REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Rareș BOGDAN află dacă scapă de urmărirea penală, după plângerea formulată de Elan Schwartzenberg

Rareș BOGDAN află dacă scapă de urmărirea penală, după plângerea formulată de Elan Schwartzenberg

Replica API 9 iunie 2021 | 14:58 2011

Unul dintre foștii patroni ai postului de televiziune Realitatea TV, și anume, Elan Schwartzenberg, a făcut o plângere penală împotriva lui Rareș Bogdan, acuzându-l de delapidare și de fals în declarații, fiind acuzat că nu ar fi gestionat corespunzător sumele cuvenite la Realitatea Media, din contractele de publicitate. Procurorul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul, solicitând confirmarea de renunțare la urmărirea penală, la Curtea Supremă. Pe 16 iunie, Rareș Bogdan află dacă dosarul rămâne închis sau nu.

În urmă cu câțiva ani, Elan Schwartzenberg a făcut plângere penală împotriva lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care a clasat plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publicitate). Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții, după cum declara, la acea vreme, avocatul lui Schwartzenberg. Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut Curții Supreme, în martie a.c., confirmarea renunțării la urmărea penală. Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan, scapă de urmărirea penală. Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci dosarul penal împotriva lui Rareș Bogdan rămâne ”în picioare”. Pe 16 iunie, vom afla soluția Curții Supreme.

Elan Schwartzenberg a fugit din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională pentru fapte de corupție. Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost achitaţi de instanţa supremă.

În mai 2020, Tribunalul București a dispus încetarea procesului penal în dosarul legat de campusul social, pe motiv că faptele s-au prescris.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Agentul cu ciupilica vs agentul in opinici transformate in Cesare Paciotti cine castiga ? inafara de ei ca o sa i doara la basca si de judecatorii spagari plus presa care face bani din mizeria asta de intamplare
7
1
Multa mwe cu kkt rares bogdan si pnl !
5
7
Hotul striga hotii
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367