REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rareș Bogdan l-ar vrea Avocatul Poporului pe Cristian Diaconescu, nu pe Ana Birchall

Rareș Bogdan l-ar vrea Avocatul Poporului pe Cristian Diaconescu, nu pe Ana Birchall

Replica API 23 iunie 2020 | 21:42 1383

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni la Digi24 că a auzit vorbindu-se, dar nu în PNL, de o variantă ca Ana Birchall, fost ministru al Justiției care a plecat din PSD, să fie susținută pentru Avocatul Poporului în locul Renatei Weber. Rareș Bogdan a precizat că nu crede că liberalii ar putea să o susțină pe Birchall și că în PNL „un model este Cristian Diaconescu, nu Ana Birchall”, cu referire la fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu, actualmente prim-vicepreședinte PMP.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că dacă parlamentarii social-democrații vor vota pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, înseamnă că PSD „sprijină” cu adevărat impozitarea pensiilor speciale. „Dacă nu, nu”, a adăugat el.

El a mai spus că grupurile parlamentare ale PNL vor iniția procedura de schimbare din funcție și vor purta negocieri cu celelalte grupuri.

„Noi considerăm că instituția Avocatului Poporului trebuie să fie o instituție care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea românilor care încalcă cu bună știință legea, să nu fie reprezentantul PSD și al acoliților, ci al cetățenilor”, a mai spus premierul.

Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților. Weber este acuzată că, atacând la CCR pensiile speciale, se află într-un „grav conflict de interese”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că partidul nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie demis. Reacția vine după ce premierul a anunțat că va cere grupurilor parlamentare PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Weber, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avocatul Poporului Roman, o Webber.
2
2
Ne intereseaza sotul doamnei...Ce legatura are cu Partidul Democrat din U.S.A. ?Deep State Romania si reprezentantul francizei "distrugere sistematica a suveranitatii,independentei si a economiei unui stat" este cumva dansul?sotul?oare?WWG1WGA
1
2
Daca e avocatul poporului de ce nu este ales de popor prin vot, precum presedintele, odata la 5 ani? Nu, e ales prin negocieri de hotii de politicieni, sa le pazeasca interesele! Atunci sa se numeasca avocatul politicienilor!
12
0
MUIE PNL SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR PNL
7
6
Ce aveti cu Rares Bogdan ca nu e singur in partid, mai sunt si sclavii lui Basescu care au venit din PDL
12
4
Cum naiba in zilele astea, in care PNL s-a compromis total, in care tara a fost dusa de rapa de un ungur si un fascist...trebuie sa ai probleme mari la mansarda ca sa mai sustii pnl-ul...dezaxati monser, dezaxati
14
10
Scoateti bufonu transpirat. Muyee labesh bogdan
20
12
Lichelele vor tot un sclav de-al lor!
21
8
nu o vrea ?
16
7
MUIE PSD SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR PSD
17
21
MUIE PNL SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR PNL
20
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272