liniste sunt intre 13 si 14. Atat. Cand da vecinu' gauri in pereti nu va mai deranjeaza. Mi-e sila.
022Eduard(21 apr 20:01)
Dar copiii sanatoai ai vecinilor de deasupra care alearga ore in sir incaltati,arunca toate pe parchetul laminat,umbla cu role,trotinete prin casa si vin de la plimbare seara la 11-12 si se linistesc abia pe la 1 noaptea.Imposibil de suportat.
2810trezeste-te dobitoaco(21 apr 18:41)
Gagauzo de la 16:52 esti tampita universului.Exista compasiune fata de copil dar pana la un punct.Nu e vorba de o zi cum spui.E vorba de traiul permanent intr-o locuinta in care nu te poti odihni,trai,invata.Fiecare are suferinte,dureri,etc.Cum poate acei oameni sa se recupereze daca in toate zilele acei oameni aud incontinuu zgomote in tavan? Exista o limita a simtirii si nesimtirii fata de ceilalti.Stii ca membrii familiei exasperate de zgomote pot sa aiba daune in viata? Copiii sa nu poata invata si sa aiba rezultate slabe la scoala? Din cauza unor vecini bolnavi netratati.
428Pray4abetterfuture(21 apr 16:52)
Ma rog Domnului Dumnezeu pentru imbunatatirea starii copilului cat despre mama....este ingerul lui protector. Inainte sa aruncati cu piatra, va recomand sa incercati o zi sa aveti grija de un copil cu nevoi speciale.
2921Vorbiti mult si prost(21 apr 14:21)
Cei care va tavaliti in comentarii despre compasiune si alte sentimente va afalti ca prostii- n treaba.Nu sunteti patiti si de-asta vorbiti de compasiune.Sa va vina voua niste vecini ai caror copii bolnavi sa duduie planseul apartamentului vostru,sa va zornaie lustra la 4 dimineata ca asa vrea copilul.Atunci sa vedem ce msj dati.Si sa mai dormiti dupa programul pe care vi-l faca copilul altuia.Si sa mergeti odihnit si pregatit la serviciu.Nu va mai dati milosi ca nu stiti ce inseamna in permanenta zgomotele in planseul apartamentului.E tortura pt un om care trebuie sa se odihneasca sau sa inve
1926ene(21 apr 14:02)
Mai exista compasiune in poporul asta rau si inapoiat ? Cum sa nu intelegi o asa drama ? Animale...
336Procurorul(21 apr 13:08)
Niste cretini, Iuliana , numai cine nu te cunoaste nu stie cat ai luptat pentru avest copil , inca din maternitate cand te-ai agatat de orice farama de speranta .... niste inadaptati care nu stiu ce este lupta de zi cu zi .....
220Cetatean(21 apr 12:39)
Oricum o dai nu e bine
930Mama(21 apr 11:46)
Sa va fie rusine pentru comentariile voastre sunteti o mizerie a societati si de asta sa ajuns cu tara noastra in deradere ca sunteti niste nemernici incompetenti cum Dumnezeu mati vrei sa faca un copil sa taca din gura cu probleme grave de sanatate voi sunteti cei handicapati nu copilasul acela voi va faceti copilu sa taca cu palemele si pumni de asta si ajung mai tarziu infractori si scursuri ale societati de buna crestere ce le o oferiti prin bataie. Lasati copilul in pace nici putinele lucruei care si le poate dezvolta nu i se permite de ce ? Ca sunteti voi nemernici
443r.i.(21 apr 11:08)
nu-mi vine sa cred atata rautate in comentarii. oamenilor care nu aveti copii cu probleme credeti ca noi mamicile putem astupa gura copiilor cu dizabilitati?nu puteti voi sa linistiti un copil normal care intelege si ii cereti sa nu mai planga dapoi la un copil care nu intelege ce ii spui,daca il doare ceva si nu stie mama ce anume il doare. voi ce faceti cand un bebelus plange si nu stiti cum sa-l linistiti ,asa e si cu copilul cu probleme. credetima eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu o fetita cu retard sever dar am noroc ca mai exista si vecini intelegatori. multa sanatate mamica
638Unul(21 apr 09:59)
Sa le dea si lor dumnezeu la fel si cat despre instanta sunt de tot kk
3816M.T.(21 apr 09:55)
Au dreptate sa fie revoltati vecinii... Pai , copilul bolnav daca plange noaptea , merge de-a busilea , cum plm mai sunt oamenii aia buni de munca sau alte activitati , a 2-a zi...?!?
1935....(21 apr 09:50)
Satulul nu o sa- l inteleaga niciodata pe cel flamind , bolnavul nu o sa fie inteles de cel sanatos ! Cind o sa aveti in familie un caz din acesta o sa intelegeti , deja aceasti parinti traiesc o drama daca mai sint si reclamati pe la politie e clar ce oameni de joasa speta au ca vecini ! Spuneti fereasca dumnezeu si vedeti- va de treaba !
126alupulica(21 apr 07:57)
mangalia... sa vedeti la navodari. de cate ori tipa copilul , perfect constient, de la prea mult alint , inregistrez cu telefonul, doar de la mine din casa. am reclamat la politie, etc. si mi-a facut in octombrie plangere penala pt hartuire. hartuire? am adunat toate clipurile, pus pe cd, plangere penala pt inducerea in eroare a organelor de pol si ... parte civila in proc penal, impotriva ei si a avocatei ce intocmeste plangerea. 5000 de euro in solidar. buumm... cand minti, fa-o dracului cu cap, ca eu nu te iert...
2916Asta e idioata(21 apr 05:55)
In ce consta discriminarea cand l-a tratat firesc, cerandu-i sa se alinieze normei la fel ca toata lumea?
195Asta.bolnav(21 apr 04:09)
Nu e.fisu.lu.dobrescu? Ca si ala.e.handicapat
4413Calin(21 apr 02:40)
Eu m-am cam saturat de "nevoile astea speciale " care tropaie peste nevoile elementare ale celorlalti.
4522toti Oamenii au drepturi(21 apr 00:36)
Ce vrea familia? Care sunt drepturile celorlalti vecini? Au vecinii dreptul sa se odihneasca in apartamentele lor pt o noua zi de munca fara sa fie deranjati de vecini cu prob.medicale? Au dreptul copiii care merg la scoala sa invete in casa in liniste lectiile pt a doua zi la scoala fara sa fie deranjati de vecinii cu prob medicale? Ce faceti? Distrugeti psihic oamenii normali din cauza unui bolnav care are alte nevoi? Unii se muta la curte pt confortul unui catel si ca sa nu deranjeze.Si familia cu copilul cu prob.medicala ar trebui sa se mute la curte pt confortul propriu dar si al altora.
3210Vedeti(21 apr 00:10)
Ce dracu faceti copii, va distrugeti viata. Ala handicapat celalalt operat. Va complicati viata si asa scurta
109Politia locala(20 apr 23:25)
E cu pozatul masinilor,nu i deranjati
mai mult...Replica
17 ian 00:00ReplicaLicitaţie EŞUATĂ pentru în contractul asfaltărilor în Costineşti. GAFĂ INCREDIBILĂ a proiectantului

Locuitorii comunei Costineşti vor mai avea de aşteptat până la modernizarea drumurilor, după ce primăria a anulat...569

17 ian 00:00ReplicaSuper contract de la ARSVOM pentru o firmă vedetă a Constanţei569
17 ian 00:00ReplicaRECURSUL COMPENSATORIU: 'Cu ce ne ajută dacă recidivează acum sau peste 6 luni?'239
17 ian 00:00ReplicaCALVARUL unei tinere: UŞĂ INCENDIATĂ, AGRESIUNE şi POZE cu NIŞTE CUŢITE

Un bărbat din Constanța, fiind vorba de George Iulian M., este cercetat penal întrucât a încălcat ordinul de...547

17 ian 20:39ReplicaMetoda LOVER BOY. Un telefon furat i-a stricat afacerea!668
17 ian 00:00ReplicaDosarul REFERENDUMULUI de la Medgidia: acuzaţiile de fals au ajuns pe masa procurorilor328
17 ian 00:00ReplicaDitamai cultura de canabis, descoperită într-un apartament din Tomis III

Oamenii legii au efectuat percheziții în cartierul Tomis III din municipiul Constanța, într-un apartament fiind...404

17 ian 20:21ReplicaProfesorul UMC somat să returneze salariile încasate în Portul Constanţa vine cu lămuriri!463
17 ian 00:00ReplicaAmendă de 30.000 de lei dată de DSVSA Constanţa unui transportator443
17 ian 00:00ReplicaTermenul în dosarul în care Şantierul Naval cere anularea licitaţiei pentru corvete, amânat!

Miercuri, 16 ianuarie a.c., a debutat primul termen în procesul aflat pe rolul Curții de Apel Constanța, deschis de...171

17 ian 00:18ReplicaAccident rutier la Ovidiu: șoferul vinovat a FUGIT de la fața locului!2580
17 ian 00:23ReplicaRECTIFICARE a BUGETULUI LOCAL la Constanța pe anul 2018. Se propune acoperirea DEFICITULUI!872
Vremea
2.1°-2° - 4.6° joi, 17 ianuarie 2019
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 4.4 m/s din SSV
Presiune: 1029.11 milibari

Loto
6/497914172233
5/407820293024
joker62729404419
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 ian 00:00SportEugenie Bouchard, mesaj războinic pentru Simona Halep: „Ea e adevăratul număr 1!”

Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, va juca joi cu americanca Serena Williams, locul 16 WTA, în turul II la Australian...299

17 ian 00:00SportRadomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Lăcă feroce și Prodan o forță cu suflet de copil”

Legendarul Radomir Antici, 70 de ani, a făcut pentru Gazeta Sporturilor o scurtă caracterizare a românilor cu care a...165

17 ian 00:00SportLegendarul Andre Agassi ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep

Simona Halep este aproape de o înţelegere prin care Andre Agassi să devină antrenorul său. Legendarul jucător...152

17 ian 00:00SportBayern Munchen vrea să înfiinţeze o echipă de handbal

Heiner Brand, antrenorul care a câştigat Campionatul Mondial cu Germania la handbal masculin în 2007, s-a întâlnit...119

Local
17 ian 00:37LocalPosturi scoase la concurs în cadrul IPJ Constanța!

IPJ Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcții vacante de ofițer specialist cu recrutare...1614

17 ian 00:25LocalAccident rutier GRAV în Tulcea! A intervenit elicopterul SMURD, un PRIMAR a ajuns la spital!

Secția de pompieri Măcin a fost solicitată să intervină miercuri, 16 ianuarie, pentru descarcerarea și acordarea...3667

17 ian 00:30LocalRATC a anunţat tarifele pe anul 2019

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reamintește publicului călător, tarifele tichetelor și abonamentelor...1090

17 ian 00:29LocalAMENZI USTURĂTOARE pentru cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități!

În ultima perioadă, lucrătorii instituției au aplicat 75 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe...316

17 ian 00:30LocalAccident rutier în Constanța! Șoferul era sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 15 ianuarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...2349

17 ian 00:29LocalJucării de 700.000 de lei, aduse din China, CONFISCATE în portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța...207

17 ian 00:26LocalA fost prins individul care a FURAT un telefon mobil din interiorul unei case de pariuri

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, cu...274

17 ian 00:17LocalDouă femei din Constanța, AMENINȚATE și AGRESATE de soți! Polițiștii au emis ordine de protecție

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 15 ianuarie a.c., ora 13.30, au fost sesizați de către o...1687

17 ian 00:27LocalMinistrul Educației, Ecaterina Adronescu, vine la Constanța!

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța organizează un eveniment important pentru spațiul cultural...334

17 ian 00:17LocalALERTĂ la Cernavodă! Bărbat căzut de pe barjă, în Dunăre! VIDEO

Un apel dat la numărul unic de urgență 112 i-a alertat pe oamenii legii cu privire la faptul că un bărbat ar fi...3148

Politică
17 ian 00:39PoliticăIohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată marţi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului...388

17 ian 00:40PoliticăSarcinile trasate de Viorica Dăncilă lui Tudorel Toader în scandalul legii recursului compensatoriu - Analize, evaluări și propuneri până luni

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, ca in urma întâlnirii cu premierul a stabilit realizarea unei analize a datelor...221

17 ian 00:41PoliticăAdministraţia Prezidenţială: România nu are încă buget pentru 2019 exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului

Administraţia Prezidenţială precizează că afirmaţiile ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi...201

17 ian 00:36PoliticăPrimăria Valu lui Traian cheamă consilierii în şedinţă. Vezi ordinea de zi

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...266

17 ian 00:34PoliticăE OFICIAL: PROTOCOALELE dintre procurori și SRI SUNT ILEGALE și ABUZIVE!

După Curtea Militară de Apel București, care a declarat că protocoalele "au fost încorporate obscur în procedura...1023

17 ian 00:37PoliticăOrganizația Femeilor Liberale Constanța a marcat 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Organizația Femeilor Liberale a municipiului Constanța a marcat marti, 15 ianuarie, 169 de ani de la nașterea...270

17 ian 00:32PoliticăCCR: Există conflict între Ministerul Public şi Parlament pe tema protocoalelor cu SRI

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare...173

17 ian 00:32PoliticăIohannis: Solicit Guvernului o analiză profundă privind recursul compensatoriu şi să vină cu soluţii

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Guvernului să facă, în timp scurt, o analiză profundă privind...171

17 ian 00:29PoliticăPrimăria Murfatlar angajează! Iată despre ce post este vorba

Reprezentanții Primăriei Murfatlar au anunțat scoaterea la concurs a unei funcții de execuție de inspector, în...363

17 ian 00:33PoliticăSPIT Constanţa a preluat o nouă responsabilitate. Vezi despre ce este vorba

Începând cu anul fiscal 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a preluat responsabilitatea...395

Monden
17 ian 00:00MondenHannelore de la Insula Iubirii, creatoare de rochii de mireasă. Ce alte afaceri mai are blonda

Hannelore, fostă concurentă la Insula Iubirii, și-a lansat colecție de rochii de mireasă. Blonda mai are și alte...107

17 ian 00:00MondenAlicia Keys va prezenta Premiile Grammy 2019

105

17 ian 00:00MondenAndrei Tinu s-a despărțit de soția sa. O acuză de infidelitate: „Am prins-o cu un alt bărbat”

Andrei Tinu, fiul fostului ziarist Dumitru Tinu, s-a separat de soția sa. Acesta o acuză de infidelitate pe fosta...151

17 ian 00:00MondenDelia, Brigitte, Bianca şi Inna fac bani grei din reclamele stradale

Oriunde întorci privirea în zonele centrale ale Capitalei, vedetele sunt pretutindeni! Fie că promovează magazine,...111

17 ian 00:00MondenSelena Gomez a revenit pe rețelele de socializare după ce a fost internată la psihiatrie

Selena Gomez a trecut prin momente cumplite în ultimul an, iar acest lucru a afectat-o emoțional foarte mult. În...111

17 ian 00:00MondenCâţi bani câştigă Faimoşii de la ˜„Exatlon 2019”

Are un real succes şi e în topul preferinţelor telespectatorilor. Emisiunea concurs „Exatlon”, difuzată la Kanal...122

17 ian 00:00MondenKim Kardashian a confirmat faptul că al patrulea său copil va fi făcut de o mamă surogat

Kim Kardashian a confirmat oficial faptul că ea și soțul ei, Kanye West, vor avea al patrulea copil printr-o mamă...119

17 ian 00:00MondenRihanna şi-a dat în judecată propriul tată. Care este mărul discordiei

Rihanna, în vârstă de 30 de ani, îşi rotunjeşte veniturile deja substanţiale venite în urma activităţii...109

17 ian 00:00MondenFiica lui Michael Jackson s-a internat într-un centru de psihiatrie

Paris Jackson, fiica regretatului artist Michael Jackson, s-a internat într-un centru de psihiatrie, pentru a-şi...117

17 ian 00:00MondenTom Cruise va continua seria "Misiune: Imposibilă" cu două filme

Actorul american Tom Cruise va fi din nou agentul secret Ethan Hunt în seria "Misiune: Imposibilă", pentru încă...98

Mapamond
17 ian 00:00Mapamond''Shutdown'': Democraţii îi cer lui Trump să amâne discursul privind Starea Uniunii

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, i-a cerut miercuri preşedintelui republican al SUA,...104

17 ian 00:00MapamondPremierul britanic Theresa May: Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi...110

17 ian 00:00MapamondVladimir Putin: Încercările SUA de a-şi consolida dominaţia în Balcani destabilizează regiunea

Tentativele SUA şi ale altor ţări occidentale de a-şi consolida poziţia dominantă în Balcani rămâne un factor...115

17 ian 00:00MapamondGrecia: Guvernul Tsipras, din nou în faţa unui vot de încredere

Premierul elen Alexis Tsipras şi guvernul său se confruntă, miercuri, cu un nou vot de încredere în parlamentul de...108

17 ian 00:00MapamondNoi îndoieli legate de angajamentul preşedintelui Trump faţă de NATO

Noi îndoieli au apărut marţi cu privire la soliditatea angajamentului preşedintelui american, Donald Trump, faţă...108

17 ian 00:00MapamondBrexit: Parlamentul britanic a respins masiv acordul propus de May; opoziţia laburistă introduce moţiune de cenzură

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator...113

17 ian 00:00MapamondPE lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, în memoria lui Jan Kuciak

Parlamentul European lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, care va purta numele...106

17 ian 00:00MapamondO treime din personalul ONU, supus hărţuirii sexuale în ultimii doi ani

O treime dintre membrii personalului ONU au declarat că au experimentat hărţuirea sexuală la locul de muncă în...113

17 ian 00:00MapamondEl Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican Pena Nieto cu 100 milioane de dolari

Un martor în procesul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, supranumit 'El Chapo', a declarat că acesta i-a dat...128

17 ian 00:00MapamondFacebook îşi înăspreşte regulile privind publicitatea electorală înaintea alegerilor

Facebook a anunţat miercuri că va impune reguli mai stricte pentru reclamele electorale în diferite ţări unde au...106

Sănătate
17 ian 00:27SănătateMai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea!

Vești îmbucurătoare pentru părinții din județul Tulcea: conducerea Spitalului Județean a anunțat că se...295

16 ian 00:48SănătateMinisterul Sănătăţii a organizat o dezbatere publică privind funcţionarea farmaciilor

Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară...359

14 ian 01:36SănătateSorina Pintea a semnat ordinul: Începe cel mai mare CONTROL din ultimii ani, în spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind...580

14 ian 01:36SănătateINSP: 7 persoane decedate din cauza gripei

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Prahova şi un copil de 10 luni din Ilfov au murit, duminică, din...316

12 ian 23:01SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie cumpără un sistem de imagistică de la un politician declarat incompatibil

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat un sistem de imagistică de la firma unui polician din București...1414

11 ian 02:13SănătateA crescut numărul de infecţii respiratorii acute cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 52.991 în...427

10 ian 00:00SănătateÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari

Direcția de Asistență Socială Năvodari acordă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din...537

10 ian 00:00SănătateProiecte de 12 milioane de euro pentru Spitalul Județean Tulcea. Licitația începe în februarie!

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea speră ca anul 2019 să înceapă lucrările de reabilitare, modernizare...469

9 ian 03:33SănătateMinistrul Sănătăţii a vorbit despre şpaga în spitale: Fenomenul este încă de mare amploare. Ce măsuri vor fi luate în continuare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că fenomenul şpăgii este unul de mare amploare în România,...900

9 ian 03:19SănătateTrei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”

Patru copii din comunitatea horahai din localitatea constănțeană Castelu au fost supuși unor intervenții...1284