REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Răscoală la clinica unui politician: angajaţii filialei din Focşani cer falimentul firmei-mamă din Constanţa

Răscoală la clinica unui politician: angajaţii filialei din Focşani cer falimentul firmei-mamă din Constanţa

Replica API 6 ianuarie 2018 | 00:00 1826

Aproape 20 de doctori şi asistente nemulţumite

Aproape 20 de doctori şi asistente nemulţumite

Nu mai puţin de 16 persoane au înregistrat în ultimele zile ale anului 2017 un dosar la Tribunalul Constanţa prin care cer falimentul unei firme. Instanţa a stabilit deja un prim termen de judecată pentru data de 16 ianuarie, când, cel mai probabil, va fi conexat cu un alt dosar, deschis chiar de către unul dintre fondatorii societăţii. Firma în cauză deţine Mediconst, una din clinicile cunoscute de la malul mării.

Creditorii au dat debitorul Mediconst SRL în judecată, solicitând falimentul acestuia. Iată şi lista completă a celor care pretind că au bani de recuperat de la firma din Constanţa: Daniela Simona Rotar (medic), Angelica Bursuc (medicină internă, Focşani), Oana Constantin, Cristina Gîrlescu Puşa, Oana Iacob, Georgică Lăcustă (asistent, Focşani), Elena Emilia Mănăstireanu, Elena Oanea, Gabriela Labunţu Păduraru, Alina Piciorlung (asistent medical, Focşani), Ionuţ Lucian Popescu (medic radiologie, Focşani), Cătălin Porumb (medic radiologie, Focşani), Dan Ionuţ Repede (medic radiologie, Focşani), Niculina Ţuţulan (asistentă medicală), Mihaela Oana Vrabie (medic radiologie, Focşani), Gianina Bălan. Toţi creditorii şi-au ales domiciliul procesual la medicul Daniela Simona Rotar.

Se cere falimentul şi din Constanţa

Din câte se poate constata, toţi cei nemulţumiţi sunt din Focşani, localitate în care Mediconst SRL are deschisă o clinică din anul 2011. Medicii şi asistentele vrâncene nu sunt primii care cer falimentul firmei din Constanţa. În august, a deschis un proces în acest sens şi doctorul Carmen Aida Ciufu, chiar unul din membrii fondatori ai clinicii Mediconst din Constanţa. Instanţa a stabilit în acest caz următorul termen în aceeaşi zi cu cei 16 contestatari din Focşani. Dr. Carmen Aida Ciufu este soţia chirurgului Nicolae Ciufu, de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa şi apare drept membru al echipei de la clinica Mediconst, administrată chiar de firma căreia îi cere acum falimentul. Mediconst SRL a fost înfiinţată în anul 2005 şi este deţinută de dr. Aurelian Ivaşcu, fost membru PDL şi manager al Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord. Ivaşcu este şi finul fostului senator Gigi Chiru.

Profituri de milioane

Litigiul dintre medici şi clinica lui Ivaşcu este greu de înţeles, din moment ce firma merge foarte bine din punct de vedere financiar şi este cât se poate de solvabilă. Mediconst SRL a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 6.065.187 lei şi un profit net de 623.399 lei, cu 24 de angajaţi şi datorii totale de numai 586.822 lei. De altfel, clinica lui Ivaşcu a înregistrat în ultimii cinci ani un profit net total de circa 2 milioane lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aparatura RMN la Constanta modesta. Medici modesti. Dupa stabilirea diagnosticului la Constanta, am solicitat doua opinii la Bucuresti la Sanador si Monza. Surpriza: diagnosticele de la Bucuresti coincideau dar erau total diferite de cel de la Mediconst. Concluzia.....Bucuresti
3
2
Toti taie si dura jaf peste tot de 28ani de la lovituta de stat 89 pana acum
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108