REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Răsăuțeanu vine în sprijinul celor care suferă de depresie: vouchere de 3000 de lei pentru ședințe de psihoterapie

Răsăuțeanu vine în sprijinul celor care suferă de depresie: vouchere de 3000 de lei pentru ședințe de psihoterapie

Mirela PASCAL 5 noiembrie 2022 | 00:00 1657

Costin Răsăuțeanu, consilier local municipal PSD, vine în sprijinul celor care suferă de depresie. În acest sens, a elaborat un proiect de hotărâre în vederea acordării unui voucher de 3000 de lei, pentru ședințele de psihoterapie.

”Am depus astăzi proiectul de hotărâre “#STOP #Depresia! Împreună pentru o comunitate sănătoasă”. Răspundem astfel unei nevoi urgente cu privire la efectele dezastruoase pe care le are depresia netratată asupra stării emoţionale şi fizice, asupra #familiei şi #comunităţii. Depresia există si este cea mai cruntă boală, invizibilă. Ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie. Acest număr este în creştere, de la an la an, recentele evenimente (#pandemia, #războiul, inflaţia) reprezentând factori de multiplicare şi de agravare a cazurilor. Efectele depresiei sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc”, spune Costin  Răsăuțeanu.
 

Vouchere de 3000 de lei pentru ședințe de psihoterapie

”Întrucât dreptul la cel mai înalt standard posibil de sănătate fizică și mintală este un #drept #fundamental al #omului și include obligația nediscriminării; întrucât toate persoanele diagnosticate cu depresie trebuie să aibă acces la asistență medicală psihologică; întrucât accesul la serviciile de sănătate mintală este esențial pentru îmbunătățirea calității vieții şi protejarea familiei, Grupul #PSD, propune şi susţine “Proiectul de hotărâre privind sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie”, prin acordarea de vouchere în valoare de 3.000 de lei, pentru şedinţe de psihoterapie.
În țara noastră, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății, numărul bolnavilor de depresie s-a #dublat în ultimii zece ani. Din păcate, România este una dintre ţările în care puţine persoane afectate de această boală ajung la medic, din cauza fricii de stigmatizare socială, lipsei de informaţii, orgoliului, ignoranţei sau lipsei banilor. ”Prezentul proiect oferă nu doar un #sprijin financiar sub formă de #vouchere, pentru tratarea prin psihoterapie a bolnavilor diagnosticaţi cu depresie, ci si aducerea în spaţiul public a acestui subiect, pentru conştientizarea importanţei de a ne deschide către acceptarea tratamentului din partea specialiştilor, cât mai curând posibil, cu scopul de a îmbunătăţi #calitatea #vieţii, de a reduce incidenţa bolilor grave, de a proteja familia şi a susţine comunitatea”, a mai completat consilierul


Aceste efecte erodează identitatea, relaţiile şi aptitudinile unei persoane. Studiile arată că mai mult de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu tulburare depresivă nu se mai pot achita de responsabilităţile profesionale sau personale. Ca urmare a multiplelor consecinţe asupra sănătăţii psihice şi fizice, depresia afectează nivelul de educație, productivitatea muncii şi potențialul de câștig, crescând #șomajul și #cheltuielile sociale.
La nivel european, costurile asociate depresiei au fost estimate la peste 4% din PIB-ul ţărilor membre, conform raportului Comisiei Europene “Health at a Glance: Europe 2018”. Având în vedere incidenţa mare a depresiei, trendul crescător al numărului de cazuri, consecinţele grave şi costurile ridicate, este necesară #implicarea #autorităţii #locale pentru conştientizare, pentru susţinerea persoanelor afectate de depresie şi pentru #profilaxia, astfel, a bolilor care apar sau se agravează în urma #depresiei. Femeile reprezintă categoria cea mai mare a persoanelor diagnosticate cu depresie, atât la nivel mondial, cât şi local: aproximativ 2/3. Iar din această categorie, mamele au nevoie, în primul rând, de suport, deoarece dezvoltarea copiilor depinde direct de starea de sănătate a mamei”, a conchis Răsăuțeanu.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Creier în tigva lor și a ta, nu vaucere care nu au neuroni!!
1
0
20 de ședințe...not bad, buna inițiativa
4
0
ia pune tumgigele trintorii la munca sa vezi cum le trece depresia instantaneu.Nu gaseau sa culeaga via cu 5000 lei,un ccacar de faiantar iti cere sa.l platesti cu mii de euro,etc.pune.ti ba psd trintorimea la mUnca,nu ne mai spargeti banii pe pomeni ca astia tot asa ramin,cistiga doc torii!
4
1
Bravo dle consilier! Va vrem primar in 2024
1
3
SINT BINE VENITE ACELE VAUCERE. DOAR CEI NE AFECTATI NU POT INTELEGE ASTA.SUCCES IN PROIECTUL DVS.OK SA FI FOST SA SE FI DAT MAI DEMULT,DAR II OK SI ACUM. SUCCES CLEVETITORI SA SE APTINA.
3
1
afaceri cu statul, voucherele astea se pot cheltui numai la psihologii de casa ai lor, adica nu oriunde, practic au gasit o modalitate sa duca castiguri la psihologii lor, nu orice alt psiholog o sa se poata bucura de vocherele astea
2
3
sotia ta e psiholog?cabinetul e indicat ....
3
3
De ce nu dați și pentru COMPRESIE?
5
3
avem deja castigatorul licitatiei?de ce nu dati niste bani pentru nou nascuti cum fac si alte primarii?au intrat angajatii in depresie?pai sa munceasca, ca multi ocupa posturile degeaba pe acolo
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212