rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

UMILINŢĂ şi REVOLTĂ la Mangalia:

RĂMÂI INTERZIS! Sesizări la Poliţia Locală şi Protecţia Copilului pentru că un copil cu dizabilităţi deranja vecinii când plângea!

Darius este un băieţel de opt ani, frumos, vesel şi special, care locuieşte cu mama lui în Mangalia, în timp ce tatăl munceşte în străinătate. Iar pentru că este un copil special, are puţine bucurii, cum ar fi mersul de-a buşilea, plânge mult şi face gălăgie, fără să înţeleagă când îi spune mama lui că locuiesc la bloc, iar vecinii vor să doarmă. În termeni medicali, Darius este un copil cu dizabilităţi, non-verbal, diagnosticat cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Dar ce se întâmplă când vecinii, la rândul lor, au un nou-născut, cu probleme medicale serioase, care necesită odihnă, iar zgomotele şi plânsul lui Darius îl sperie şi îl trezesc mereu din somn? Se ajunge la certuri, sesizări la Poliţia Locală Mangalia, reclamaţii la Protecţia Copilului Constanţa şi un dosar pe rolul instanţei de judecată pentru discriminare.

Umilinţă şi revoltă. Asta simte mama unui băieţel de opt ani, din Mangalia, care a ajuns să ceară instanţei de judecată să îi facă dreptate, acuzând vecinii de discriminare, după ce aceştia au sesizat autorităţile locale mangaliote, respectiv Poliţia Locală, dar şi Protecţia Copilului, deranjaţi de zgomotele făcute, zi şi noapte, de Darius. Însă, spune femeia, nici în instanţă nu a găsit înţelegere.

Întreaga situaţia s-a petrecut la sfârşitul lui 2016 – începutul lui 2017, când familia Manolache a închiriat un apartament la un etaj superior al unui bloc din Mangalia. A culminat în ianuarie 2017, cu chemarea Poliţiei Locale de patru ori în interval de aproximativ 24 de ore, de către vecini, familia N.S.B şi A.B., a relatat Iuliana Manolache.

„Îi deranja că băiatul, care are dizabilităţi, mergea de-a buşilea şi plângea!”

„Erau deranjaţi de faptul că băiatul făcea gălăgie, pentru că mergea de-a buşilea. Când au venit vecinii la uşă, le-am explicat, frumos şi politicos, cu copilul în braţe, că este un copil cu dizabilităţi, nu merge singur, din când în când merge de-a buşilea, nu pot să îl opresc să meargă astfel, este singura lui mişcare. El nu merge de-a buşilea toată ziua, doar de două sau trei ore pe zi. Asta în deranja! Că mergea de-a buşilea sau că plângea. Dar nu au vrut să înţeleagă. Îmi băteau în tavan, mereu, tare, în ţevi, cu scopul de a mă determina să plec, mi-au şi spus.

Ea (n.r. A.B.) îmi zicea să găsesc o soluţie, că îi deranjează pe ei şi copilul lor. Dar ce soluţie pot găsi? Să-l închid pe balcon, ce pot să fac?”, ne-a povestit mama băieţului special.

Avertisment scris de la Poliţia Locală pentru gălăgia făcută de copil

Femeia susţine, deşi nu are dovezi în acest sens, că vecinii ar fi recurs inclusiv la măsuri drastice, că i-ar fi tăiat cauciucurile maşinii şi i-ar fi spart farurile. „Întâi au venit la uşă, apoi mi-au tăiat cauciucurile maşinii, iar atunci le-am făcut eu reclamaţie la Poliţia Mangalia. Mi s-a spus că dacă nu i-am văzut, nu au ce să facă. Lucrurile au rămas aşa. Dar ei, vecinii, nu s-au oprit aici. Au început să cheme Poliţia Locală pentru tulburarea liniştii. A venit Poliţia Locală la uşa mea de patru ori în interval de 24 de ore! Iar poliţiştii locali îmi spuneau că pe ei nu îi interesează, că nu trebuie să se facă gălăgie în orele de linişte. Ce puteam să fac, în orele respective trebuia să îi pun (n.r. copilului) bandezivă pe gură sau mai ştiu eu ce?!

Mi-au dat avertisment, l-am semnat, dar ulterior l-am contestat în instanţă şi am câştigat. În avertisment se menţionează că zgomotele sunt produse de un copil cu dizabilităţi şi îi deranjează pe vecini”, a mai povestit Iuliana Manolache.

Sesizare la Protecţia Copilului pentru maltratarea băieţelului

A urmat, spune femeia, o reclamaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cum că şi-ar neglija copilul. „Mi-au făcut reclamaţie la DGASPC Constanţa, la departamentul pentru intervenţie în situaţii de abuz, neglijare şi violenţă în familie, pentru neglijarea şi maltratarea copilului. Ei ştiau că este un copil bolnav, care nu conştientizează ce face. Degeaba îi spun să tacă, nu înţelege. M-au reclamat, am fost anchetată de Protecţia Copilului, au făcut verificări, au văzut că nu este cazul de neglijenţă. Eu sunt singură cu copilul, soţul munceşte în străinătate”, a continuat mămica indignată.

Supărată, femeia s-a decis să îi dea în judecată pe vecini, acuzându-i de discriminare.

„M-au exasperat cu ameninţările, cu reclamaţiile. Nu poţi controla o persoană cu dizabilităţi să nu facă gălăgie. Bine, câtă gălăgie poate să facă, mai ales un copil? Ei au exagerat cu Poliţia. Când a venit primul echipaj, eram în baie, îi făceam baie copilului. Mi-au spus că dacă am eu o frustrare – frustarea fiind copilul! – nu înseamnă că trebuie să deranjez vecinii. Nu am avut cui să explic. Ultima sesizare a fost făcută într-o dimineaţă, când copilul dormea, ce gălăgie putea să facă?

Sesizarea în instanţă a fost în aprilie 2017. Martori am chemat două poliţiste locale. De fiecare dată le-am chemat în casă, le-au spus că nu pot să stau la uşa locuinţei, să las copilul nesupravegheat. La ultima sesizare, au înţeles, au mers la vecini şi le-au spus să nu mai facă sesizări”, a continuat femeia.

Decizia instanţei: respinge acuzaţiile de discriminare

După aproximativ un an, timp în care au avut loc mai multe termene şi au fost audiaţi martorii, dar a fost solicitată şi o anchetă Protecţiei Copilului Constanţa, pe data de 18 aprilie a.c., Judecătoria Mangalia a respins cererea Iulianei Manolache şi a soţului ei, Darius Marian Manolache, prin care îi acuzau pe vecini de discriminare. De asemenea, i-au obligat la plata a 500 de lei, cheltuieli de judecată pentru pârăţii N.S.B. şi A.B. şi firma de transport deţinută de aceştia – de menţionat că în cererea de chemare în judecată a fost menţionată şi firma, stipulându-se că bărbatul ar fi lucrat de acasă şi ar fi fost deranjat de zgomotul produs de copil în timpul activităţii.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanţii Manolache Darius Marian şi Manolache Iuliana în contradictoriu cu pârâţii Bărăitaru Nicolae-Sergiu, Bărăitaru Anca, Euroflash Logistics S.R.L. şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, astfel cum a fost precizată. Obligă pe reclamanţi la plata către pârâţii B. N.-S., B.A. şi E.L. S.R.L. a sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat ales). Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Mangalia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.04.2018”, este decizia emisă de instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă, iar mama lui Darius este hotărâtă să meargă mai departe şi să o conteste la instanţele de judecată superioare.

Darius, un copil special, purtat mai mult în braţe, de teama unor noi reclamaţii la Poliţie

„Băieţelul are opt ani, cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Nu prea reuşim să comunicăm, este non-verbal. Are unele cerinţe, de exemplu dacă vede sticluţa cu apă mi-o cere. Eu pot să îi explic mult şi bine că nu înţelege nimic. Dacă ţip mai autoritar la el, se sperie. Ei sunt mai sensibili. Nu vreau să ţip mereu la el. Practic, aşa mă obligau să fac! M-au speriat, bătându-mi în tavan mereu, nu l-am mai lăsat să meargă de-a buşilea. Îl ţineam numai în braţe sau pe canapea şi a devenit mai frustrat. De teama Poliţiei nu l-am mai lăsat să facă nimic, să meargă de-a buşilea. Copilul, normal, fiind singura lui posibilitate de mişcare, s-a frustrat, a dezvoltat atunci un comportament mai agresiv. I-am limitat puţinele lui mişcări şi a început să se tragă de păr, se loveşte, muşcă. Foarte rar l-am mai lăsat pe jos.

Le-am explicat, le-am şi spus, bucuraţi-vă de copilul vostru, lăsaţi-mă pe mine aşa cum sunt, cu el. Cum tu trăieşti în blocul acesta, aşa vreau să trăiesc şi eu. Dar mi s-a răspuns să ne mutăm la casă sau în intervalul de linişte, între 14,00 – 16,00 şi de la ora 22,00 – 06,00 să nu mai facem gălăgie. Şi acum verdictul acesta. Copilul acesta deranjează, căci este cu handicap!”, îşi spune mama îndurerată păsul.

În aceeaşi perioadă, copilul vecinilor a fost supus unei operaţii complicate

Se impune precizat că, la rândul lor, familia N.S.B şi A.B., acuzată de discriminare, are un copil de aproximativ un an. La momentul respectiv, la începutul lui 2017, abia se născuse şi la doar trei luni de viaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe. Zgomotele produse de Darius, câteodată până la ore târzii în noapte, după cum spun vecinii, aveau darul de a-l speria şi a-l trezi din somn. În acest context, discuţiile care iniţial au fost civilizate, ca între vecini, s-au încheiat cu reproşuri şi vorbe grele. Cât priveşte acuzaţiile de vandalizare, se pare că în zonă, în perioada respectivă, au fost vandalizate mai multe autorisme, vecinii acuzaţi negând vehement că ar fi avut vreo implicare.

În ceea ce priveşte reclamaţia la Protecţia Copilului, se pare că aceasta a survenit în contextul în care vecinii s-au alarmat, auzind, frecvent, cum Darius plângea incontrolabil, câteodată şi mai bine de o oră.

Reprezentanţii DGASPC Constanţa au confirmat pentru „Replica de Constanţa” faptul că a fost realizată o anchetă, în urma solicitării primite de la instanţa de judecată, anchetă desfăşurată de Direcţia de Asistenţă Socială Mangalia.

În prezent, ambele familii s-au mutat din blocul respectiv, fiecare în căutare de mai multă linişte. Au rămas să se „războiască”, însă, prin sălile de judecată...

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 21 aprilie 20188405
Comentarii

08Dreptul la viata(24 apr 05:32)
Copiii trebuie integrati in societate.oricum, viata lor e infinit mai grea. Este dureros ba chiar socant sa citesti astfel de comentarii.
01Nu conteaza(22 apr 15:46)
unde stai, nici la curte nu ai liniste daca in zona sunt indivizi fara bun simt, care asculta muzica cu tot cartierul sau construiesc de ani de zile, la orice ore au ei chef. Cred ca si piramidele au fost facute mai repede decat casele lor.
012Gagauza(22 apr 14:00)
Un copil cu nevoi speciale nu-i un produs pe care-l comanzi si, daca deranjeaza vecinii ca face galagie il dai retur....Copilul e al tau...pe viata! Nu-ti doresc sa cunosti drama noastra a parintilor...eforturile pe care le facem agatandu-ne de speranta ca intr-o buna zi starea lor va fi mult mai buna.
010Vio(22 apr 09:57)
Offf...foarte complicat...daca au ajuns in sala de judecata , inseamna ca orice negociere pasnica nu a dat roade... bietii oameni. ..
022Cristi(22 apr 08:14)
Sper ca bunul Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti mai departe.Regret nespus sa vad atata rautate din partea oamenilor si mai ales sa vsd cat de imbecili si cat de ordinari pot fi acei judecatori si acei oameni care tot reclama.Inainte sa judecst si sa aruncati cu pietre in familia respectiva si asa batuta de soarta, cu un asemenea necaz, sa-i multi lui Dumnezeu ca nu v-a dat si voua o asemenea soarta!
11Popartac si(21 apr 22:36)
Dobrescu pregatiti fustitele
244Mutati-va langa un handicapat(21 apr 22:25)
Voi, inimosilor, mutati-va voi langa un astfel de handicapat. Cand vrei sa te odihnesti, si nu o poti face. NU am ajuns ca altii sa ne dicteze cand sa ne odihnim in propria casa. Repet: mutati-va voi langa el, si dupa o saptamana mai scrieti pe aici.
1022Sorin(21 apr 21:08)
Sa ma kakao in gura la acei care se plang, fereasca sf. sa aveti si voi asa probleme, grija dumnezeu e sus nu doarme
233Adina(21 apr 20:28)
Mno pai cum. Atata rautate in comentarii... pot sa pun pariu ca 90% sunt de la parinti cu copii tipici, clasicul nesimtit de 9 ani rasfatat care habar nu are ca deranjeaza vecinii. De fapt nu, el nu deranjeaza pentru ca nu este un copil cu handicap, este un copil "normal, care se joaca." Apropo, justitiarii lu' peste, astia de considerati ca cel mic chiar ii deranja pe cei de sub ei... orele de liniste sunt intre 13 si 14. Atat. Cand da vecinu' gauri in pereti nu va mai deranjeaza. Mi-e sila.
022Eduard(21 apr 20:01)
Dar copiii sanatoai ai vecinilor de deasupra care alearga ore in sir incaltati,arunca toate pe parchetul laminat,umbla cu role,trotinete prin casa si vin de la plimbare seara la 11-12 si se linistesc abia pe la 1 noaptea.Imposibil de suportat.
2810trezeste-te dobitoaco(21 apr 18:41)
Gagauzo de la 16:52 esti tampita universului.Exista compasiune fata de copil dar pana la un punct.Nu e vorba de o zi cum spui.E vorba de traiul permanent intr-o locuinta in care nu te poti odihni,trai,invata.Fiecare are suferinte,dureri,etc.Cum poate acei oameni sa se recupereze daca in toate zilele acei oameni aud incontinuu zgomote in tavan? Exista o limita a simtirii si nesimtirii fata de ceilalti.Stii ca membrii familiei exasperate de zgomote pot sa aiba daune in viata? Copiii sa nu poata invata si sa aiba rezultate slabe la scoala? Din cauza unor vecini bolnavi netratati.
427Pray4abetterfuture(21 apr 16:52)
Ma rog Domnului Dumnezeu pentru imbunatatirea starii copilului cat despre mama....este ingerul lui protector. Inainte sa aruncati cu piatra, va recomand sa incercati o zi sa aveti grija de un copil cu nevoi speciale.
2821Vorbiti mult si prost(21 apr 14:21)
Cei care va tavaliti in comentarii despre compasiune si alte sentimente va afalti ca prostii- n treaba.Nu sunteti patiti si de-asta vorbiti de compasiune.Sa va vina voua niste vecini ai caror copii bolnavi sa duduie planseul apartamentului vostru,sa va zornaie lustra la 4 dimineata ca asa vrea copilul.Atunci sa vedem ce msj dati.Si sa mai dormiti dupa programul pe care vi-l faca copilul altuia.Si sa mergeti odihnit si pregatit la serviciu.Nu va mai dati milosi ca nu stiti ce inseamna in permanenta zgomotele in planseul apartamentului.E tortura pt un om care trebuie sa se odihneasca sau sa inve
1925ene(21 apr 14:02)
Mai exista compasiune in poporul asta rau si inapoiat ? Cum sa nu intelegi o asa drama ? Animale...
336Procurorul(21 apr 13:08)
Niste cretini, Iuliana , numai cine nu te cunoaste nu stie cat ai luptat pentru avest copil , inca din maternitate cand te-ai agatat de orice farama de speranta .... niste inadaptati care nu stiu ce este lupta de zi cu zi .....
220Cetatean(21 apr 12:39)
Oricum o dai nu e bine
930Mama(21 apr 11:46)
Sa va fie rusine pentru comentariile voastre sunteti o mizerie a societati si de asta sa ajuns cu tara noastra in deradere ca sunteti niste nemernici incompetenti cum Dumnezeu mati vrei sa faca un copil sa taca din gura cu probleme grave de sanatate voi sunteti cei handicapati nu copilasul acela voi va faceti copilu sa taca cu palemele si pumni de asta si ajung mai tarziu infractori si scursuri ale societati de buna crestere ce le o oferiti prin bataie. Lasati copilul in pace nici putinele lucruei care si le poate dezvolta nu i se permite de ce ? Ca sunteti voi nemernici
443r.i.(21 apr 11:08)
nu-mi vine sa cred atata rautate in comentarii. oamenilor care nu aveti copii cu probleme credeti ca noi mamicile putem astupa gura copiilor cu dizabilitati?nu puteti voi sa linistiti un copil normal care intelege si ii cereti sa nu mai planga dapoi la un copil care nu intelege ce ii spui,daca il doare ceva si nu stie mama ce anume il doare. voi ce faceti cand un bebelus plange si nu stiti cum sa-l linistiti ,asa e si cu copilul cu probleme. credetima eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu o fetita cu retard sever dar am noroc ca mai exista si vecini intelegatori. multa sanatate mamica
638Unul(21 apr 09:59)
Sa le dea si lor dumnezeu la fel si cat despre instanta sunt de tot kk
3816M.T.(21 apr 09:55)
Au dreptate sa fie revoltati vecinii... Pai , copilul bolnav daca plange noaptea , merge de-a busilea , cum plm mai sunt oamenii aia buni de munca sau alte activitati , a 2-a zi...?!?
1935....(21 apr 09:50)
Satulul nu o sa- l inteleaga niciodata pe cel flamind , bolnavul nu o sa fie inteles de cel sanatos ! Cind o sa aveti in familie un caz din acesta o sa intelegeti , deja aceasti parinti traiesc o drama daca mai sint si reclamati pe la politie e clar ce oameni de joasa speta au ca vecini ! Spuneti fereasca dumnezeu si vedeti- va de treaba !
126alupulica(21 apr 07:57)
mangalia... sa vedeti la navodari. de cate ori tipa copilul , perfect constient, de la prea mult alint , inregistrez cu telefonul, doar de la mine din casa. am reclamat la politie, etc. si mi-a facut in octombrie plangere penala pt hartuire. hartuire? am adunat toate clipurile, pus pe cd, plangere penala pt inducerea in eroare a organelor de pol si ... parte civila in proc penal, impotriva ei si a avocatei ce intocmeste plangerea. 5000 de euro in solidar. buumm... cand minti, fa-o dracului cu cap, ca eu nu te iert...
2915Asta e idioata(21 apr 05:55)
In ce consta discriminarea cand l-a tratat firesc, cerandu-i sa se alinieze normei la fel ca toata lumea?
195Asta.bolnav(21 apr 04:09)
Nu e.fisu.lu.dobrescu? Ca si ala.e.handicapat
4413Calin(21 apr 02:40)
Eu m-am cam saturat de "nevoile astea speciale " care tropaie peste nevoile elementare ale celorlalti.
4521toti Oamenii au drepturi(21 apr 00:36)
Ce vrea familia? Care sunt drepturile celorlalti vecini? Au vecinii dreptul sa se odihneasca in apartamentele lor pt o noua zi de munca fara sa fie deranjati de vecini cu prob.medicale? Au dreptul copiii care merg la scoala sa invete in casa in liniste lectiile pt a doua zi la scoala fara sa fie deranjati de vecinii cu prob medicale? Ce faceti? Distrugeti psihic oamenii normali din cauza unui bolnav care are alte nevoi? Unii se muta la curte pt confortul unui catel si ca sa nu deranjeze.Si familia cu copilul cu prob.medicala ar trebui sa se mute la curte pt confortul propriu dar si al altora.
329Vedeti(21 apr 00:10)
Ce dracu faceti copii, va distrugeti viata. Ala handicapat celalalt operat. Va complicati viata si asa scurta
109Politia locala(20 apr 23:25)
E cu pozatul masinilor,nu i deranjati
mai mult...Replica
19 oct 14:40ReplicaIată ce primării din județul Constanța scapă de datorii!

A început ședința de Consiliu Județean Constanța. Sunt 17 proiecte pe ordinea de zi, aceasta fiind suplimentată cu...2299

19 oct 14:35ReplicaACCIDENT în zona Palatului Copiilor: COPIL lovit de mașină!2158
19 oct 14:13ReplicaAchiziţie NECESARĂ în Primăria Constanţa: funcţionarii publici ‘îşi trag’ telefoane smart de ultimă generaţie!1858
19 oct 00:00ReplicaPorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie

Dragajul de întreţinere din porturile maritime ale Constanţei va fi realizat în următorii doi ani de o firmă din...2424

19 oct 00:00ReplicaCa-n filme! Un horahai şi-a confecţionat CAGULĂ din mâneca unei bluze şi a intrat peste o femeie în casă!2058
19 oct 00:00ReplicaConstănţenii din zona Euromaterna încearcă să blocheze construirea clinicii de oncologie4617
19 oct 00:00ReplicaNumărul navigatorilor, în scădere din cauza automatizării! Semnal de alarmă sau criză de moment?

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., în Singapore se desfășoară ediția 44 a Congrestului Federației...2918

19 oct 00:00ReplicaLa TEROAREA din cartierul HENRI COANDĂ se adăugă şi o 'SĂGEATĂ' care face colecţie de dosare penale!5359
19 oct 00:00ReplicaINCREDIBIL! Fostul primar de la Tuzla şi-a plătit vacanţele la Dubai şi în Paris din bugetul local2303
19 oct 09:17ReplicaSe reia concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituției Avocatul Poporului

Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale...817

19 oct 16:17ReplicaClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgie Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!1132
19 oct 00:00ReplicaCARTE DE VIZITĂ? Parcul de la Universitatea Ovidius, plin de gunoie!559
Vremea
17°15.1° - 17° vineri, 19 octombrie 2018
câțiva noriUmiditate: 95%
Vânt: 1.2 m/s din NE
Presiune: 1027.74 milibari

Loto
6/49101113273234
5/4061417202331
joker101920384016
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 oct 00:00SportFără Simona. Zeul ban al campioanei Halep

Jurnalistul Cristian Geambașu oferă o radiografie la sânge a fenomenului Simona Halep. Suntem sau nu de acord......921

19 oct 00:00SportIanis Hagi, emisiune specială la BBC: "Dumnezeule, ce talent!"

Ianis Hagi (19 ani) a captat atenția întregii lumi a fotbalului. Britanicii de la BBC i-au dedicat o secțiune...705

19 oct 00:00SportSimona Halep, premiată la 5 categorii într-o anchetă specială a New York Times. Au votat cei mai importanți antrenori și marii specialiști ai planetei

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) domină cea mai mare parte a categoriilor unui sondaj inițiat de New York Times o dată...396

19 oct 00:00SportToate echipele calificate la EURO 2019. România se bate la turneul final U21 din Italia și San Marino cu forțe uriașe ale fotbalului

România U21 s-a calificat la EURO 2019 după ce a terminat Grupa 8 pe primul loc. Turneul final are loc în Italia și...391

Local
19 oct 00:39LocalSE ÎNCHIDE TRAFICUL RUTIER! CFR repară trecerea la nivel cu calea ferată din zona staţiei Eforie Nord

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că în perioada 20 octombrie - 5 noiembrie a.c., pe raza Regionalei...1160

19 oct 00:39LocalConstănțenii, așteptați să DONEZE SÂNGE, la Biserica „Sf. Vasile cel Mare”

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța...589

19 oct 00:27LocalMAHALAUA de la colţul străzii, desfiinţată de poliţiştii locali: zeci de tineri consumau alcool şi aduceau injurii! VIDEO

Având în vedere sesizarea telefonică adresată Direcției Generale Poliția Locală Constanța, prin dispeceratul...6665

19 oct 00:15LocalSCANDAL între ȚIGANI, la Medgidia! S-a lăsat cu înjunghieri

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, au fost...3159

19 oct 00:34LocalDoi tineri au fost prinși cu DROGURI, în zona Sălii Sporturilor

Jandarmii Grupării Mobile Constanţa, miercuri, 17 octombrie a.c. ora 18.00, care se aflau în misiune de asigurare a...728

19 oct 00:33LocalUn șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice implicat în accident rutier, pe Aurel Vlaicu

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 17 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...369

19 oct 00:32LocalTâlhar, condamnat la închisoare!

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, la data de 17 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...288

19 oct 00:31LocalBărbat accidentat pe trecerea pentru pietoni, la Agigea!

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, la data de 17 octombrie a.c, în jurul orei 20.30, a condus un autoturism pe DN...328

19 oct 00:42LocalConsiliul Național al Elevilor acuză autoritățile județene din Constanța de INCOMPETENȚĂ, din cauza programului „LAPTELE ȘI CORNUL”

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage...512

19 oct 00:14LocalUn șofer aproape de COMĂ ALCOOLICĂ a pus la pământ gardul unui imobil, în Valu lui Traian!

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, a condus o autobasculantă pe...2609

Politică
19 oct 20:01PoliticăSurse: Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE cresc de la o zi la alta, iar Călin Popescu Tăriceanu le-a...366

19 oct 00:09PoliticăLucrări de anvergură pe străzile din Cernavodă

În această săptămână, în cartierul Columbia din Cernavodă, respectiv pe Aleea Mălinului și Aleea Florilor se...1233

19 oct 00:42PoliticăALDE Constanţa, despre legea offshore: 'Să susţinem această lege’

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, 17 octombrie a.c., la finalul ședinței coaliției...371

19 oct 00:41PoliticăMinisterul Muncii atrage atenția curților de apel din toată țara: aplică GREȘIT LEGEA SALARIZĂRII!

Ministerul Muncii și Justiției Sociale atrage atenția, din nou, curților de apel din țară, că interpretează și...901

19 oct 00:40PoliticăContinuă reorganizarea ALDE în județul Constanța: Simțim deja că suntem competitivi politic

Reprezentanții ALDE Constanța organizează joi, 18 octombrie, o conferință de presă. Cu acest prilej, organizația...1094

19 oct 00:29PoliticăPescarii constănțeni, în atenția membrilor ALDE: “Reiese necesitatea modificării legii pescuitului”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai organizează un eveniment, un seminar despre pescuitul din Marea Neagră, în data...680

19 oct 00:32PoliticăKlaus Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA: Este nevoie la conducere de o persoană independentă

Klaus Iohannis a vorbit, la Bruxelles, despre propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA....811

19 oct 00:30PoliticăDecizia CSM, după OUG pe justiție - Aproape 50 de procurori, obligați să plece de la DNA, DIICOT și PG

Secţia pentru procurori a CSM a decis, ca urmare a aplicării prevederilor OUG privind justiţia, încetarea delegării...488

19 oct 00:30PoliticăLiderii ALDE spun ce s-a obținut din negocierile cu Liviu Dragnea pentru legea offshore: 'Concesionarii au acceptat transferul de tehnologie'

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, la finalul ședinței coaliției de guvernare pe...454

19 oct 00:29PoliticăDragnea: ZERO şanse ca Executivul să rămână în actuala componenţă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că va stabili împreună cu premierul Viorica Dăncilă data...721

Monden
19 oct 00:00MondenCât iau vedetele pentru concerte? Cei mai scumpi: Loredana, Delia şi Smiley - LISTA COMPLETĂ

Artiștii de la noi se pregătesc de un sezon de toamnă-iarnă plin de evenimente. Libertatea a intrat în posesia...276

19 oct 00:00MondenBianca Drăgușanu și-a golit cardurile la Paris. Pe ce a dat 20.000 de euro

Bianca Drăgușanu nu se uită la bani când vrea să-și satisfacă toate mofturile. În vacanța sa în Franța,...307

19 oct 00:00MondenCe vedete participă la cel de-al doilea sezon Asia Express

Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău se află printre vedetele care...189

19 oct 00:00MondenȚinuta care i-a scos în evidență burtica de gravidă lui Meghan Markle

Meghan Markle, soția Prințului Harry, s-a afișat într-o rochie de culoare bleumarin în timpul vizitei pe care o...279

19 oct 00:00MondenBruce Willis și-a vândut vila din Idaho. Prețul luat, cu 10 milioane de dolari mai mic decât ceruse pe ea

Actorul american Bruce Willis și-a vândut reședința din Idaho. Acesta a obținut o sumă foarte mică față de...231

19 oct 00:00MondenFiul chitaristului Tony Rombola de la Godsmack a murit la 34 de ani. Concertul pe care urma să îl susţină la Bucureşti a fost amânat

Fiul chitaristului Tony Rombola de la Godsmack a murit. Joe Fay, avea numai 34 de ani. În urma tragediei, trupa...176

19 oct 00:00MondenMark Zuckerberg, somat să părăsească poziţia de preşedinte de la Facebook

Patru mari fonduri publice din Statele Unite ale Americii, care deţin acţiuni la Facebook Inc, au propus ca Mark...188

19 oct 00:00MondenRihanna, dată în judecată pentru PLAGIAT într-o colecţie pentru Puma

Rihanna şi Puma au fost date în judecată pentru plagierea unui logo folosit de cântăreaţă pentru o colecţie de...162

19 oct 00:00MondenAUTOMATA, primul festival din Bucureşti dedicat muzicii electronice

Prima ediţie Automata, un festival dedicat muzicii electronice şi artelor digitale, este programată între 8 şi 10...134

19 oct 00:00MondenFilmul românesc "Soldaţii. Poveste din Ferentari", PREMIU pentru cel mai bun film la Queer Porto

Lungmetrajul "Soldaţii. Poveste din Ferentari", de Ivana Mladenovic, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la...201

Mapamond
19 oct 00:00MapamondBulgaria şi România, printre principalele ţări sursă din UE pentru traficul de fiinţe umane

România şi Bulgaria se numără printre principalele ţări sursă din Uniunea Europeană pentru traficul de fiinţe...144

19 oct 00:00MapamondBulgarul suspectat de violul şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a fost extrădat din Germania

Severin Krasimirov, suspectat de violul şi uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, a fost extrădat miercuri...178

19 oct 00:00MapamondPeste 60 de lideri sunt aşteptaţi la Paris pentru a marca o sută de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial

Peste 60 de şefi de stat şi de guvern, inclusiv Donald Trump şi Vladimir Putin, vor asista pe 11 noiembrie la Paris...149

19 oct 00:00MapamondParlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură modificarea Constituţiei

Parlamentul Republicii Moldova a votat, cu majoritate simplă, în prima lectură, modificarea Constituţiei pentru...160

19 oct 00:00MapamondMatteo Salvini ia în calcul să devină candidat la preşedinţia Comisiei Europene

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne în guvernul de la Roma, a declarat...145

19 oct 00:00MapamondPresa rusă, în stare de şoc după masacrul de la liceul din Crimeea

Presa rusă este joi în stare de şoc după masacrul comis la un liceu tehnic din Kerci, Crimeea, unde un elev a ucis...216

19 oct 00:00MapamondRecep Tayyip Erdogan la Chişinău: Republica Moldova şi Turcia au semnat cinci noi acorduri bilaterale

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de...173

19 oct 00:00MapamondWashington Post publică "ultima contribuţie" a jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi

Washington Post a publicat miercuri ceea ce cotidianul american a prezentat drept ultima contribuţie a lui Jamal...172

19 oct 00:00MapamondVictimele sclaviei moderne din Regatul Unit dorm pe străzi fiindcă le e ruşine să ceară ajutor

Bărbaţii care au supravieţuit sclaviei moderne din Regatul Unit dorm pe străzi, iar multora dintre ei le e prea...186

19 oct 00:00MapamondStatele Unite nu acceptă comercianţii canadieni de canabis

Comercianţii de canabis, care pot funcţiona legal în Canada începând de miercuri, nu vor fi acceptaţi în Statele...157

Sănătate
19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...257

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...819

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...660

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1007

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...769

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1405

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...1043

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1191

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3595

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...1085