rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Rareș Bogdan: Vreau să cred că Bogdan Huțucă ține în mână organizația Constanța

România, și nu numai, riscă să se confrunte cu probleme serioase în această iarnă, în contextul crizei energetice. Premierul a recomandat economisirea energiei, Comisia Europeană recomandă dușul o dată pe săptămână… oamenii au intrat în panică și se așteaptă la ce este mai rău, la iarnă. În contextul crizei energetice actuale, europarlamentarul și prim vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Replica, că românii trebuie să înţeleagă momentul dificil prin care trecem, dar să nu cadă în extreme și spune că nu ne vom întoarce în era Comunismului.

Rareş Bogdan, europarlamentar și prim vicepreședintele PNL, s-a aflat, weekendul trecut, la Școala de vară a femeilor liberale și a tinerilor liberali. Cu această ocazie, politicianul ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în cadrul căruia a vorbit despre criza energetică, despre teama românilor de a se întoarce în timp, dar a vorbit și despre importanta României de a adera la Spațiul Schengen, dar și alte subiecte de interes local și național.

Rareș Bogdan: Nu ne vom întoarce la lămpi și la lumânare

În debutul interviului, Rareș Bogdan a vorbit despre criza energetică. El spune că românii trebuie să înţeleagă momentul dificil prin care trecem, dar să nu cadă în extreme și spune că nu ne vom întoarce în era Comunismului. „În nici un caz nu se vom întoarce la baterie, la lămpile cu petrol și la lumânare. Este o situație în care România încearcă să fie cât se poate de rațională și echilibrată, și să țină cont de faptul că vor fi vârfuri de consum, în care România trebuie să fie solidară cu restul statelor. România are, fără nici o problemă, energie electrică, iar România nu are problema cerealelor. Gândiți-vă că Italia are dependență de cereale din Ucraina peste 50%, Franța peste 35%, Europa are dependență de cereale din Ucraina 27%. România nu are problema aceasta. România este în top țări non-dependente de petrolul rusesc, are între 35și 50% extragere individuală din producție proprie, din zăcămintele noastre. Și de asemenea ia din Rusia 30% din totalul petrolului pe care îl rafinează la cele 4 rafinării. Astea sunt realizări. România nu stă rău nici la energie verde, avem marile baraje, plus energie verde din eolian, solar și micro hidrocentrale. Cred că ar trebui să ne reglăm puțin modul în care reacționăm cu puternicii Europei. E în regulă, dar de data aceasta, România este într-o situație privilegiată. Nu vreți voi să fim egali cu voi din toate punctele de vedere? Noi suntem de acord dacă avem pe plus să vă dăm și vouă”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Replica.

Rareș Bogdan: Românii trebuie să fie raționali și echilibrați

Rareș Bogdan a accentuat faptul că românii nu trebuie să-și facă griji, încă trebuie să fie raționali și echilibrați, pentru a face economii. ”Eu le spun oamenilor să fie raționali, echilibrați, să facă economii ca fiecare să nu plătească mult. Dar să nu-și închipuie că ajungem la situația de dinainte de '90, în care să stăm cu televizorul 2 ore și cu bateria de la mașină pornită și cu cabluri prin casă. Nu vom ajunge acolo”, a completat Bogdan.

Rareș Bogdan: Virgil Popescu este vinovatul de serviciu găsit de colegii de guvernare!

Este Virgil Popescu, ministrul Energiei, vinovat pentru criza pe care o traversăm? Da și nu prea... ”Este vinovatul de serviciu găsit de colegii noștri din guvernare, care au refuzat să se uite la ANRE, care trebuia să consulte piața, care nu trebuiau să lase distribuitorii și furnizorii să se joace cu piața și care ar fi trebuit în mod normal să protejeze producătorii de energie mai ales pe cei care fac investiții în energie regenerabilă. Știți părerea mea legată de ANRE și modul în care ei operează. Am cerut și demisia, pe bună dreptate, a conducerii, pentru că ei erau cei care trebuiau să reglementeze piața și care nu au reușit să o facă cum se cuvine. Sunt plătiți cu 12 000 de euro, nici la multinaționalele din România nu sunt oameni cu salarii de 12 000 de euro. Ce au făcut oamenii ăștia să ia 12 000 de euro?! Iau dublu față de un europarlamentar român. Pentru că un europarlamentar are un salariu puțin peste 50% față de cât ia un membru ANRE din consiliu. Lucrurile acestea arată prost pentru România. Ei și-au stabilit singuri salariile. Eu au crezut că dacă pot avea independență în spațiu economic, pot face orice. Sunt aberații din sistemul public din România”, a spus prim vicepreședintele PNL.

Recomandările ”Faceți duș o dată pe săptămână” și ”Mâncați făină de gândaci” sunt aberații

Întrebat dacă Comisia europeană poate impune statelor membre să limiteze consumul la energie, Rareș Bogdan a explicat că aceasta poate face doar recomandări, iar recomandările făcute de Comisia Europeană i se par aberații. ”Comisia europeană face recomandări, nu poate impune nimic, pentru că hotărăște consiliul. Consiliu din care face și domnul Președinte Klaus Iohannis, și alți șefi de stat și deputați, hotărăște. Comisa sigur că face recomandări. Dacă vă uitați la recomandări, sunt și unele aberații, ca de exemplu: faceți duș o dată pe săptămână, închideți apa când vă spălați pe dinți, mâncați făină de gândaci. Acestea sunt aberațiile unora care vor să fie mai catolici decât Papa. România a trecut prin toate momentele acestea, pentru vest poate că este mai complicat. Noi am trecut prin greutățile perioadei, dar eu nu vreau să ne întoarcem în acel moment. Nu vreau să car bateria din mașină, să o car pe scări, să o duc acasă, cum făcea tata, să-mi pot face temele. Noi nu trebuie să ne întoarcem la asta. De asta spunem că trebuie puțină măsură la recomandări. Eu înțeleg că ei vor să oprească din 10 becuri, unul. Mai bine să facem capacități noi de producție decât să vedem cum strângem cureaua sau șurubul”, a specificat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, despre George Niculescu: Nu promitea nimic, acum e unul din cei mai buni

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit și despre constănțeanul George Niculescu, secretarul de stat la Ministerul Energiei, despre care spune că nu promitea nimic însă s-a dovedit contrariul… și chiar mai mult. ”Avem un secretar de stat de la Constanța care, atunci când a venit, nu promitea, dar a început să fie unul dintre cei mai buni secretari pe care noi îi avem. George (n.red. George Niculescu, secretar de stat la Ministerul Energiei) realmente și-a găsit menirea, împreună cu Dan Drăgan, Virgil, cu George Laza… fac o echipă foarte bună acolo”, a spus Bogdan.

Ce spune Rareș Bogdan despre importanța aderării României la spațiul Schengen. ”Trebuie să rezolvăm problema Schengen, pentru că este o rușine că nu suntem în zona Schengen. Spațiul Schengen este ultimul punct pentru a întregi complet cercul prezenței noastre la același nivel în Europa. Avem acces NATO, și suntem membri ai celei mai mari alianțe militare, alături de alte 29 de state. Lumea nu a înțeles atunci, înțelege acum când se uită la frații noștri din Moldova sau la cetățenii Ucrainei. Am ajuns în Uniunea Europeană și, din fericire, avem șansa banilor europeni, agricultura românească ia 2 miliarde de euro subvenție directă pe cultivare pe teren agricol, pe pădure, pe cap de animal, avem 840 000 de fermieri. Am reușit să construim lucruri grozave pe bani europeni. Eu cred că este momentul în care trebuie să ne gândim că Schengen înseamnă liberă circulație, în primul rând a mărfurilor și nu doar a noastră”.

Nu s-a discutat ca Ilie Dumitrescu să fie candidat la Sectorul 5

Întrebat dacă confirmă posibila candidatură a fotbalistul Ilie Dumitrescu la Primăria Sectorului 5, așa cum s-a vehiculat, europarlamentarul a declarat: ”Îmi e drag Ilie Dumitrescu, sunt amic cu el, un om pe care îl apreciez, unul dintre marile glorii ale sportului românesc. Este un tip cultivat, citit, și educat și a crescut foarte mult, nu a fost doar un mare sportiv. Nu știu detalii. Dacă ar fi această soluție, cu siguranță aș ști de ea. Dar nu s-a discutat la nivelul conducerii PNL. Fac parte din cei 6 care se află la nivelul conducerii și nu a fost o discuție legată de Ilie Dumitrescu. Deocamdată testăm persoane, prin sondaje, avem două sondaje de opinie”.

Ar pleca de la Bruxelles pentru un post în Guvern

Anul viitor, în luna mai, se face rocada, la Guvern, când PSD ar avea prim ministrul. Întrebat dacă ia în calcul să facă parte din noul Guvern, acesta a spus că nu exclude posibilitatea. ”Am proiecte multe ca europarlamentar și nu aș pleca. M-aș mai duce cu încă un mandat. Îmi place foarte mult politica externă și relaționarea cu colegii mei. Dar în partid nu faci ce vrei. Dacă partidul îți solicită ceva, voi sta de vorbă cu premierul, cu colegii mei și voi lua o decizie. Deocamdată nu se pune o astfel de problemă, PNL are oameni suficient de buni încât să nu fie cazul să stea într-un singur om. Nici în Rareș Bogdan, nici în altcineva, avem soluții suficiente”, a spus Bogdan.

Rareș Bogdan: Constanța e un șantier

Europarlamentarul a vorbit și despre Constanța și colegii lui liberali. ”Constanța este un mare șantier. Dacă domnul Vergil Chițac reușește împreună cu echipa domniei sale, în parteneriat cu Consiliul Județean, cu Mihai Lupu și cu Bogdan Huțucă să facă o echipă, părerea mea este că vom reuși să câștigăm încă o dată primăria și Consiliul Județean. Va conta foarte mult să știm cum să le arătăm constănțenilor, care sunt foarte intransigenți și iuți la mânie, ce am făcut. Chiar dacă nu sunt gata toate proiectele începute, evoluția lor este una reală. Pentru că și în Cluj a durat 7-8 ani până s-au făcut toate străzile, toate trotuarele, toate piețele, infrastructura. Nu poți să termini tot. Dar dacă pot arăta, că dintr-o stradă avem făcută o treime, că avem perspectivă, nu cred că este vreo problemă să avem mandate atât la primărie cât și la Consiliul Județean, cu aceiași candidați.”

La Constanța, nu sunt două tabere în PNL

Întrebat dacă vede și el două tabere în PNL, Rareș Bogdan a spus: ”Eu vreau să cred că la PNL Constanța este o singură tabără, și că Bogdan ține în mână organizația foarte bine, colaborează cu Vergil Chițac, cu Mihai Lupu și cu președintele organizației municipale, și că nu există decât o singură tabără, tabăra liberală și restul sunt speculații. Cred că are experiența și maturitatea necesară să reușească să țină lucrurile în control, incluzându-l aici și pe cel pe care al cărui teritoriu ne aflăm, pe Cristi Radu de la Mangalia. Cristi a făcut lucruri bune la Mangalia, a evoluat mult ca primar, în primul lui primar și ulterior. A înțeles că fondurile europene sunt o soluție”.

Video integral îl puteți urmări mai jos:

Mirela PASCAL

miercuri, 14 septembrie 20223227
GANDUL.RO
Aparatul electrocasnic care consumă într-o oră cât 44 de becuri LED. Toți românii îl au în casă
mai mult...Interviuri
8 sep 00:06InterviuriOvidiu Cupșa, șeful CERONAV: Cursurile IMO se vor scumpi! Video

Conf. Univ. Dr. Ing. Ovidiu Sorin Cupșa, ambasador Maritim IMO și Prim Vicepreședinte al Comitetului Adunării...2969

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video2956
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video5845
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...4521

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video3627
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video5908
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...6352

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO9585
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video5750
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...7891

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video5943
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit4739
Vremea
16.1°16.1° - 16.4° sâmbătă, 24 septembrie 2022
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 4.09 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/49133518281047
5/4033301621231
joker16126254315
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportEgalul neputinței! Naționala României, doar1-1 la Helsinki, cu Finlanda, în Liga Națiunilor

Reprezentativa României întâlneşte Finlanda, vineri seară, la Helsinki, în penultima etapă a grupelor Ligii...394

24 sep 23:39SportCanotaj: Ionela Cozmiuc, medaliată cu aur la Mondialele de la Racice

Sportiva română Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară,...266

24 sep 23:39SportEmma Răducanu, în semifinale la WTA Seul - A eliminat-o pe a treia favorită

Emma Răducanu continuă parcursul bun de la WTA Seul, sportiva britanică reușind să o elimine vineri pe a treia...441

24 sep 23:57SportNBA: Echipa Phoenix Suns, pusă în vânzare de patronul său, acuzat de rasism şi misoginie

Robert Sarver, patronul echipei Phoenix Suns, acuzat de rasism şi misoginie, a decis să vândă franciza din Liga...418

Local
24 sep 00:07LocalJurământul militar, rostit de prima serie de rezerviști voluntari, la Capu Midia

Vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion...553

24 sep 00:07LocalBărbat din Hârșova, prins beat la volan

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 19.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat...444

24 sep 00:08LocalBaracă în flăcări, pe DN2A, în apropiere de Dedeman

544

24 sep 00:07LocalConsiliul local Constanţa, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Consiliul local al municipiului Constanţa va fi convocat în şedinţă ordinară, vineri, 30 septembrie a.c., ora...590

24 sep 14:52LocalDorin Ivașcu va instrui angajații de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Dorin Ivașcu, de la Regional Air Suport SRL, a mai prins un contract de la SN Aeroportul Internațional Mihail...811

24 sep 12:52LocalNu se găsesc furnizori pentru uniformele angajaților din Portul Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a lansat în cursul zilei de 5 septembrie a.c. o...1151

24 sep 00:08LocalContinuă acțiunile de dezinfecție în Complexul Gravity Park și parcurile de tip Țara Piticilor

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă acțiunile de dezinfecție a...349

24 sep 00:08LocalA început asfaltarea străzilor din cartierul Veterani

Echipele Confort Urban lucrează la reamenajarea zonei carosabile pe strada Veteranilor. Lucrările sunt incluse în...535

24 sep 00:08LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

339

Politică
24 sep 00:00PoliticăPremierul va efectua o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a...208

24 sep 00:00PoliticăDîncu a discutat cu omologul sud-coreean despre cooperarea militară dintre cele două state

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, a avut o întrevedere cu...208

24 sep 01:23PoliticăPremierul Ciucă, somat să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale

395

24 sep 01:23PoliticăJudecătorii resping o nouă încercare a Elenei Udrea de ieşi din închisoare

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a...503

24 sep 23:33PoliticăKlaus Iohannis, către românii din SUA: „România merge bine, economia crește. Guvernul și românii nu stau degeaba”

România merge bine și are creștere economică. Este declarația făcută de președintele Klaus Iohannis în fața...478

24 sep 23:33PoliticăLiberalii vor să scutească de impozit pensiile între 2.000 și 3.000 de lei

614

Interviuri
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...5908

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...6352

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

9585

1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...5845

23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...4521

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...3627

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...5750

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...7891

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

5943

Monden
24 sep 00:00MondenAngelina Jolie a cerut un ajutor sporit pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Actriţa americană Angelina Jolie a declarat că inundaţiile devastatoare din Pakistan ar trebui considerate un semnal...191

24 sep 00:00MondenDavid Bowie, omagiat cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra

Cântăreţul David Bowie a fost omagiat joi cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra, alăturându-se astfel...178

24 sep 00:00MondenPrinţul William le-a mulţumit voluntarilor şi membrilor personalului implicaţi în funeraliile reginei Elisabeta a II-a

184

24 sep 00:00MondenDe ce s-a apucat de băut Cabral în Republica Dominicană

Cabral a avut o noapte grea în Republica Dominicană. Îndrăgitul prezentator TV s-a „împrietenit” cu o sticlă...286

24 sep 00:00MondenDupă ce a ridicat case, Dorian Popa își deschide o nouă afacere de succes. A investit deja 70.000 de euro

Dorian Popa câștigă sume considerabile de bani din activitatea sa online, bani pe care i-a investit atât în...267

24 sep 00:00MondenKira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de...251

24 sep 00:00MondenProtagonistul următorului film 'James Bond' se va afla în slujba "Majestăţii Sale Regele"

Protagonistul următorului film din seria cinematografică "James Bond", care nu a fost încă ales, se va afla în...227

24 sep 00:00MondenSăptămâna Modei de la Milano marchează revenirea cumpărătorilor chinezi şi a cifrelor de afaceri record

Săptămâna Modei de la Milano va fi inaugurată miercuri într-un context optimist, întrucât o delegaţie de...192

24 sep 01:26MondenLaurenţiu Reghecampf, audiat la poliţie după ce Anamaria Prodan l-a acuzat de furt

816

Mapamond
24 sep 01:26MapamondPreședintele Dumei de Stat din Rusia anunță că mobilizarea e anti NATO

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, "va ajuta la rezolvarea sarcinilor...629

24 sep 01:27MapamondFamiliile rușilor mobilizați din Crimeea după ordinul lui Putin primesc puțin peste 16.000 de lei

Fiecare locuitor mobilizat din Crimeea va primi câte 200.000 de ruble drept ajutor financiar pentru familia sa, a...511

24 sep 01:27MapamondCum sunt pedepsiți protestatarii anti-mobilizare din Rusia

568

24 sep 00:00MapamondResponsabil ucrainean: Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova, 'torturaţi' în captivitate

Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de război au fost...209

24 sep 02:14MapamondSUA: Republicanii din Senat blochează un proiect împotriva 'banilor ascunşi' din campaniile electorale

Republicanii din Senatul american au blocat joi adoptarea unui proiect de lege menit să aducă mai multă...204

24 sep 01:26MapamondExod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

Mobilizarea parţială anunţată de Vladimir Putin i-a speriat şi revoltat pe ruşi. În timp ce unii încearcă să...846

24 sep 01:25MapamondOrban rămâne în continuare oaia neagră în UE

Adresându-se partidului de guvernământ Fidesz, Viktor Orban a subliniat că, dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar...483

23 sep 00:00MapamondTruss i-a spus omologului său israelian că ia în considerare mutarea ambasadei britanice la Ierusalim

Prim-ministrul britanic Liz Truss i-a spus omologului său israelian că analizează mutarea ambasadei britanice de la...314

23 sep 00:00MapamondPremierul Ungariei spune că sancţiunile UE împotriva Rusiei ar trebui eliminate

345

Sănătate
24 sep 00:00SănătateFrancezul Emmanuel Mignot a fost recompensat pentru descoperirea cauzei narcolepsiei

O boală "ciudată", "incredibilă" şi, în acelaşi timp, "devastatoare" de care pacienţii "suferă teribil" -...200

24 sep 00:00SănătatePortugalia aprobă vaccinarea împotriva variolei maimuţei pentru grupele de risc

Autoritatea sanitară din Portugalia a anunţat miercuri că şi-a extins strategia de vaccinare împotriva variolei...187

24 sep 00:00SănătateFondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei a strâns 14,2 miliarde de dolari

173

24 sep 00:00SănătateAlimentele recomandate ca fiind sănătoase se scumpesc cu 50%

Ce alimente se scumpesc cu 50%: Sunt chiar cele recomandate ca fiind sănătoase. Producătorii explică motivul...207

24 sep 02:37SănătateMinisterul Sănătăţii: 1.331 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 1.331 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...175

24 sep 00:00SănătateOMS a remarcat o scădere a morbidității și mortalității cauzate de COVID în lume în ultima săptămână

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) observă o scădere a nivelului de morbiditate și mortalitate ca urmare a...192

24 sep 02:35SănătateMinistrul Rafila semnează un protocol cu Patriarhia Română

Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia vor semna un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în...326

24 sep 02:31SănătateINSP: 5 persoane, infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână

Un număr de 5 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total...261

23 sep 00:00SănătateBăutura calda savurată de miliarde de oameni provoacă îngroșarea sângelui și cheaguri de sânge

697

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT