rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

UMILINŢĂ şi REVOLTĂ la Mangalia:

RĂMÂI INTERZIS! Sesizări la Poliţia Locală şi Protecţia Copilului pentru că un copil cu dizabilităţi deranja vecinii când plângea!

Darius este un băieţel de opt ani, frumos, vesel şi special, care locuieşte cu mama lui în Mangalia, în timp ce tatăl munceşte în străinătate. Iar pentru că este un copil special, are puţine bucurii, cum ar fi mersul de-a buşilea, plânge mult şi face gălăgie, fără să înţeleagă când îi spune mama lui că locuiesc la bloc, iar vecinii vor să doarmă. În termeni medicali, Darius este un copil cu dizabilităţi, non-verbal, diagnosticat cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Dar ce se întâmplă când vecinii, la rândul lor, au un nou-născut, cu probleme medicale serioase, care necesită odihnă, iar zgomotele şi plânsul lui Darius îl sperie şi îl trezesc mereu din somn? Se ajunge la certuri, sesizări la Poliţia Locală Mangalia, reclamaţii la Protecţia Copilului Constanţa şi un dosar pe rolul instanţei de judecată pentru discriminare.

Umilinţă şi revoltă. Asta simte mama unui băieţel de opt ani, din Mangalia, care a ajuns să ceară instanţei de judecată să îi facă dreptate, acuzând vecinii de discriminare, după ce aceştia au sesizat autorităţile locale mangaliote, respectiv Poliţia Locală, dar şi Protecţia Copilului, deranjaţi de zgomotele făcute, zi şi noapte, de Darius. Însă, spune femeia, nici în instanţă nu a găsit înţelegere.

Întreaga situaţia s-a petrecut la sfârşitul lui 2016 – începutul lui 2017, când familia Manolache a închiriat un apartament la un etaj superior al unui bloc din Mangalia. A culminat în ianuarie 2017, cu chemarea Poliţiei Locale de patru ori în interval de aproximativ 24 de ore, de către vecini, familia N.S.B şi A.B., a relatat Iuliana Manolache.

„Îi deranja că băiatul, care are dizabilităţi, mergea de-a buşilea şi plângea!”

„Erau deranjaţi de faptul că băiatul făcea gălăgie, pentru că mergea de-a buşilea. Când au venit vecinii la uşă, le-am explicat, frumos şi politicos, cu copilul în braţe, că este un copil cu dizabilităţi, nu merge singur, din când în când merge de-a buşilea, nu pot să îl opresc să meargă astfel, este singura lui mişcare. El nu merge de-a buşilea toată ziua, doar de două sau trei ore pe zi. Asta în deranja! Că mergea de-a buşilea sau că plângea. Dar nu au vrut să înţeleagă. Îmi băteau în tavan, mereu, tare, în ţevi, cu scopul de a mă determina să plec, mi-au şi spus.

Ea (n.r. A.B.) îmi zicea să găsesc o soluţie, că îi deranjează pe ei şi copilul lor. Dar ce soluţie pot găsi? Să-l închid pe balcon, ce pot să fac?”, ne-a povestit mama băieţului special.

Avertisment scris de la Poliţia Locală pentru gălăgia făcută de copil

Femeia susţine, deşi nu are dovezi în acest sens, că vecinii ar fi recurs inclusiv la măsuri drastice, că i-ar fi tăiat cauciucurile maşinii şi i-ar fi spart farurile. „Întâi au venit la uşă, apoi mi-au tăiat cauciucurile maşinii, iar atunci le-am făcut eu reclamaţie la Poliţia Mangalia. Mi s-a spus că dacă nu i-am văzut, nu au ce să facă. Lucrurile au rămas aşa. Dar ei, vecinii, nu s-au oprit aici. Au început să cheme Poliţia Locală pentru tulburarea liniştii. A venit Poliţia Locală la uşa mea de patru ori în interval de 24 de ore! Iar poliţiştii locali îmi spuneau că pe ei nu îi interesează, că nu trebuie să se facă gălăgie în orele de linişte. Ce puteam să fac, în orele respective trebuia să îi pun (n.r. copilului) bandezivă pe gură sau mai ştiu eu ce?!

Mi-au dat avertisment, l-am semnat, dar ulterior l-am contestat în instanţă şi am câştigat. În avertisment se menţionează că zgomotele sunt produse de un copil cu dizabilităţi şi îi deranjează pe vecini”, a mai povestit Iuliana Manolache.

Sesizare la Protecţia Copilului pentru maltratarea băieţelului

A urmat, spune femeia, o reclamaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cum că şi-ar neglija copilul. „Mi-au făcut reclamaţie la DGASPC Constanţa, la departamentul pentru intervenţie în situaţii de abuz, neglijare şi violenţă în familie, pentru neglijarea şi maltratarea copilului. Ei ştiau că este un copil bolnav, care nu conştientizează ce face. Degeaba îi spun să tacă, nu înţelege. M-au reclamat, am fost anchetată de Protecţia Copilului, au făcut verificări, au văzut că nu este cazul de neglijenţă. Eu sunt singură cu copilul, soţul munceşte în străinătate”, a continuat mămica indignată.

Supărată, femeia s-a decis să îi dea în judecată pe vecini, acuzându-i de discriminare.

„M-au exasperat cu ameninţările, cu reclamaţiile. Nu poţi controla o persoană cu dizabilităţi să nu facă gălăgie. Bine, câtă gălăgie poate să facă, mai ales un copil? Ei au exagerat cu Poliţia. Când a venit primul echipaj, eram în baie, îi făceam baie copilului. Mi-au spus că dacă am eu o frustrare – frustarea fiind copilul! – nu înseamnă că trebuie să deranjez vecinii. Nu am avut cui să explic. Ultima sesizare a fost făcută într-o dimineaţă, când copilul dormea, ce gălăgie putea să facă?

Sesizarea în instanţă a fost în aprilie 2017. Martori am chemat două poliţiste locale. De fiecare dată le-am chemat în casă, le-au spus că nu pot să stau la uşa locuinţei, să las copilul nesupravegheat. La ultima sesizare, au înţeles, au mers la vecini şi le-au spus să nu mai facă sesizări”, a continuat femeia.

Decizia instanţei: respinge acuzaţiile de discriminare

După aproximativ un an, timp în care au avut loc mai multe termene şi au fost audiaţi martorii, dar a fost solicitată şi o anchetă Protecţiei Copilului Constanţa, pe data de 18 aprilie a.c., Judecătoria Mangalia a respins cererea Iulianei Manolache şi a soţului ei, Darius Marian Manolache, prin care îi acuzau pe vecini de discriminare. De asemenea, i-au obligat la plata a 500 de lei, cheltuieli de judecată pentru pârăţii N.S.B. şi A.B. şi firma de transport deţinută de aceştia – de menţionat că în cererea de chemare în judecată a fost menţionată şi firma, stipulându-se că bărbatul ar fi lucrat de acasă şi ar fi fost deranjat de zgomotul produs de copil în timpul activităţii.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamanţii Manolache Darius Marian şi Manolache Iuliana în contradictoriu cu pârâţii Bărăitaru Nicolae-Sergiu, Bărăitaru Anca, Euroflash Logistics S.R.L. şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării, astfel cum a fost precizată. Obligă pe reclamanţi la plata către pârâţii B. N.-S., B.A. şi E.L. S.R.L. a sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat ales). Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Mangalia. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.04.2018”, este decizia emisă de instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă, iar mama lui Darius este hotărâtă să meargă mai departe şi să o conteste la instanţele de judecată superioare.

Darius, un copil special, purtat mai mult în braţe, de teama unor noi reclamaţii la Poliţie

„Băieţelul are opt ani, cu paralizie cerebrală şi bipareză spastică. Nu prea reuşim să comunicăm, este non-verbal. Are unele cerinţe, de exemplu dacă vede sticluţa cu apă mi-o cere. Eu pot să îi explic mult şi bine că nu înţelege nimic. Dacă ţip mai autoritar la el, se sperie. Ei sunt mai sensibili. Nu vreau să ţip mereu la el. Practic, aşa mă obligau să fac! M-au speriat, bătându-mi în tavan mereu, nu l-am mai lăsat să meargă de-a buşilea. Îl ţineam numai în braţe sau pe canapea şi a devenit mai frustrat. De teama Poliţiei nu l-am mai lăsat să facă nimic, să meargă de-a buşilea. Copilul, normal, fiind singura lui posibilitate de mişcare, s-a frustrat, a dezvoltat atunci un comportament mai agresiv. I-am limitat puţinele lui mişcări şi a început să se tragă de păr, se loveşte, muşcă. Foarte rar l-am mai lăsat pe jos.

Le-am explicat, le-am şi spus, bucuraţi-vă de copilul vostru, lăsaţi-mă pe mine aşa cum sunt, cu el. Cum tu trăieşti în blocul acesta, aşa vreau să trăiesc şi eu. Dar mi s-a răspuns să ne mutăm la casă sau în intervalul de linişte, între 14,00 – 16,00 şi de la ora 22,00 – 06,00 să nu mai facem gălăgie. Şi acum verdictul acesta. Copilul acesta deranjează, căci este cu handicap!”, îşi spune mama îndurerată păsul.

În aceeaşi perioadă, copilul vecinilor a fost supus unei operaţii complicate

Se impune precizat că, la rândul lor, familia N.S.B şi A.B., acuzată de discriminare, are un copil de aproximativ un an. La momentul respectiv, la începutul lui 2017, abia se născuse şi la doar trei luni de viaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe. Zgomotele produse de Darius, câteodată până la ore târzii în noapte, după cum spun vecinii, aveau darul de a-l speria şi a-l trezi din somn. În acest context, discuţiile care iniţial au fost civilizate, ca între vecini, s-au încheiat cu reproşuri şi vorbe grele. Cât priveşte acuzaţiile de vandalizare, se pare că în zonă, în perioada respectivă, au fost vandalizate mai multe autorisme, vecinii acuzaţi negând vehement că ar fi avut vreo implicare.

În ceea ce priveşte reclamaţia la Protecţia Copilului, se pare că aceasta a survenit în contextul în care vecinii s-au alarmat, auzind, frecvent, cum Darius plângea incontrolabil, câteodată şi mai bine de o oră.

Reprezentanţii DGASPC Constanţa au confirmat pentru „Replica de Constanţa” faptul că a fost realizată o anchetă, în urma solicitării primite de la instanţa de judecată, anchetă desfăşurată de Direcţia de Asistenţă Socială Mangalia.

În prezent, ambele familii s-au mutat din blocul respectiv, fiecare în căutare de mai multă linişte. Au rămas să se „războiască”, însă, prin sălile de judecată...

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 21 aprilie 20188153
Comentarii

08Dreptul la viata(24 apr 05:32)
Copiii trebuie integrati in societate.oricum, viata lor e infinit mai grea. Este dureros ba chiar socant sa citesti astfel de comentarii.
00Nu conteaza(22 apr 15:46)
unde stai, nici la curte nu ai liniste daca in zona sunt indivizi fara bun simt, care asculta muzica cu tot cartierul sau construiesc de ani de zile, la orice ore au ei chef. Cred ca si piramidele au fost facute mai repede decat casele lor.
012Gagauza(22 apr 14:00)
Un copil cu nevoi speciale nu-i un produs pe care-l comanzi si, daca deranjeaza vecinii ca face galagie il dai retur....Copilul e al tau...pe viata! Nu-ti doresc sa cunosti drama noastra a parintilor...eforturile pe care le facem agatandu-ne de speranta ca intr-o buna zi starea lor va fi mult mai buna.
09Vio(22 apr 09:57)
Offf...foarte complicat...daca au ajuns in sala de judecata , inseamna ca orice negociere pasnica nu a dat roade... bietii oameni. ..
022Cristi(22 apr 08:14)
Sper ca bunul Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti mai departe.Regret nespus sa vad atata rautate din partea oamenilor si mai ales sa vsd cat de imbecili si cat de ordinari pot fi acei judecatori si acei oameni care tot reclama.Inainte sa judecst si sa aruncati cu pietre in familia respectiva si asa batuta de soarta, cu un asemenea necaz, sa-i multi lui Dumnezeu ca nu v-a dat si voua o asemenea soarta!
11Popartac si(21 apr 22:36)
Dobrescu pregatiti fustitele
244Mutati-va langa un handicapat(21 apr 22:25)
Voi, inimosilor, mutati-va voi langa un astfel de handicapat. Cand vrei sa te odihnesti, si nu o poti face. NU am ajuns ca altii sa ne dicteze cand sa ne odihnim in propria casa. Repet: mutati-va voi langa el, si dupa o saptamana mai scrieti pe aici.
921Sorin(21 apr 21:08)
Sa ma kakao in gura la acei care se plang, fereasca sf. sa aveti si voi asa probleme, grija dumnezeu e sus nu doarme
232Adina(21 apr 20:28)
Mno pai cum. Atata rautate in comentarii... pot sa pun pariu ca 90% sunt de la parinti cu copii tipici, clasicul nesimtit de 9 ani rasfatat care habar nu are ca deranjeaza vecinii. De fapt nu, el nu deranjeaza pentru ca nu este un copil cu handicap, este un copil "normal, care se joaca." Apropo, justitiarii lu' peste, astia de considerati ca cel mic chiar ii deranja pe cei de sub ei... orele de liniste sunt intre 13 si 14. Atat. Cand da vecinu' gauri in pereti nu va mai deranjeaza. Mi-e sila.
021Eduard(21 apr 20:01)
Dar copiii sanatoai ai vecinilor de deasupra care alearga ore in sir incaltati,arunca toate pe parchetul laminat,umbla cu role,trotinete prin casa si vin de la plimbare seara la 11-12 si se linistesc abia pe la 1 noaptea.Imposibil de suportat.
279trezeste-te dobitoaco(21 apr 18:41)
Gagauzo de la 16:52 esti tampita universului.Exista compasiune fata de copil dar pana la un punct.Nu e vorba de o zi cum spui.E vorba de traiul permanent intr-o locuinta in care nu te poti odihni,trai,invata.Fiecare are suferinte,dureri,etc.Cum poate acei oameni sa se recupereze daca in toate zilele acei oameni aud incontinuu zgomote in tavan? Exista o limita a simtirii si nesimtirii fata de ceilalti.Stii ca membrii familiei exasperate de zgomote pot sa aiba daune in viata? Copiii sa nu poata invata si sa aiba rezultate slabe la scoala? Din cauza unor vecini bolnavi netratati.
426Pray4abetterfuture(21 apr 16:52)
Ma rog Domnului Dumnezeu pentru imbunatatirea starii copilului cat despre mama....este ingerul lui protector. Inainte sa aruncati cu piatra, va recomand sa incercati o zi sa aveti grija de un copil cu nevoi speciale.
2820Vorbiti mult si prost(21 apr 14:21)
Cei care va tavaliti in comentarii despre compasiune si alte sentimente va afalti ca prostii- n treaba.Nu sunteti patiti si de-asta vorbiti de compasiune.Sa va vina voua niste vecini ai caror copii bolnavi sa duduie planseul apartamentului vostru,sa va zornaie lustra la 4 dimineata ca asa vrea copilul.Atunci sa vedem ce msj dati.Si sa mai dormiti dupa programul pe care vi-l faca copilul altuia.Si sa mergeti odihnit si pregatit la serviciu.Nu va mai dati milosi ca nu stiti ce inseamna in permanenta zgomotele in planseul apartamentului.E tortura pt un om care trebuie sa se odihneasca sau sa inve
1824ene(21 apr 14:02)
Mai exista compasiune in poporul asta rau si inapoiat ? Cum sa nu intelegi o asa drama ? Animale...
336Procurorul(21 apr 13:08)
Niste cretini, Iuliana , numai cine nu te cunoaste nu stie cat ai luptat pentru avest copil , inca din maternitate cand te-ai agatat de orice farama de speranta .... niste inadaptati care nu stiu ce este lupta de zi cu zi .....
220Cetatean(21 apr 12:39)
Oricum o dai nu e bine
929Mama(21 apr 11:46)
Sa va fie rusine pentru comentariile voastre sunteti o mizerie a societati si de asta sa ajuns cu tara noastra in deradere ca sunteti niste nemernici incompetenti cum Dumnezeu mati vrei sa faca un copil sa taca din gura cu probleme grave de sanatate voi sunteti cei handicapati nu copilasul acela voi va faceti copilu sa taca cu palemele si pumni de asta si ajung mai tarziu infractori si scursuri ale societati de buna crestere ce le o oferiti prin bataie. Lasati copilul in pace nici putinele lucruei care si le poate dezvolta nu i se permite de ce ? Ca sunteti voi nemernici
442r.i.(21 apr 11:08)
nu-mi vine sa cred atata rautate in comentarii. oamenilor care nu aveti copii cu probleme credeti ca noi mamicile putem astupa gura copiilor cu dizabilitati?nu puteti voi sa linistiti un copil normal care intelege si ii cereti sa nu mai planga dapoi la un copil care nu intelege ce ii spui,daca il doare ceva si nu stie mama ce anume il doare. voi ce faceti cand un bebelus plange si nu stiti cum sa-l linistiti ,asa e si cu copilul cu probleme. credetima eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu o fetita cu retard sever dar am noroc ca mai exista si vecini intelegatori. multa sanatate mamica
637Unul(21 apr 09:59)
Sa le dea si lor dumnezeu la fel si cat despre instanta sunt de tot kk
3815M.T.(21 apr 09:55)
Au dreptate sa fie revoltati vecinii... Pai , copilul bolnav daca plange noaptea , merge de-a busilea , cum plm mai sunt oamenii aia buni de munca sau alte activitati , a 2-a zi...?!?
1834....(21 apr 09:50)
Satulul nu o sa- l inteleaga niciodata pe cel flamind , bolnavul nu o sa fie inteles de cel sanatos ! Cind o sa aveti in familie un caz din acesta o sa intelegeti , deja aceasti parinti traiesc o drama daca mai sint si reclamati pe la politie e clar ce oameni de joasa speta au ca vecini ! Spuneti fereasca dumnezeu si vedeti- va de treaba !
126alupulica(21 apr 07:57)
mangalia... sa vedeti la navodari. de cate ori tipa copilul , perfect constient, de la prea mult alint , inregistrez cu telefonul, doar de la mine din casa. am reclamat la politie, etc. si mi-a facut in octombrie plangere penala pt hartuire. hartuire? am adunat toate clipurile, pus pe cd, plangere penala pt inducerea in eroare a organelor de pol si ... parte civila in proc penal, impotriva ei si a avocatei ce intocmeste plangerea. 5000 de euro in solidar. buumm... cand minti, fa-o dracului cu cap, ca eu nu te iert...
2915Asta e idioata(21 apr 05:55)
In ce consta discriminarea cand l-a tratat firesc, cerandu-i sa se alinieze normei la fel ca toata lumea?
194Asta.bolnav(21 apr 04:09)
Nu e.fisu.lu.dobrescu? Ca si ala.e.handicapat
4413Calin(21 apr 02:40)
Eu m-am cam saturat de "nevoile astea speciale " care tropaie peste nevoile elementare ale celorlalti.
4421toti Oamenii au drepturi(21 apr 00:36)
Ce vrea familia? Care sunt drepturile celorlalti vecini? Au vecinii dreptul sa se odihneasca in apartamentele lor pt o noua zi de munca fara sa fie deranjati de vecini cu prob.medicale? Au dreptul copiii care merg la scoala sa invete in casa in liniste lectiile pt a doua zi la scoala fara sa fie deranjati de vecinii cu prob medicale? Ce faceti? Distrugeti psihic oamenii normali din cauza unui bolnav care are alte nevoi? Unii se muta la curte pt confortul unui catel si ca sa nu deranjeze.Si familia cu copilul cu prob.medicala ar trebui sa se mute la curte pt confortul propriu dar si al altora.
328Vedeti(21 apr 00:10)
Ce dracu faceti copii, va distrugeti viata. Ala handicapat celalalt operat. Va complicati viata si asa scurta
108Politia locala(20 apr 23:25)
E cu pozatul masinilor,nu i deranjati
mai mult...Replica
19 aug 17:49ReplicaTRAFIC ÎNGREUNAT PE AUTOSTRADA SOARELUI: accident rutier şi coadă la Feteşti

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București –...1923

19 aug 18:13ReplicaMicrobuzul KAMIKAZE din Mangalia, „plin ochi“ de călători!1370
19 aug 12:55ReplicaSHOW INCENDIAR în staţiunea Mamaia: PARIS HILTON a aterizat cu elicopterul, la Nuba!5294
19 aug 12:23ReplicaFOTO. Accident rutier în Agigea: o femeie a fost rănită!

Seria accidentelor rutiere petrecute la malul mării continuă! Duminică, în jurul orei 07.36, un bărbat, în...1975

18 aug 17:08ReplicaCRIMĂ PASIONALĂ LA HÂRŞOVA!9881
18 aug 00:00ReplicaReacţia Jandarmeriei după acuzaţiile primarului din Limanu. 'Jandarmii îşi fac unghiile cu bastoanele'5130
18 aug 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER la Eforie, din cauza unui şofer inconştient: 3 victime

Nici un week-end fără accidente rutiere provocate de conducători auto inconştienţi! Sâmbătă, încă de la...3517

exclusiv18 aug 12:13ReplicaRESTAURANT DIN 2 MAI, DEVASTAT DE UN GRUP DE INDIVIZI! ANGAJAŢII, BĂGAŢI ÎN SPITAL14373
18 aug 02:25ReplicaUn WC din stațiunea Mamaia se transformă în pensiune turistică!3923
18 aug 00:00ReplicaFostul internat școlar din Eforie se va transforma în Centru de Excelență Carmen Silva

Primăria Eforie a depus, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, un memoriu de prezentare în vederea...1782

18 aug 00:00ReplicaNavă a Gărzii de Coastă plină de rugină, în pericol de scufundare!1568
18 aug 00:00ReplicaCNADR anunță: podurile de peste Dunăre de pe Autostrada Soarelui vor fi reabilitate!1044
Vremea
31°25.7° - 31° duminică, 19 august 2018
nori împrăștiațiUmiditate: 82%
Vânt: 4.26 m/s din ENE
Presiune: 1027.2 milibari

Loto
6/493510163237
5/405162025278
joker52630314213
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 aug 13:16SportSimona Halep, după ce s-a calificat în semifinale la Cincinnati: Am schimbat jocul după ce a venit Darren pe teren şi mi-a spus ce să fac

Simona Halep a declarat, vineri noapte, după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati trecând de...533

18 aug 00:00SportAna Bogdan, în tutul al doilea al calificărilor de la New Haven

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a învins-o pe Viktoria Kuzmova (Slovacia) cu 6-2, 6-2, vineri, în prima...369

18 aug 00:00SportPoli Iaşi a învins FC Botoşani, scor 2-1

Politehnica Iaşi a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, pe teren propriu, într-un prim meci...314

18 aug 03:17SportTenis: Tecău şi Rojer, calificaţi în sferturile de finală la Cincinnati

Perechea compusă din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în sferturile de finală ale...346

Local
18 aug 00:40LocalŞI-A RUPT MAŞINA ÎN DOUĂ, ÎN PARCAREA SUBTERANĂ DE LA VIVO

Încă un incident, vineri, 17 august, în incinta centrului comercial Vivo, vineri seara! După individul care a parcat...6380

18 aug 02:55LocalPrinşi băuţi la volan pe drumul dintre staţiuni!

Turiştii sosiţi pe litoralul românesc, cuprinşi de adrenalină sau inconştienţă, săvârşesc fapte ce contravin...663

18 aug 02:55LocalCondamnat pentru tâlhărie, escortat de polițiști și introdus în Penitenciarul Poarta Albă

Bărbat din Constanța, escortat de polițiști și introdus în Penitenicarul Poarta Albă, după ce a fost condamnat...520

18 aug 02:57LocalPrins în timp ce fura umbrele de pe plajă, în Mamaia!

Hoţii atacă plajele de pe litoralul românesc! La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției stațiunii...745

18 aug 02:36LocalȘoferul băut care a provocat accidentul mortal din Valu lui Traian a fost arestat preventiv

Tânărul de 28 de ani care a provocat, joi, 16 august a.c.,, un accident în localitatea Valu lui Traian, soldat cu...1873

18 aug 02:49LocalPolițiștii constănțeni, acțiuni de prevenire a furturilor pe raza stațiunilor din sudul litoralului

În perioada 14-16 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliție...312

18 aug 15:18LocalIMAGINI TERIFIANTE pe plaja din Mangalia: un bărbat a murit înecat în mare!

Imagini terifiante vineri, 17 august a.c., pe o plajă din sudul litoralului! Mai multe persoane aflate pe plaja Lazy...5603

18 aug 02:33LocalUn bărbat a căzut de pe stabilopozi, în Portul Constanţa! VIDEO

Omul potrivit la momentul potrivit! Aşa poate fi definit ceea ce s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 17 august...2792

18 aug 02:50LocalArestat preventiv după ce a fost prins cu droguri în stațiunea Mamaia

Traficant de droguri, prins de polițiștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și...725

18 aug 02:51LocalPoliţiştii locali continuă 'lupta' cu vânzătorii ambulanţi de pe plajă!

Sute de persoane au fost prinse pe picior greşit de către poliţiştii locali, la malul mării! Mai exact, în numai o...635

Politică
18 aug 15:26PoliticăDarius Vâlcov, după anunțul SRI privind atacurile cibernetice: Asta e în stare să facă, dar nu să descopere cine a venit cu mașina încendiară la Victoriei

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, susține, ironic, referitor la anunțul SRI privind...340

18 aug 15:23PoliticăVâlcov publică 4 anexe ale ANRM referitoare la banii pierduţi prin neactualizarea preţului la gaze

Darius Vâlcov a publicat, vineri, patru anexe ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Mine (ANRM) pentru a arăta banii...291

18 aug 00:00PoliticăNorica Nicolai suspectează că o parte din imaginile cu protestatarii bătuţi sunt 'trucate'

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat vineri că suspectează că o parte dintre imaginile cu oamenii...360

18 aug 13:22PoliticăEcaterina Andronescu, REACŢIE după ce a fost atacată de anumiţi colegi

Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, a afirmat că, după publicarea scrisorii deschise adresată colegilor prin care...1026

18 aug 13:17PoliticăImagini spectaculoase de la protestul din Piaţa Victoriei

Cele câteva sute de persoane care au participat, vineri seară, la protestul din Piața Victoriei, s-au întors cu...604

18 aug 02:58PoliticăO demite PSD pe Viorica Dăncilă după ultimul gest? 'Este revoltător și periculos, e inadmisibil să se refugieze în retorica minciunii'

USR a solicitat PSD să o demită de urgență din funcție pe Viorica Dăncilă, argumentând că, prin scrisoarea...1112

18 aug 04:41PoliticăTerenul de sport din comuna Peștera va fi modernizat

Locuitorii din Peștera se vor putea bucura în curând de un teren de spor cu un aspect modern, aflat aproape de...421

18 aug 02:57PoliticăDeputatul bătut de jandarmi în Piața Victoriei, scrisoare deschisă către Carmen Dan

Deputatul PMP de diaspora, Doru Coliu, unul dintre oamenii bătuți de jandarmi în Piața Victoriei, îi transmite o...848

18 aug 02:57PoliticăLudovic Orban, reacţie la scrisoarea premierului către CE: Viorica Dăncilă trebuie să plece

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană,...427

18 aug 02:30PoliticăMembru CSM, acuzații GRAVE referitoare la scurgeri de informații către politicieni: 'Există o aripă politică în structura judiciară'

Victor Alistar, membru al CSM din partea Societății Civile, susține că există centre de informații care merg din...628

Monden
18 aug 15:24MondenAlbumele lansate de Prince în perioada 1995-2010, disponibile pe platformele de streaming

Peste 300 de piese lansate de Prince între anii 1995 şi 2010 sunt disponibile, începând de vineri, pe principalele...207

18 aug 00:00MondenAngelina Jolie ar avea o relaţie cu un om de afaceri francez

Actrița americană Angelina Jolie, care s-a separat de soțul său, actorul Brad Pitt, în urmă cu aproape doi ani, ar...295

18 aug 00:00MondenEdiția americană a revistei Vogue nu va mai angaja modele cu vârsta sub 18 ani

Ediția americană a revistei Vogue a anunțat, după experiențe nefericite reclamate de mai multe tinere, printre care...247

18 aug 00:00MondenScarlett Johansson, cea mai bine plătită actriţă din lume

Rolul din filmul Marvel cu supereroi "Avengers: Infinity War" a propulsat-o pe Scarlett Johansson pe prima poziţie în...286

18 aug 13:16MondenFuneraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, în Detroit

Funeraliile Arethei Franklin vor avea loc pe 31 august, în oraşul său natal Detroit, după două zile în care...257

17 aug 00:00MondenSculptură semnată Rodin, scoasă la licitaţie!

O lucrare oferită de sculptorul Auguste Rodin pictorului Claude Monet a fost adjudecată miercuri la Cannes pentru...316

17 aug 00:00MondenTrupa americană Aerosmith va susține o rezidență muzicală la Las Vegas

Trupa americană Aerosmith a anunțat că, anul viitor, va susține o rezidență muzicală, sub titlul "Deuces Are...289

17 aug 00:00MondenMotivul halucinant pentru care Johnny Depp a divorţat

Johnny Depp și Amber Heard s-au despărțit după o ceartă legată de niște excremente găsite în patul matrimonial...524

17 aug 00:00MondenTatăl lui DJ Avicii a acceptat un premiu postum în numele fiului său

După decesul surprinzător din aprilie al lui DJ Avicii, tatăl său a acceptat, miercuri, postum, premiul pentru "cel...304

17 aug 00:00MondenDECIZIE RADICALĂ luată de YouTube: Reclama unui film de groază turnat în România a fost ȘTEARSĂ

Un clip publicitar pentru un film de groază a cărui acțiune se învârte în jurul sinuciderii unei călugărițe la...376

Mapamond
18 aug 15:21MapamondInundațiile devastatoare din India: Bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 324 de morţi. Peste 220 de persoane sunt în tabere de refugiaţi

Cel puţin 324 persoane au decedat în statul indian Kerala, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate...213

18 aug 15:21MapamondYemen: Bomba, care a ucis 51 de persoane într-un autobuz, fusese vândută de SUA

Bomba, care a ucis 51 de persoane, între care 40 de copii, lansată asupra unui autobuz într-un raid aerian atribuit...239

18 aug 15:18MapamondA murit Kofi Annan. Fostul secretar general al ONU avea 80 de ani

Kofi Annan, primul african care a ocupat funcţia de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a...370

18 aug 15:22MapamondPreşedintele Venezuelei a anunţat mărirea de 34 de ori a salariului minim

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat vineri mărirea de 34 de ori a salariului minim, fără a preciza...393

18 aug 15:23MapamondO substanţă suspectă a fost aruncată la protestele faţă de vizita Angelei Merkel în Dresda

Protestatari violenţi au aruncat o substanţă cu miros urât, cel mai probabil acid butiric, în timpul vizitei...238

18 aug 15:24MapamondCaptură-record de 50 de tone de metamfetamină în Mexic

Cincizeci de tone de metamfetamină, drog de sinteză numit şi "crystal meth", au fost confiscate într-un laborator...303

18 aug 13:22MapamondCu ce cadou merge Putin la o nuntă din Austria

Ministrul austriac de externe Karin Kneissl şi invitaţii la nunta ei vor avea ocazia să asculte muzică...686

18 aug 13:17MapamondCUTREMUR PUTERNIC în Costa Rica!

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs vineri în sudul Costa Rica, în apropiere de frontiera cu Panama, a anunţat...547

18 aug 03:30MapamondÎncepe cel mai mare EXERCIȚIU MILITAR din istoria NATO, la granița Rusiei: Participă 40.000 de soldaţi din 30 de state membre şi partenere

Forţele armate germane intenţionează să contribuie cu circa 8.000 de militari, 100 de tancuri şi peste 2.000 de...487

18 aug 03:00MapamondDupă seismul soldat cu peste 460 de morți, un nou cutremur de 6,6 grade pe scara Richter a lovit Indonezia

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs vineri în largul arhipelagului indonezian, potrivit Serviciului de prospectare...301

Sănătate
18 aug 12:41SănătateCe spune un ginecolog constănțean despre situațiile când mamele țin neapărat să „învingă” CEZARIANA!

După o naștere prin cezariană se poate naște natural? Medicii specialiști spun că da, dar numai dacă sunt...5694

15 aug 18:38SănătateREVOLUȚIE în medicină: A fost testat medicamentul care VINDECĂ mai multe tipuri de CANCER! Urmează să apară pe piață

Un medicament aflat în fază de experiment a ajutat medicii, în sfârşit, să trateze jumătate din cazurile de...1052

10 aug 03:12SănătatePoliclinica 1 a Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISĂ în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că în...814

9 aug 02:03SănătateBani pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Județean Constanța, câștigați la Swimathon București

Asociația „Dăruiește Aripi” a participat cu două echipe la Swimathon Bucuresti suma de 84.258 lei și ocupă...662

7 aug 01:38SănătateCum poate fi efectuat GRATUIT testul Babeș Papanicolau, în Constanța

Ministerul Sănătății continuă și anul acesta pogramul care presupune efectuarea de teste Babeș-Papanicolau (test...1664

7 aug 02:31SănătateStatistică îngrijorătoare, la Constanţa: cazurile de hepatită B şi C, în creştere!

Pentru a scădea incidenţa cazurilor de infecţie cu virusuri hepatitice B şi C reprezentanţii Fundaţiei Baylor...674

7 aug 00:05SănătateCardurile de sănătatea iar îi pun în încurcătură pe pacienți!

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate are, din nou, probleme. Medicii de familie și cei specialiști au...732

6 aug 23:34SănătateMarea Britanie cere închiderea farmaciilor românești din online

Autoritățile din Marea Britanie vor să schimbe legislația, astfel încât farmaciile online din România care vând...1016

1 aug 21:43SănătateUNICEF atrage atenția: trei din cinci nou-născuți nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață

Alăptarea la sân în prima oră după naștere este esențială pentru salvarea vieții nou-născuților. Aproximativ...890

30 iul 00:00SănătateAproape 100 de pacienți cu hepatită, tratați la Spitalul Județean Constanța anul acesta

Pe 28 iulie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Hepatita virală este una dintre cele mai mari...706