REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Rareș Bogdan cere, în plenul Parlamentului European, intrarea României în Schengen

Rareș Bogdan cere, în plenul Parlamentului European, intrarea României în Schengen

Replica API 19 iunie 2020 | 00:00 1317

Rareș Bogdan a cerut în plenul Parlamentului European ca România să fie primită în Spațiul Schengen, adăugând că "este inadmisibilă blocarea intrării statului român în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011". Liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE a mai subliniat că România "are un președinte și un guvern PPE, pro-europene și susținătoare în forță ale statului de drept".

“Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri. Ei nu beneficiază de standardul de sănătate și siguranță din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011. Totuși, este ținută la ușă deși este un furnizor de euro-optimism. Dezbatem astăzi despre un spațiu Schengen funcțional, dar refuzăm să îl consolidăm, iar asta pentru că state ca Olanda, în frunte cu premierul ei, se opun nejustificat de ani de zile intrării României în spațiul Schengen. Apropo, îl invit pe domnul Mark Rutte să verifice portul Rotterdam pe traficul de țigări și evaziunea fiscală. România are un președinte și un guvern PPE, pro-europene și susținătoare în forță ale statului de drept. Mă întreb: de ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?”, a susținut Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European, potrivit Calea Europeană.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, propune ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen, ca măsură de actualizare și consolidare a acestui spațiu. Declarația a fost făcută în contextul discuției despre redeschiderea frontierelor europene, după ce controlul asupra pandemiei de Covid-19 va permite acest lucru. Johansson a reamintit că, atunci când a fost creat spaţiul Schengen de cinci ţări în 1985, Zidul Berlinului era încă era un simbol al Europei divizate de Războiul Rece şi milioane de europeni nu puteau călători în mod liber.

În ultimii ani, spaţiul Schengen a suferit lovituri succesive, de la criza migraţiei la pandemia de COVID-19, confruntându-se cu obstacole repetate în calea obiectivului postbelic al integrării europene, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un dobitoc
0
0
Cine il asculta pe "buze roz" ? Acest mascarici pupincuristul de serviciu a lui werner sa ne suga pu..la
2
0
Cum va fi sa intram in zona Euro cu 150_300 euro pensie ?--de risul curcilor
2
0
Pt UE si SUA romanii sunt o colonie, forta de munca ieftina si piata de desfacere pt marfurile lor de mai proasta cllonie. Unii nu ne lasa in Schengen iar ceilslti nu ne dau vize. Pt ei suntem negrii Europei
7
0
Felicitari Rares Bogdan Foarte bine ca a pus in discutie Traficul de la Roterdam Oladezii se cred sfinti Ca si toti ceilalti dealtfel
6
5
Acesti eurodeputati alesi anul trecut indiferent de culoarea politica sustin interesele Romaniei ceea ce nu s-a intamplat in legislaturile trecute.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272