REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Rareş Bogdan, despre aderarea României la spaţiul Schengen

Rareş Bogdan, despre aderarea României la spaţiul Schengen

Virgil STOIAN 23 noiembrie 2022 | 11:46 718

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, crede că ridicarea MCV trebuie privită ca o victorie și că, în ceea ce privește aderarea la spaţiul Schengen, nu există certitudini, dar că "este optimist".

Rareș Bogdan

Sigur că nu există certitudine, dar eu sunt un optimist și spun că eforturile diplomatice reale făcute de președinte, premier, ministrul Justiției, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, delegațiile de europarlamentari, echipele tehnice din diplomația românească din capitalele europene duc la un rezultat care se va vedea. Cred că temerile Olandei pot fi depășite, sigur, prin acțiune diplomatică și nu altfel. Cred că în Austria a fost mai degrabă o poziționare internă a ministrului de Interne, care are alegeri în propriul land, în Austria Inferioară, pe 23 ianuarie și partidul său este pe locul trei, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 60 de ani în landul respectiv. Chiar ieri am vorbit cu colegii mei europarlamentari din Austria (...) și ei au fost extrem de clari: noi susținem în continuare aderarea României la Spațiul Schengen și poziția ministrului de Interne (...) nu este aceeași cu a noastră. Suedia a fost doar un foc de paie și o alarmă falsă. În realitate, a fost strict o bătălie politică internă a fostei puteri pentru actuala putere de dreapta, un vot de blam dat în Comisia Juridică”, a spus la Rareş Bogdan la RFI.

Conform acestuia, următoarele 20 de zile sunt capitale pentru aderarea României la Schengen, potrivit Mediafax.

Eurodeputatul declară că "această ridicare a MCV ne va aduce mult mai aproape de atingerea obiectivului nostru de țară, al treilea mare obiectiv de țară din ultimii 30 de ani, aderarea la Spațiul Schengen, foarte important, pentru că încheie o etapă".

El susține că ridicarea MCV trebuie privită ca o victorie.

"Trebuie privită ca o victorie. Sigur, noi, ca români, marile victorii nu le privim ca niște realizări majore, în schimb, atunci când primim critici majore, transformăm asta într-un dezastru și considerăm că în România nu s-a întâmplat nimic. Nu, România a evoluat, ăsta este adevărul pur (...), lucrurile au evoluat extrem de mult în ultimii ani (...). Există un mecanism comun, pentru toate țările europene, este vorba de mecanismul Rule of Law, care are inclusiv posibilitatea de a penaliza țări care nu respectă statul de drept și am văzut cazul Poloniei și Ungariei, în momentul în care au fost derapaje grave, s-au blocat inclusiv fondurile europene, respectiv încheierea PNRR-ului pentru cele două țări. Ridicarea MCV nu trebuie privită ca o încheiere a reformelor din România, trebuie privită ca o etapă importantă pentru continuarea reformelor, dar în același timp, trebuie să recunoaștem că România și-a îndeplinit obiectivele", a mai spus Rareș Bogdan.

El a mai spus că "România era penalizată prin MCV, în timp ce prin Rule of Law România este doar monitorizată, la fel ca toate statele europene, de către Comisie și de către organismele europene", conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Recunosc nu am INTELIGENȚA lui Einstein, dar m-am prins din prima cum a ajuns această Coaliție lui Dracula la procentul de 12,5% și ajutorul pentru pensionarii sub 3.000 lei. După cum știm, Batistuță a făcut spume la gură susținând sus și tare 15%. Imediat Budigăi a contraatacat cu 10%. Gâlceava a continuat. Cu gândul la voturile pensionarilor Coaliția lui Dracula a hotărât întâlnirea cea de taină, pentru a ajunge la un compromis. Bă, size Marcelică covrigaru lu' Ciucanezu...nici ca voi, nici ca noi...ne întâlnim la jumăt**e și mai dăm de la „nașu”, un ajutor pensionarilor sărăntoci. Bravo Marcelică, zise Ciucanezu, ești un geniu.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614