REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE

Rareș Bogdan: România este un stat cheie pentru NATO și UE

Victor ROTARU 8 mai 2024 | 09:14 524

Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus la Digi24 că primirea lui Klaus Iohannis la Casa Albă înseamnă că România este un stat cheie atât pentru NATO, cât și pentru UE”, a spus Rareș Bogdan. El a adăugat că atitudinea țării și a românilor nu se va schimba dacă Iohannis nu va primi funcția de secretar general al NATO sau o funcție de conducere în UE.

Rares Bogdan: Romania este un stat cheie pentru NATO si UE

Rareș Bogdan

„Cel mai important lucru este că președintele României este primit în Biroul Oval al partenerului strategic. Dacă privim desfășurarea de forță și proiecția de forță pe care a etalat-o astăzi Kremlinul, dacă vedem informația de ultimă oră legată de noua tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski, ne dăm seama că prezența președintelui României, o țară care are 650 de kilometri de graniță cu Ucraina, este extrem de importantă în acest moment.

În această cheie ar trebui privită: România ca o insulă de stabilitate, ca o fortăreață, ca un stat cheie, atât pentru NATO, pe frontul estic, cât și pentru UE”, a spus Rareș Bogdan.

„Dacă se vor aborda și alte chestiuni, ce țin strict de persoana președintelui României, nu știu. Dar importantă este chestiunea legată de securitatea în regiune și rolul geopolitic al României”, a adăugat el, întrebat dacă această vizită este un „premiu de consolare” pentru Iohannis, care nu are susținerea SUA pentru a deveni secretar general al NATO.

„Spre deosebire de toate statele care au graniță cu Ucraina, inclusiv Polonia, România nu a avut niciun fel de pas lateral. Este singurul stat care n-a avut un pas lateral. Singurul stat care nu a avut nicio ezitare, n-a jucat altfel decât de partea Ucrainei este România. Acest lucru spune multe lucruri. Zilnic, prin România traversează 400-500 camioane, trenuri întregi care au dus portul Constanța la o creștere a traficului de la 4.500-5000 de containere la 2500”, a mai spus europarlamentarul.

Întrebat dacă România își va schimbă traiectoria, în cazul în care nu primește șefia NATO sau o funcție de conducere în cadrul UE, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu. România va continua să facă ce a făcut în ultimii 2 ani. Nu doar la nivel guvernamental, ci și la nivelul cetățeanului de rând, care a fost deschis în fața pericolului și necazului prin care au trecut oamenii din Ucraina.”

„Nu trebuie să privim lucrurile așa, că dacă cineva nu primește ceva sau România nu primește o poziție importantă s-ar schimbă ceva în rândul cetățenilor. Românii au în continuare încredere în NATO și UE”, a mai spus el, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
USA este prietenul nostru cel mare și bun .Romania trebuie sa sprijine America în toate acțiunile care vizează securitatea Europei. Însă dacă ai un președinte aflat la sfârșitul carierei care aleargă dupa ciolan acesta nu va apăra interesele Romaniei,sigur toate negocierile ne vor aduce mai multe obligatii decat drepturi. Vom cumpăra mai multe arme,ne vom îndatora până peste măsură. Presedintele va avea doua trei pensii drepturi ca fost demnitar,nu m-aș mira sa primeasca un avion pt plimbari in regiunile exotice ale lumii.
1
0
r*mânia e un stat vândut unde mafia corupția și sărăcia sânt pe primul loc în UE
35
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468