REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Raportul controlului Direcţiei Sanitar Veterinare: unitatea din Constanţa nu a aplicat nici o amendă?!

Raportul controlului Direcţiei Sanitar Veterinare: unitatea din Constanţa nu a aplicat nici o amendă?!

Replica API 11 noiembrie 2017 | 00:00 519

În cursul lunii septembrie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfășurat 8.892 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor și fructelor.Totuși, județul Constanța nu apare în raport, ceea ce înseamnă că ori nu au aplicat nicio amendă... ori este o eroare! Totuși, ne uimim de județul Cluj care aplica amenzi de peste 10.000 de lei lună de lună, în timp ce Constanța apare cu 0 lei pentru luna septembrie.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 68 de avertismente precum și 81 de amenzi contravenționale în valoare totală de 135.700 lei.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spaga , sacosa cu carne, vin ... nu e amenda.
0
0
la cateringul lui ioan ciota de pe str Mihail Jora anunta controlul. cum sa dea amenzi ? La sobolanii care umbla in curte printre gunoaie.? Inainte control angajatii se echipeaza..dupa aia ...cu Dracu inainte..
0
0
Poftiti va rog si la Restaurant Ardeleanca din Costinesti aveti ce gasi incepand de la depozitaremanipulare,prelucrare, conditii de igiena lipsa toate aceste norme obligatorii sunt incalcate .Va asteptam cu mare interes1 Deplasarea dumneavoastra nu va fi in zadar!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614