REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Rareș Bogdan șterge pe jos cu giganții din energie: 'Scrisoarea lor are iz de șantaj!'

Rareș Bogdan șterge pe jos cu giganții din energie: 'Scrisoarea lor are iz de șantaj!'

A.F. 29 decembrie 2022 | 00:00 700

Noul proiect de suprataxare a sectorului de petrol și gaze pune în pericol viitoarele investiții pentru securitatea energetică a Romaniei, consideră Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG). Prin proiectul de Ordonanță de Urgență, România are cea mai ostilă abordare din UE pentru industria de petrol și gaze în contextul în care are deja cel mai mare nivel de taxe suplimentare, transmite FPPG (mai multe pe acest subiect aici).

Rareș Bogdan

Primvicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține pe de altă parte că scrisoarea celor de la FPPG are „iz de șantaj”.

„Deci statul român nu poate să fie șantajat de nimeni. Dacă ar fi șantajat, asta înseamnă că ar fi un stat slab. Vă asigur că nu e slab și o să stea pe picioarele lui în această încercare de influențare. Am văzut această scrisoare cu iz de șantaj, prin care se vrea să fie speriat în primul rând cetățeanul român și apoi statul. Domnii care au dat acest comunicat ar trebui să-și ia niște consilieri foarte buni, pentru că au niște consilieri foarte proști și neșcolarizați. Sau să întrebe”, a spus europarlamentarul, la Antena3 CNN.

„Regulamentele europene sunt ceva obligatoriu. (…) În cazul în care România nu lua măsuri cu privire la supraimpozitarea profiturilor din energie era pasibilă să intre în infringement. România nu-și poate permite să facă asta, doar pentru că două-trei-cinci companii plâng cu lacrimi de crocodil, dar au uitat să spună sumele cu care au taxat românii. (…) Este un șantaj și se bazează pe necunoaștere! (…) Ordonanța respectivă mai prevede: dacă dânșii fac investiții în domeniul în care activează statul român se oblige să le returneze 70% din sume. Asta nu ați văzut în comunicatul dat cu ticăloșie”, a concluzionat Bogdan, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand stergem pe jos cu acest mincinos ordinar ?Cu a ramas cu Schengenul garantat de nataraul aista ?
1
1
un consilier bun este rares bogdan.
1
0
Era toamna tarzie si degeaba ca in Romania e totul cu efect intarziat,pensatul Rares care are si obiceiuri ca Sigfried Muresan,alt bu lan ?Adica ii place asa ...de la barbat la barbat.Asta trebuia sa faci cand ai ajuns acolo intre c ur ve ca Ursula care ne suge rima si alte specimene care impuneau nazismul mastii si al restrictiei de circulatie bai PET SHOP BOYS de Cluj...Tarziu
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212