REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Raport internațional: Vapatul, mai puțin periculos decât fumatul

Raport internațional: Vapatul, mai puțin periculos decât fumatul

A.F. 3 februarie 2023 | 00:00 299

Un nou raport realizat de Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină (National Academy of Sciences, Engineering and Medicine - NASEM) din SUA, citat de o publicație internațională, arată că țigările electronice sunt mai puțin nocive decât cele obișnuite, iar fumătorii care trec la vaping își vor reduce expunerea la substanțe nocive și cancerigene.

Raport international: Vapatul, mai putin periculos decat fumatul

Potrivit raportului, „există dovezi concludente că trecerea completă de la fumat la țigări electronice reduce expunerea utilizatorilor la numeroase substanțe nocive și cancerigene prezente în țigările care ard tutunul”. Concluziile se adaugă dovezilor existente de ceva timp, care arată că vapatul este mult mai puțin periculos decât fumatul.

Acest raport marchează o corecție majoră pentru ani de informații false și înșelătoare despre țigările electronice, cu consecințe grave asupra opiniei publice.

În 2012, jumătate dintre americani considerau în mod corect că țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât țigările obișnuite. Până în 2014, numărul acestora a scăzut la 43%. Un sondaj Gallup din 2016, citat de aceeași publicație, a arătat că jumătate dintre americani credeau că țigările electronice sunt dăunătoare pentru sănătatea publică și 60% au declarat că acestea ar trebui să fie reglementate la fel de strict precum țigările tradiționale.

Aceste percepții eronate cu privire la riscurile țigărilor electronice pot avea consecințe majore pentru sănătatea publică. Dacă un fumător crede, în mod eronat, că nu are rost să treacă de la fumat la vapat, deoarece ambele sunt la fel de periculoase, atunci persoana respectivă renunță la oportunitatea de a se lăsa definitiv de fumat și de a avea o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Una dintre cele mai importante organizații din Marea Britanie, Cancer Research U.K., a recunoscut potențialele beneficii pentru sănătate pe care le-ar putea aduce informarea corectă a fumătorilor cu privire la țigările electronice, lansând o campanie de informare care explică de ce țigările electronice sunt mai sigure, încurajându-i pe fumători să înlocuiască fumatul cu vapatul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369