REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Rapperul Travis Scott nu va fi cercetat penal pentru o busculadă mortală produsă în timpul unui concert

Rapperul Travis Scott nu va fi cercetat penal pentru o busculadă mortală produsă în timpul unui concert

A.F. 1 iulie 2023 | 00:00 234

Rapperul american Travis Scott nu va fi cercetat penal pentru busculada care a făcut zece victime în timpul festivalului Astroworld, un eveniment coorganizat de acest artist în Texas în noiembrie 2021, au anunţat joi autorităţile judiciare din Statele Unite, informează AFP.

Rapperul Travis Scott nu va fi cercetat penal pentru o busculada mortala produsa in timpul unui concertTravis Scott

"Nicio inculpare penală nu va fi reţinută" împotriva rapperului Travis Scott, a precizat biroul de presă al procuroarei din comitatul Harris, Kim Ogg, într-un comunicat.

"Este tragic că zece persoane nevinovate au fost ucise în timp ce voiau să profite de o seară de muzică şi de divertisment", a precizat procuroarea americană.

"Însă o tragedie nu este întotdeauna o crimă şi o moarte nu este întotdeauna o omucidere", a continuat ea.

Pe 5 noiembrie 2021, aproximativ 50.000 de spectatori s-au reunit în NRG Park din Houston pentru a asista la un concert susţinut de Travis Scott, în momentul în care s-a produs o busculadă în care au fost implicate zeci de persoane, citează Agerpres.

Din cauza lipsei de aer şi de spaţiu, unele dintre ele şi-au pierdut cunoştinţa şi au fost călcate în picioare de alţi spectatori.

În urma strigătelor de ajutor, organizatorii au aşteptat mai multe zeci de minute înainte de a opri concertul şi de a evacua zona în care se desfăşura concertul.

Printre victime s-a aflat şi un copil de nouă ani care a murit în acea busculadă, un incident în urma căruia aproximativ 100 de persoane au fost rănite.

Numeroase plângeri au fost depuse împotriva organizatorilor festivalului Astroworld, acuzaţi că nu au luat măsuri pentru a garanta siguranţa participanţilor.

Plângerile i-au vizat pe Travis Scott - prezent pe scenă în momentul tragediei, pe promotorii spectacolului, administratorii spaţiului în care s-a desfăşurat concertul şi mai multe companii asociate cu organizarea evenimentului.

Decizia pronunţată joi vizează doar cercetările penale, însă cele din civil sunt în continuare posibile. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468