REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Raportul „Orașe magnet” a fost prezentat la Constanța. Făgădău: „Noi trebuie să știm corect de unde plecăm”

Raportul „Orașe magnet” a fost prezentat la Constanța. Făgădău: „Noi trebuie să știm corect de unde plecăm”

Replica API 10 februarie 2018 | 22:08 363

Primăria municipiului Constanța a organizat, vineri, 9 februarie, în sala „Remus Opreanu”, o conferință de prezentare a raportului din cadrul proiectului „Orașe magnet”, elaborat de reprezentanții Băncii Mondiale. La conferință au fost prezenți primarul Constanței, Decebal Făgădău, președintele CJC, Horia Țuțuianu, subprefectul Levent Accouium, viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu, reprezentanți ai Băncii Mondiale, Dan Tivilichi, directorul CNAPM, consilieri locali, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, rectori universitari, dar și alți potențiali beneficiari unui viitor proiect de dezvoltare a municipiului.

Țuțuianu a deschis seria discursurilor, precizând că este important de menționat următorul aspect: „Constanța, orașul și județul sunt împreună și acest raport dovedește că orașul și județul au ajuns puncte de interes mondial!”.

Făgădău a vorbit mai mult despre importanța acestui raport pentru dezvoltarea metropolei Constanța. „Nu va veni Banca Mondială să conecteze infrastructura, să facă munca de integrare a PUG-urilor ale localităților din zona metropolitană, să vândă localizarea noastră privilegiată. Le-am cerut să ne spună realitatea așa cum este. Nu contează că suntem pe primul sau pe ultimul loc într-un clasament anume, noi trebuie să știm corect de unde plecăm. Dacă ne putem minți între noi, o putem face; pe dânșii nu îi putem minți. Pe viitor să acordăm maximă atenție cifrelor, datelor, problemelor pe care le evidențiem către Banca Mondială. Dacă dăm cifre false, proiectăm ceva fals. Dacă dăm cifre greșite, rezultatul nu are cum să fie corect. Dacă nu vorbim cu onestitate despre problemele pe care le avem, dânșii nu vor putea veni cu soluții din practică. Să nu ne imaginăm că alte orașe sau zone nu au trecut prin aceleași chinuri ca noi.Rolul acestei colaborări este unul generos: să așeze Constanța din punct de vedere al alocărilor bugetare într-o ordine firească și să judecăm prin prisma trecutului și a prezentului viitorul; să ne ajute să identificăm canale de comunicare și să pregătim un fundament de colaborare cu alții. Se face greu acest lucru într-o Românie în care am uitat să vorbim și să colaborăm între noi”, a spus primarul Decebal Făgădău.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poza de grup, da, al mincinosilor, laudarosilor si hotilor, din pacate pentru adevaratii constanteni.
4
1
imputiti japkari,al tiganilor cu tarabe in tomis 3,tiganoi cu cefe late gen mangalita,huoooooo
3
2
Astia, parca sunt la sezatoare : da, "sezatoarea mintilor luminate".... Care minti luminate ?! Vai, vai: Asa minti, asa oras !
4
2
am atras toate gunoaiele din romania in constanta ..oras de kkt
4
2
Totul pleaca de la EDUCATIE. Daca cei ce conduc , sunt educati , se va putea. Pana atunci din pacate mai este mult. Orasul este un MAGNET dar nu pentru oameni educati , civilizati. Aici nimeni nu vine sa faca ceva
2
2
asta nu a avut jucarii cand era mic! a distrus orasul asta
5
3
Bine ar fi sa plecati...
6
4
Asa oras.Un cacat.Huoo....Fagadau !
8
6
plecam de la statutul de cel mai de cacat oras dintre marile orase ale tarii. si finisul ne va gasi tot pe acelasi loc.
13
7
cand te salta dna pe tine si pe prostul de babu
10
6
Fagadau tu sa pleci exact din toate spatiile verzi care continua sa dispara Vrem o lista publica cu ce spatii verzi o sa disparea ca aveti o vrajeala foarte frumoasa, sa nu va sara lumea deodata in cap dati drumul pe rand la autorizatii . Tu esti continuatorul politicii lui Mazare cand sau facut retrocedarile asa a fost intelegerea va dau spatiile dar autorizatiile de constructie vi le dau pe rand in urmatorii ani ca altfel sarea lumea in cap . Unde sunt spatiile de parcare pentru blocurile noi construite in acte apar ca sunt in subteran dar cand blocul este gata apar garsoniere in subteran
18
6
aven investitii zero. suntem un hub mafiot de dezvoltare pt cipani si atat. Firmele serioase se duc departe la noi vin toti nespalatii sa faca blocuri pe spatiiverzi. Deh ca nu avem registru de spatii verzi. Primul lucru care trebuie schimbat e transparenta totala si respectarea legilor si asa vin cei seriosi. Nu branzari idiotzi.
16
6
Magnet pentru infractori si penali.. Cate investitii ati atras pentru Constanta??? Zero...
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272